Επί τάπητος οι εκδηλώσεις των Ελευθερίων και της Γιορτής Βιβλίου

0
1050

Δημοτικό Συμβούλιο Δράμας


Η έγκριση των πολιτιστικών εκδηλώσεων για τα Ελευθέρια 2022 και της Γιορτής Βιβλίου 2022. Συζητιέται τη Δευτέρα 6 Ιουνίου, στη διάρκεια τής συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου της Δράμας ανάμεσα σε άλλα θέματα της ημερήσιας διάταξης. Το θέμα θα εισηγηθεί ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού κ. Μιχάλης Τάσσου.
Οι εκδηλώσεις των Ελευθερίων της Δράμας θα έχουν φέτος διάρκεια από 25/06/2022 έως 03/07/2022. Θα διεξαχθούν στα Γρασίδια της Αγίας Βαρβάρας, στο Θεατράκι της Αγίας Βαρβάρας και άλλα σημεία που ανήκουν στη δικαιοδοσία του Δήμου Δράμας.
Το φετινό πρόγραμμα δεν έχει αποτυπωθεί πλήρως και θα ανακοινωθεί όταν οριστικοποιηθούν οι λεπτομέρειες των δράσεων όπως και ο χώρος στον οποίο θα πραγματοποιηθούν. Παρόλα αυτά προβλέπονται δράσεις τελετής έναρξης και λήξης, θεατρικές και μουσικές παραστάσεις, εκθέσεις φωτογραφίας, ομιλίες θεματικές, προβολή ντοκιμαντέρ κ.ά. Η Ένωση Κυριών Δράμας, Θρακική Εστία Δράμας, ο Ποντιακός Σύλλογος ΑΚΡΙΤΕΣ Νέας Κρώμνης, ο Παμμικρασιατικός Σύλλογος Δράμας «Άγιος Χρυσόστομος», ο Μορφωτικός & Πολιτιστικός Σύλλογος Μοναστηρακίου Δράμας, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Δράμας «Οι Ρίζες μας», ο Σύλλογος Εβριτών Ν. Δράμας «Ο Έβρος», το Λύκειο των Ελληνίδων Δράμας, ο Μουσικοδραματικός Σύλλογος Χωριστής «Η Αναγεννηθείσα Μακεδονία», το Φιλανθρωπικό Σωματείο Χωριστής «Άγιος Ιωάννης ο Ελεήμων», ο Ερυθρός Σταυρός – Παράρτημα Δράμας, είναι φορείς που δήλωσαν συμμετοχή στα φετινά ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ, καθώς και ομάδες καλλιτεχνών.
Όπως αναφέρεται στην εισήγηση της υπηρεσίας του Δήμου Δράμας, που θα συζητηθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο Δράμας, τη Δευτέρα: “Τα Ελευθέρια στον Δήμο μας είναι από τις μεγαλύτερες εκδηλώσεις μνήμης και τιμής στους προγόνους μας που θυσιάστηκαν για την Ελευθερία μας. Τιμούμε κάθε χρόνο τις θυσίες τους έτσι ώστε να μην ξεχαστούν και να γίνουν παράδειγμα μνήμης και τιμής στους νεότερους. Η σημερινή χρονιά συμπίπτει με την θλιβερή επέτειο των 100 χρόνων από την Μικρασιατική Καταστροφή. Η θεματολογία της φετινής διοργάνωσης του θεσμού επιλέχθηκε να είναι ενιαία και αφιερωμένη στο ιστορικό γεγονός της Μικρασιατικής Καταστροφής, καθώς αυτή συνετέλεσε καθοριστικά στη διαμόρφωση μιας νέας ελληνικής πολιτιστικής ταυτότητας ειδικά στην ευρύτερη περιοχή της Δράμας που δέχτηκε ένα μεγάλο ποσοστών των ανθρώπων που έχασαν τις πατρογονικές τους εστίες. Στις εκδηλώσεις αυτές συμμετέχουν Πολιτιστικοί Φορείς, Αθλητικοί και γενικά το σύνολο των φορέων που δραστηριοποιούνται πολιτιστικά στην πόλη και όχι μόνο. Στα Ελευθέρια δίνεται η ευκαιρία στους πολίτες να συμμετέχουν σε εκδηλώσεις πολιτιστικής κληρονομιάς και με αυτόν τον τρόπο να ξεφεύγουν από την καθημερινότητα με δημιουργικό τρόπο. Συναισθανόμενοι την ανάγκη των Πολιτιστικών Συλλόγων της Δράμας να βρουν χώρο έκφρασης μετά από 2 έτη αποχής καλέσαμε δημόσια αυτούς να καταθέσουν προτάσεις για την διοργάνωση. Ο προϋπολογισμός της εκδήλωσης λαμβάνει υπόψη και τις γενικότερες αυξημένες ανάγκες του Δήμου εξαιτίας της αύξησης του ενεργειακού κόστους”.
Το σύνολο του προϋπολογισμού που θα διατεθεί για την πραγματοποίηση των εκδηλώσεων των Ελευθερίων είναι 25.000 ευρώ.
Παράλληλα από 09/07/2022 έως 17/07/2022 ο Δήμος Δράμας σχεδιάζει να πραγματοποιήσει και την καθιερωμένη Γιορτή Βιβλίου, στην πλατεία Ελευθερίας. Κάθε χρόνο η γιορτή του βιβλίου δίνει την δυνατότητα στους συμπολίτες μας να συναντήσουν την γνώση μαζεμένη σε ένα σημείο της πόλης. Να «γνωρίσουν» το βιβλίο και να αγαπήσουν το διάβασμα. Η γιορτή βιβλίου είναι μια πρώτης τάξεως ευκαιρία, προκειμένου οι μικροί και μεγάλοι, να ξεφύγουν από τα ηλεκτρονικά μέσα κα να περιηγηθούν στον κόσμο της γνώσης μέσα από τις σελίδες των βιβλίων. Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης θα παρουσιάσουν το έργο τους διάφοροι συγγραφείς εκ των οποίων ορισμένοι από αυτούς θα φιλοξενηθούν. Ο προϋπολογισμός που θα διαθέσει φέτος ο Δήμος Δράμας για την Γιορτή Βιβλίου, είναι 2200 ευρώ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ