Η Υφυπουργός Παιδείας βραβεύει τους μαθητές 1ου & 2ου Δημοτικού

Η απονομή των βραβείων για την κατάκτηση του Guinness θα γίνει την Παρασκευή

0
4405

Την Παρασκευή 8 Νοεμβρίου 2019 στις 10:00 π.μ. θα πραγματοποιηθεί η εκδήλωση απονομής του βραβείου Guinness στον προαύλιο χώρο του 1ου και 2ου Δημοτικού Σχολείου Δράμας. Στην εκδήλωσή θα παρευρίσκεται η Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Ζαχαράκη Σοφία, η οποία και θα πραγματοποιήσει τις απονομές των βραβείων στους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς που συμμετείχαν στην προσπάθεια κατάκτησης του Guinness.

Παράλληλα θα παρευρεθούν οι βουλευτές του Ν. Δράμας κ. Μπλούχος Κωνσταντίνος, κα. Κεφαλίδου Χαρά και ο κ. Ξανθόπουλος Θεόφιλος. Ακόμη στην εκδήλωση θα είναι παρόντες ο Περιφερειακός Διευθυντής Α/θμιας και Δ/θμιας Εκπαίδευσης ΑΜΘ, ο Διευθυντής Α/θμιας εκπαίδευσης Ν. Δράμας, ο Δήμαρχος Δήμου Δράμας και Εκπρόσωποι των τοπικών και περιφερειακών Αρχών.
Η κατάρριψη του ρεκόρ που ανακοινώθηκε επίσημα το καλοκαίρι, είχε ενθουσιάσει γονείς και μαθητές του 1ου και του 2ου Δημοτικού Σχολείου Δράμας. Το ρεκόρ αφορούσε την ταυτόχρονη συμμετοχή 418 μαθητών στο επιτραπέζιο παιχνίδι «Γκρινιάρης» που είχε διοργανωθεί στον προαύλιο χώρο των δυο σχολείων στις 16 Απριλίου του 2019. Για να επαληθευτεί η ορθή διεξαγωγή των κανόνων του ομαδικού παιχνιδιού «Γκρινιάρης», βρίσκονταν κατα την διάρκεια της προσπάθειας επίτευξης του ρεκόρ, παρόντες δύο ανεξάρτητοι μάρτυρες και εννέα επιτηρητές. Οι κάμερες κατέγραψαν τις εισόδους και τις εξόδους της διαγωνιζόμενης περιοχής. Κάμερες τοποθετημένες σε καίρια σημεία βιντεοσκοπούσαν τους μαθητές που εισέρχονταν στο χώρο. Οι φωτογραφίες και τα βίντεο που ελήφθησαν είχαν ως αποστολή να καταγράψουν ολόκληρη τη συλλογική προσπάθεια.
O διευθυντής του 1ου Δημοτικού Σχολείου κος Αλκιβιάδης Σαλπιγκτής σε δηλώσεις του στα ΧΡΟΝΙΚΑ, για την προσπάθεια των μαθητών και των εκπαιδευτικών του σχολείου είχε τονίσει ότι “ Στόχος της πρωτοβουλίας μεταξύ άλλων ήταν η ανάπτυξη της συνεργατικής μάθησης, με στόχο να αναπτυχθεί η συνεργασία, η αλληλεγγύη και η αλληλοβοήθεια μεταξύ των μαθητών. Να καταλάβουν ότι μέσα από αυτές τις αξίες μπορούν να καταφέρουν περισσότερα πράγματα όπως και αυτό της κατάκτησης ενός παγκόσμιου ρεκόρ Γκίνες…”.Ο διευθυντής του 2ου Δημοτικού Σχολείου κος Αθανάσιος Λιάνος επίσης είχε σημειώσει στα ΧΡΟΝΙΚΑ ότι “Η ιδέα της κας Ελένης Σμολοκτού έχει ξεκινήσει πριν περίπου 2 χρόνια, αλλά επρόκειτο για μια προσπάθεια κατά την οποία όλες οι διαδικασίες ήταν χρονοβόρες. Στόχος ήταν πέραν των άλλων τα παιδιά να επιστρέψουν στα παραδοσιακά παιχνίδια και να ξεφύγουν από τον υπολογιστή. Η εκδήλωση επίσης που αναδεικνύει όχι μόνο τα δυο σχολεία αλλά και ολόκληρη την περιοχή μας ήταν και μια προέκταση της προσπάθειας να αποσοβήσουμε τον σχολικό εκφοβισμό…”
Σε προχθεσινή τους ανακοίνωση τα δυο σχολεία έκαναν γνωστό ότι “Η κατάρριψη του ρεκόρ Guinness δεν αποτελούσε αυτοσκοπό της εκπαιδευτικής δράσης, αλλά το παιδαγωγικό μέσο που θα βοηθούσε τους συμμετέχοντες μαθητές να κατανοήσουν πως μόνο συνεργαζόμενοι αρμονικά μπορούν να πετύχουν έναν κοινά επιδιωκόμενο συλλογικό στόχο”.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ