96 προσλήψεις καθαριστριών στους 5 δήμους της Δράμας

0
4078

Μέχρι σήμερα οι αιτήσεις για τον Δήμο Δράμας – Τις επόμενες μέρες λήγουν οι αιτήσεις για τους υπόλοιπους Δήμους.

Σε διαφορετικές ημερομηνίες λήγουν οι προθεσμίες αιτήσεων για την πρόσληψη 96 συνολικά σχολικών καθαριστριών στους πέντε δήμους της Περιφερειακής Ενότητας Δράμας. Τις προηγούμενες ημέρες εκδόθηκε η Πράξη Υπουργικού Συμβουλίου (ΠΥΣ), στην οποία προβλέπεται o αριθμός προσωπικού προς πρόσληψη στους Δήμους της χώρας για την κάλυψη των αναγκών καθαριότητας σχολικών μονάδων.
Με την απόφαση αυτή, σύμφωνα με το Υπουργείο Εσωτερικών, αντιμετωπίζεται αποτελεσματικά το θέμα της καθαριότητας των σχολείων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, διότι ο αριθμός των εργαζομένων πλήρους απασχόλησης είναι τουλάχιστον 30% υψηλότερος από το περυσινό του ισοδύναμο. Παράλληλα, όπως αναφέρει το Υπουργείο Εσωτερικών, επιλύεται το χρόνιο πρόβλημα των εργαζομένων στα σχολεία, οι οποίοι δεν είχαν τα πλήρη ασφαλιστικά δικαιώματα που έχουν όλοι οι υπόλοιποι εργαζόμενοι. Με την ΠΥΣ που υπέγραψαν οι Υπουργοί Εσωτερικών και Οικονομικών, λαμβάνεται υπόψη μια σειρά κοινωνικών κριτηρίων (πολύτεκνοι, τρίτεκνοι κ.α.) και πριμοδοτούνται τα έτη σχετικής εμπειρίας, ώστε να διευκολύνονται οι εργαζόμενοι και οι εργαζόμενες πολλών ετών στον τομέα της καθαριότητας. Ο αριθμός των υπαλλήλων που θα εργαστούν είναι ίδιος με τον περυσινό (5.000 εργαζόμενοι πλήρους απασχόλησης και 4.474 μερικής απασχόλησης), αλλά οι ώρες που καλύπτονται είναι ενισχυμένες.
Τα χρήματα που διατίθενται από τον κρατικό προϋπολογισμό έχουν αυξηθεί άνω του 50% και συγκεκριμένα κατά 28 εκατ. ευρώ.
Όπως έχουν αναφέρει τα «Χ» σε σχετικό ρεπορτάζ την προηγούμενη εβδομάδα, τα θέματα καθαριότητας των σχολικών χώρων είναι ένα σημαντικό μέρος της προετοιμασίας για την έναρξη της σχολικής χρονιάς.

Αναλυτικά οι προσλήψεις για κάθε Δήμο
Στο πλαίσιο αυτό, ο Δήμος Δράμας αποφάσισε να προχωρήσει στην πρόσληψη 65 ατόμων προσωπικού καθαριότητας σχολικών μονάδων με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου. Πρόκειται για 42 άτομα μερικής απασχόλησης και 23 άτομα πλήρους απασχόλησης για το διδακτικό έτος 2020 -2021. Η περίοδος υποβολής των αιτήσεων για την πρόσληψη των 65 ατόμων λήγει σήμερα, Τρίτη 25 Αυγούστου.
Ο Δήμος Προσοτσάνης θα προσλάβει με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου συνολικά 10 άτομα για την καθαριότητα σχολικών μονάδων. Από αυτά, 3 θα εργαστούν με καθεστώς μερικής απασχόλησης και 7 με καθεστώς πλήρους απασχόλησης. Η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων λήγει το Σάββατο 29 Αυγούστου.
Παράλληλα, προχωρά η πρόσληψη 12 ατόμων για την καθαριότητα των σχολείων στον Δήμο Δοξάτου. Πρόκειται για 8 άτομα μερικής απασχόλησης και 4 άτομα πλήρους απασχόλησης. Η ημερομηνία κατάθεσης των αιτήσεων λήγει την Τετάρτη 26 Αυγούστου.
Στον Δήμο Κ. Νευροκοπίου θα προσληφθούν με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου συνολικά 5 άτομα μερικής απασχόλησης για την καθαριότητα σχολικών μονάδων. Η καταληκτική ημερομηνία υποβολής των αιτήσεων είναι η Τετάρτη 26 Αυγούστου 2020.
Στον Δήμο Παρανεστίου θα προσληφθούν με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου συνολικά 4 άτομα: 3 άτομα μερικής απασχόλησης και 1 άτομο πλήρους απασχόλησης. Οι αιτήσεις θα υποβάλλονται ηλεκτρονικά έως και 26 Αυγούστου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ