950 κυνηγοί του Κυνηγετικού Συλλόγου Δράμας επιστρέφουν στην αγαπημένη τους ενασχόληση

0
833

– Αρχίζει μεθαύριο 20 Αυγούστου η κυνηγετική περίοδος
– Γ. Ελευθεριάδης στα «Χ»: «Δωρεάν θεωρητική και πρακτική εκπαίδευση στο σκοπευτήριο του Νευροκοπίου για τους νέους κυνηγούς»


Περίπου 950 κυνηγοί του κυνηγετικού συλλόγου Δράμας «Άρτεμις» θα έχουν τη δυνατότητα να ασκήσουν και φέτος την κυνηγετική δραστηριότητα με την έναρξη της νέας κυνηγετικής περιόδου, από μεθαύριο Σάββατο 20 Αυγούστου. Η κυνηγετική περίοδος αρχίζει από 20-8-2022 και θα διαρκέσει έως 28-2-2023.
Μάλιστα, όπως είπε στα «ΧΡΟΝΙΚΑ της Δράμας» ο πρόεδρος του Κυνηγετικού Συλλόγου Δράμας κ. Γιώργος Ελευθεριάδης, φέτος με τη λειτουργία του προτύπου κυνηγετικού σκοπευτηρίου στο Νευροκόπι Δράμας, όλοι οι νέοι κυνηγοί που θα εκδώσουν για πρώτη φορά άδεια θήρας στον Κυνηγετικό Σύλλογο Δράμας “Η Άρτεμις”, θα έχουν μια δωρεάν θεωρητική και πρακτική εκπαίδευση στο σκοπευτήριο, και θα μεταφερθούν δωρεάν στον συγκεκριμένο χώρο. Η ημερομηνία της εκπαίδευσης θα ανακοινωθεί μετά το τέλος των δεύτερων εξετάσεων θήρας για την επικείμενη σεζόν, δηλαδή στα τέλη Αυγούστου. Ο κ. Ελευθεριάδης τόνισε ότι από τις 20 Αυγούστου μέχρι τις 15 Σεπτεμβρίου επιτρέπεται το κυνήγι των πτερωτών (τρυγόνι, φάσσα, ορτύκι κλπ). Επίσης υπάρχουν κυνηγετικές ζώνες στις οποίες επιτρέπεται το κυνήγι μετά τις 15 Σεπτεμβρίου. Γενικώς οι πιο ορεινές ζώνες ανοίγουν μετά από την συγκεκριμένη ημερομηνία. Παράλληλα όπως σημείωσε, αυτό που αλλάζει φέτος, είναι ότι το κυνήγι του αγριόχοιρου θα επιτραπεί από τις 15 Σεπτεμβρίου μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου. Το διάστημα μεγαλύτερο από τη περσινή περίοδο και αυτό αποδίδεται στον υπερπληθυσμό του αγριόχοιρου και στην ύπαρξη της αφρικανικής πανώλης των χοίρων.
Υπενθυμίζεται ότι το κυνήγι επιτρέπεται μόνο σε κατόχους άδειας θήρας. Απαγορεύεται το κυνήγι όλων των θηραμάτων στα καταφύγια άγριας ζωής: α) Χαριτωμένης – Καλής Βρύσης, β) Ξηροποτάμου – Πετρούσας, γ) Αετοράχης, δ) Μαυροκορδάτου, ε) Παρθένου Δάσους, στ) Βώλακα – Νευροκοπίου και ζ) Ποταμού Νέστου. Επίσης απαγορεύεται το κυνήγι όλων των θηραμάτων στις περιοχές όπως ορίζονται από την σχετική Υπουργική Απόφαση για τον «Χαρακτηρισμό Χερσαίων και Υδάτινων Περιοχών της οροσειράς Ροδόπης ως Εθνικό Πάρκο».
Πρέπει να σημειωθεί ότι οι ημερομηνίες των εξετάσεων για τους νέους κυνηγούς καθορίστηκαν, στις 11 και 25 Αυγούστου. Έτσι οι υποψήφιοι μπορούν να δηλώσουν έγκαιρα το ενδιαφέρον τους στα γραφεία του συλλόγου, έχοντας μαζί τους τα απαραίτητα δικαιολογητικά που είναι η βεβαίωση μόνιμης κατοικίας και η αστυνομική τους ταυτότητα. Ήδη από τις 9 Αυγούστου, ξεκίνησε η έκδοση αδειών θήρας για την περίοδο 2022-2023. Το κοστολόγιο των αδειών θήρας θήρας, για τον Κυνηγετικό Σύλλογο της Δράμας, έχει ως εξής: Η τοπική άδεια έχει κόστος 130 ευρώ. Η περιφερειακή άδεια έχει κόστος 150 ευρώ και η γενική άδεια έχει κόστος 180 ευρώ.
Θα πρέπει να σημειωθεί ότι είναι απαραίτητη η προσκόμιση άδειας κατοχής κυνηγετικού όπλου και για όσους κυνηγούς έχουν κυνηγετικό σκύλο, το βιβλιάριο με το αντιλυσσικό εμβόλιο σε ισχύ. Οι κυνηγοί μπορούν να παίρνουν περισσότερες πληροφορίες από τα γραφεία του Κυνηγετικού Συλλόγου Δράμας, από Δευτέρα έως Παρασκευή 8:30-14:30 και 18:00-20:00 και το Σάββατο 9:00-13:00 ή στο τηλέφωνο 2521034461.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ