Α’ Ε.Π.Σ.Δ.: Αναβολή μέχρι νεωτέρας…

0
344
Γρήγορα έσβησαν τα χαμόγελα των δραμινών παραγόντων βλέποντας τις εξελίξεις στην κόντρα ΕΠΟ-Αυγενάκη

Ανάμεικτα συναισθήματα προκάλεσε η αναμενόμενη (το είχαν προαναγγείλει τα «Χ») απόφαση της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Δράμας για αναβολή της 2ης αγωνιστικής της Α’ κατηγορίας, η οποία μπορεί να έκανε πρεμιέρα το περασμένο Σάββατο, όμως είναι αβέβαιο αν θα ξεκινήσει σύντομα.
Όπως σας είχαν ενημερώσει τα «Χ» μέσα στην εβδομάδα, η Εκτελεστική Επιτροπή της Ε.Π.Σ.Δ. θέλησε να εναρμονίσει τη στάση της με τη στάση που κράτησαν οι υπόλοιπες Ενώσεις της χώρας μας, οι οποίες ανέστειλαν την πρεμιέρα των πρωταθλημάτων τους, αποφασίζοντας αργά το βράδυ της Τετάρτης την αναβολή των αγώνων της 2ης αγωνιστικής. Βέβαια, οι Ενώσεις αυτές είχαν έστω και μία ομάδα που δεν είχε εγγραφεί στο «Μητρώο» και ως εκ τούτου δεν ήταν σύννομες με τις διατάξεις που ορίζει η Πολιτεία για τη συμμετοχή των ερασιτεχνικών ομάδων σε ένα πρωτάθλημα, σε αντίθεση με τη δική μας Ε.Π.Σ., η οποία είχε όλα της τα σωματεία που συμμετέχουν στο φετινό πρωτάθλημα της Α’ κατηγορίας τακτοποιημένα. Για αυτόν τον λόγο και ξεκίνησε το πρωτάθλημα.
Όλη αυτή η αναταραχή οφείλεται φυσικά στην κόντρα που έχει ξεσπάσει ανάμεσα σε Ε.Π.Ο. και Υφυπουργό Αθλητισμού και αφορά το περιβόητο Μητρώο Αθλητικών Σωματείων της ΓΓΑ.
Η αναβολή που αποφάσισε η Ε.Π.Σ. Δράμας, ακολουθώντας τις υπόλοιπες Ενώσεις, έρχεται σε μία χρονική στιγμή που η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία όρισε τους αγώνες κυπέλλου της περασμένης Τετάρτης στην οποία συμμετείχαν Ερασιτεχνικά Σωματεία και όχι μόνο δεν τους ανέβαλε, αλλά τους επέτρεψε να διεξαχθούν κανονικά. Στην ουσία, δηλαδή, ακύρωσε τον αγώνα των Ενώσεών της και δίνοντας τροφή για σχόλια στα ποδοσφαιρικά στέκια όλης της χώρας.
Σε ό,τι αφορά τα σωματεία της Δράμας, τα οποία βέβαια σέβονται την απόφαση της Ε.Ε. της Ε.Π.Σ.Δ., υπήρχαν και αντίθετες απόψεις περί μη αναβολής. Αρκετοί ήταν οι παράγοντες των ομάδων της Α’ Ε.Π.Σ.Δ. που ζήτησαν να παίξουν και αυτό το Σάββατο λέγοντας: «Αφού ξεκινήσαμε, ας παίξουμε και τη 2η αγωνιστική. Έτσι και αλλιώς, την Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου η Ε.Π.Ο. θα αποφασίσει τι θα γίνει σε πανελλαδικό επίπεδο. Αν αποφασισθεί αποχή, δεν θα παίξει κανείς. Γιατί να μην παίξουμε εμείς που είμαστε εντάξει στις υποχρεώσεις μας και τρέξαμε να συμμορφωθούμε και να γραφτούμε στο Μητρώο;».
Στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι, ήδη από το απόγευμα της Τρίτης και ιδίως από την Τετάρτη το πρωί, που φάνηκε ότι πάμε σε αναβολή των αγώνων του Σαββάτου, πολλά είναι τα σωματεία που κινήθηκαν γρήγορα στο να κλείσουν φιλικά ματς για το Σαββατοκύριακο, θέλοντας να κρατήσουν σε εγρήγορση του παίκτες τους. Σε ό,τι αφορά, βέβαια, τους παίκτες όλων των ομάδων, αυτοί δηλώνουν εξαιρετικά απογοητευμένοι από τις εξελίξεις, καθώς βρίσκονται μέσα στα γήπεδα από τέλος Ιουλίου, και έχουμε φτάσει στο τέλος Σεπτεμβρίου χωρίς να έχουν επίσημα ματς στα πόδια τους. Στη χειρότερη θέση, μάλιστα, βρίσκονται οι παίκτες των ομάδων της Β’ κατηγορίας, οι οποίοι δεν έχουν και δεν πρόκειται να έχουν δώσει επίσημο ματς τουλάχιστον μέχρι το πρώτο 15νθήμερο του Οκτώβρη, αν επιβεβαιωθούν οι προβλέψεις και η Ε.Π.Ο. κηρύξει αποχή και αναστολή των πρωταθλημάτων της.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ