977 Δραμινοί από ΓΕ.Λ. – ΕΠΑ.Λ. στη μάχη των Πανελλαδικών

0
4841

Χ. Βαμβούρη στα «Χ»: «Οι Δραμινοί υποψήφιοι είναι λιγότεροι από πέρσι»


Εξακόσιοι ενενήντα ένας μαθητές από τα Γενικά Λύκεια της Δράμας και διακόσιοι ογδόντα έξι μαθητές από τα ΕΠΑΛ της Δράμας ρίχνονται στη μάχη των πανελλαδικών εξετάσεων που αρχίζουν σήμερα Πέμπτη 2 Ιουνίου, για τους υποψηφίους των ΕΠΑΛ και από αύριο Παρασκευή 3 Ιουνίου για τους υποψηφίους των ΓΕΛ.
Οι μαθητές θα δώσουν εξετάσεις τηρώντας τα υγειονομικά πρωτόκολλα και συγκεκριμένα τη χρήση μάσκας κατά τη διάρκεια των εξετάσεων εντός της τάξης, όπως άλλωστε και οι επιτηρητές, αν και από προχθές 1η Ιουνίου, με απόφαση της πολιτείας καταργήθηκε η υποχρεωτική χρήση μάσκας και στους εσωτερικούς χώρους πλην συγκεκριμένων εξαιρέσεων.
Οι Δραμινοί υποψήφιοι που συμμετέχουν στις φετινές Πανελλαδικές εξετάσεις είναι λιγότεροι από πέρσι, ενώ και ο αριθμός τους, ακολουθεί φθίνουσα πορεία τα τελευταία χρόνια και αυτό γιατί μειώνονται και οι μαθητές των σχολικών μονάδων, σημείωσε μιλώντας στα «ΧΡΟΝΙΚΑ της Δράμας» η προϊσταμένη της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κα Χριστίνα Βαμβούρη. Παράλληλα επεσήμανε ότι τα πάντα είναι πλέον έτοιμα για τις εξετάσεις στα εξεταστικά κέντρα του Νομού Δράμας. Η γραφική ύλη που θα χρειαστούν τα παιδιά βρίσκεται στα σχολεία από τις προηγούμενες ημέρες. Επίσης έχουν συμπληρωθεί τα πρωτόκολλα και τα πρακτικά που πρέπει να έχει κάθε σχολείο και η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δράμας.
Η προϊσταμένη της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δράμας, επισκέφθηκε ήδη όλα τα σχολεία τόσο τα ΓΕΛ όσο και τα ΕΠΑΛ και ευχήθηκε στα παιδιά καλή δύναμη και καλή επιτυχία στις εξετάσεις. Σε μήνυμά της μέσα από τα “Χ” η κα Βαμβούρη ευχήθηκε στα παιδιά και στους γονείς «Καλή δύναμη» προσθέτοντας ότι οι εξετάσεις είναι ένας σταθμός στη ζωή των υποψηφίων, αλλά δεν είναι ο μοναδικός… «Τα παιδιά πρέπει να χρησιμοποιήσουν τις δυνάμεις τους αλλά να έχουν και πολύ ψυχραιμία, για να μπορέσουν να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις των θεμάτων. Οι γονείς δεν πρέπει να πιέζουν τα παιδιά τους, αλλά να έχουν μια “αόρατη” παρουσία δίπλα τους, χωρίς να τα πιέζουν και χωρίς να τους μιλούν».
Οι μαθητές πρέπει να προσέλθουν στις αίθουσες εξέτασης μέχρι τις 08:00 π.μ. Οι εξετάσεις αρχίζουν στις 08:30. Η διάρκεια εξέτασης κάθε μαθήματος είναι τρεις ώρες.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ