Το «Καλλιτεχνικό χωριό – Volax» ήρθε για να μείνει

0
725

– Αγκάλιασαν τον θεσμό οι κάτοικοι του Βώλακα. Τη διοργάνωση του 2023 σχεδιάζει ήδη ο Δήμος Νευροκοπίου
– Μιλούν στα «Χ» ο Δήμαρχος Νευροκοπίου Γ. Κυριακίδης και η Στ. Τσιότσιου από την ΑΜΚΕ «Artorro»


 

Πάρα πολύ ενθαρρυντικά ήταν τα μηνύματα από την φετινή πρώτη διοργάνωση «Καλλιτεχνικό χωριό – Volax» που διοργανώθηκε στην Κοινότητα Βώλακα του Δήμου Κάτω Νευροκοπίου από τις 25 Ιουλίου έως και τις 6 Αυγούστου, ενώ ήδη έχουν αρχίσει οι συζητήσεις για την επόμενη διοργάνωση όπως επεσήμανε στα «ΧΡΟΝΙΚΑ της Δράμας» ο Δήμαρχος Κάτω Νευροκοπίου κ. Γιάννης Κυριακίδης, εκφράζοντας την ικανοποίησή του για την πρώτη διοργάνωση που έληξε πριν από μερικές ημέρες και αγκαλιάστηκε θερμά από τους κατοίκους της τοπικής κοινότητας που στήριξαν τη διοργάνωση.
Ο ίδιος τόνισε ότι οι δράσεις είχαν ιδιαίτερη επιτυχία, ενώ μεγάλη ήταν η συμμετοχή σε δράσεις όπως για παράδειγμα το survival camp. Παράλληλα οι εκδηλώσεις συνέβαλαν αισθητά στην οικονομική δραστηριότητα των επιχειρήσεων εστίασης και φιλοξενίας της περιοχής.
Από την πλευρά της η κα Στέλλα Τσιότσιου από την ΑΜΚΕ Artorro, που ήταν συνδιοργανωτής των δράσεων, μαζί με τον Δήμο Νευροκοπίου, είπε στα «Χ» ότι: «Οι επιχειρηματίες της εστίασης και οι ξενοδόχοι της περιοχής ήταν πάρα πολύ ικανοποιημένοι, διότι σε μια εποχή που οι περισσότεροι κανονικά θα ήταν κλειστοί, τελικά δούλεψαν όλοι. Μάλιστα φθάσαμε στο σημείο να αντιμετωπίσουμε και πρόβλημα να μην βρίσκουμε δωμάτιο για δικούς μας ανθρώπους που ήθελαν να έρθουν έστω για μια ημέρα. Τα τρία από τα τέσσερα εστιατόρια στο Βώλακα, που δούλεψαν με τη διοργάνωση, (διότι το τέταρτο φιλοξενούσε αποκλειστικά ποδοσφαιριστές που κάνουν προετοιμασία), δούλευαν συνεχώς διότι έπρεπε να σιτίζουν όλους αυτούς τους επισκέπτες που ήρθαν στο χωριό και όλους αυτούς που ερχόταν για τις συναυλίες».
Όπως είπε η κα Τσιότσιου, οι κάτοικοι του χωριού έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στην επιτυχία της διοργάνωσης, διότι έδειξαν άριστη φιλοξενία και δημιούργησαν πολύ καλό κλίμα για τους επισκέπτες, στους οποίους, με τον τρόπο αυτό, έδωσαν και ένα πολύ σημαντικό κίνητρο για να επιστρέψουν. Αποδείχθηκε και πάλι ότι τα πιο σημαντικά πράγματα, ούτε αγοράζονται, ούτε τροποποιούνται, όπως το κλίμα της περιοχής, η καλοσύνη των ανθρώπων η φιλική διάθεση προς τους επισκέπτες. Του χρόνου σχεδιάζουμε να διαρκέσει η διοργάνωση τρεις εβδομάδες αντί για δυο, καθώς μας έχουν ζητήσει ακόμη περισσότερα και διαφορετικά εργαστήρια. Θα γίνουν επίσης πολλές παράλληλες δράσεις και συναυλίες. Πιστεύουμε ότι θα έχουμε διπλάσιο κόσμο σε σχέση με φέτος. Η αίσθηση που μας έχει δοθεί από όλους όσους έφυγαν, είναι ότι θα ξαναέρθουν και θα φέρουν και άλλους μαζί τους».
Η φετινή διοργάνωση ήταν μια αξιέπαινη πρωτοβουλία που στόχο είχε, μεταξύ άλλων, να αναδείξει τον Βώλακα ως κέντρο τέχνης και πολιτισμού ανάμεσα στα επιβλητικά λατομεία, το πυκνό δάσος, τα άγρια άλογα και μια ανάσα πριν το χιονοδρομικό κέντρο Φαλακρού. Φέτος το καλοκαίρι γεννήθηκε ένας νέος και όπως αποδείχθηκε ήδη επιτυχημένος θεσμός, το καλλιτεχνικό χωριό Volax (Βώλαξ)- Village of culture-art experience. Το οποίο ήρθε για να μείνει.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ