Αχιλλέας Παπαδόπουλος: “Η απερχόμενη Δημοτική Αρχή έδωσε ό,τι ήτανε να δώσει”

Συνέντευξη του υποψήφιου δημοτικού συμβούλου με το Project, Αχιλλέα Παπαδόπουλου:

0
863

Την εκτίμηση ότι η απερχόμενη Δημοτική Αρχή έδωσε ό,τι ήτανε να δώσει …για την πόλη τής Δράμας και δεν μπορούμε να περιμένουμε περισσότερα καθώς τα στελέχη της έχουνε φύγει και μεταπήδησαν στα ψηφοδέλτια της περιφέρειας αλλά και γιατί δεν υπάρχει κάτι το οποίο να πείθει τους συμπολίτες μας ότι θα μπορέσει να αλλάξει την καθημερινότητα της πόλης μας καθώς πολλά από τα στελέχη της που παρέμειναν έχουνε πάνω από 20 χρόνια σε θέσεις διοικητικές και πραγματικά δείχνουν την κούραση τους, εξέφρασε μεταξύ άλλων μιλώντας στα “Χ” ο υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με την παράταξη Project για τη Δράμα κ.Αχιλλέας Παπαδόπουλος, στη συνέντευξη που ακολουθεί.

κ.Παπαδόπουλε, εί­στε υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος του Δήμου Δράμας με την παράταξη Project για τη Δράμα και με υποψήφια δήμαρχο την κ.Παρθένα Κιόρτε­βε. Πόσο διαφορετικές οι εκλογές της 8ης Οκτωβρί­ου για την παράταξή σας;
Θεωρώ πρώτον ότι η παρά­ταξη μας έχει το προνόμιο να έχει επικεφαλής μία γυναίκα επιστήμονα, την Παρθένα Κιόρτεβε και από ότι ξέρω είναι πρώτη φορά στην πόλη μας που ηγείται μιας δημοτι­κής παράταξης μια γυναίκα. Αυτή είναι η πρώτη διαφορά. Η άλλη μεγάλη διαφορά είναι ότι το Project ξεκίνησε το 2014 συγκεντρώνοντας περίπου 6% στις πρώτες εκλογές της εμφά­νισής του με επικεφαλής τον κ.Βαγγέλη Καλφόπουλο. Το 2019 με επικεφαλής τον Αλέξη Τσιαμπούση πέτυχε ένα ποσοστό κοντά στους 25% και για λίγους μόνο ψήφους δεν πέρασε στην δεύτερη Κυριακή. Φέτος σε αυτές τις εκλογές με επικεφαλής μια γυναίκα ικανή, μαχητική, άξια, με όραμα για την πόλη μας την Δράμα, είμαι βέβαιος θα κατακτήσουμε την πρώτη θέση.

Έχουμε ακούσει πολλά στελέχη της παράταξής σας να προβάλλουν την ανάγκη για ανανέωση και αλλαγή στην πορεία του Δήμου. Είναι πιστεύετε η παρούσα χρονική συγκυ­ρία κρίσιμη για να επιτευ­χθεί αυτό και γιατί;
Το πρώτο που πιστεύω είναι ότι η αλλαγή πρέπει να γίνει για­τί βρισκόμαστε σε μία επανάλη­ψη διοικητική η οποία δεν έχει καμία προοπτική για το μέλλον. Η Δράμα βρίσκεται σε ένα τέλμα και ανακυκλώνονται συνέχεια τα ίδια πρόσωπα προσπαθώντας να δώσουν λύσεις που δεν τις πιστεύουν. Η μόνη παράταξη η οποία έρ­χεται με καινούργια πρόσωπα να προτείνει ένα πρόγραμμα πραγματοποιήσιμο ρεαλιστικό και να ξεμπλοκάρει την Δρά­μα απο χρόνιες παθογένειες είναι η παράταξη του Project, η οποία απαρτίζεται από άτο­μα τα οποία ζούνε στην πόλη και θέλουν να φτιάξουν τη ζωή τους καλύτερη.

Αν σας ζητούσαν να συνο­ψίσετε την άποψή σας για την περίοδο διοίκησης του Δήμου από την απερχόμε­νη Δημοτική Αρχή πώς θα απαντούσατε;
Θεωρώ ότι η απερχόμενη δημοτική αρχή έδωσε ό,τι ήτανε να δώσει για την πόλη της Δρά­μας. Άρα λοιπόν δεν μπορούμε να περιμένουμε περισσότερα πρώτον γιατί στελέχη της έχου­νε φύγει και μεταπήδησαν στα ψηφοδέλτια της περιφέρειας, δεύτερον δεν υπάρχει κάτι το οποίο να πείθει τους συμπο­λίτες μας ότι θα μπορέσει να αλλάξει την καθημερινότητα της πόλης μας και τρίτον γιατί πολλά από τα στελέχη της που παρέμειναν, έχουνε πάνω από 20 χρόνια σε θέσεις διοικητικές και πραγματικά δείχνουν την κούραση τους. Θεωρώ ότι είναι επιβεβλημένη η αλλαγή.

Ποια πιστεύετε ότι είναι τα κορυφαία προβλήματα στην πόλη αυτή τη στιγμή;
Τέσσερα θεωρώ τα βασικά προβλήματα, τα οποία αυτή τη στιγμή έχουν βαλτώσει τόσο πολύ την Δράμα. Πρώτο και κύριο είναι το κυκλοφοριακό. Η πόλη καθημερινά, το βλέ­πουμε όλοι, ασφυκτιά και αντί να δώσουμε λύση αφήνουμε και καθημερινά το πρόβλημα διογκώνεται. Δεύτερον η καθα­ριότητα. Αποτελεί ένα βασικό, ένα τρωτό σημείο της πόλης. Είναι απαράδεκτη η κατάστα­ση στο δημοτικό κήπο είναι απαράδεκτη η κατάσταση στις γύρω γειτονιές, στους κάδους. Γύρω-γύρω από τους κάδους υπάρχουν εγκαταλελειμμένα σκουπίδια και δεν υπάρχει προοπτική για βελτίωση. Σπα­σμένοι κάδοι, αφημένοι ανοι­κτοί μετά την αποκομιδή των σκουπιδιών, άπλυτοι, αφήνουν εντύπωση εγκατάλειψης. Τρί­τον το θέμα της Αγιας Βαρβά­ρας του υδάτινου αυτού τοπίου που βρίσκεται πραγματικά σε εγκατάλειψη. Καμία μέριμνα για τον περιβάλλοντα χώρο, καμία μέριμνα για το υδάτινο στοιχείο και καμία μέριμνα για τα γεφυράκια γύρω από τον υδάτινο χώρο. Τέταρτον, ο ορεινός όγκος της Δράμας μοναδικός σε όλη την Ελλάδα βρίσκεται παραγκωνισμένος. Τα χωριά Δενδράκια, Λειβαδε­ρο, Σιδηρόνερο, Σκαλωτή και το δάσος Ελατιάς (το μοναδικό παρθένο σε όλη την Ευρώπη), παραμένουν άγνωστα για τους Δραμινούς πολίτες και ιδίως για τα παιδιά μας.

Ποιες είναι οι δικές σας προτεραιότητες για την επόμενη δημοτική περίο­δο;
Το κυκλοφοριακό το οποί­ο είναι και η μεγάλη πληγή της πόλης μας, θεωρώ ότι μπορεί να λυθεί πρώτο προ­σφέροντας μέσα μαζικής κυ­κλοφορίας στα γύρω χωριά, δηλαδή να διπλασιάσουμε να τετραπλασιάσουμε τα αστικά λεωφορεία που συνδέουν τα χωριά με το κέντρο της πόλης με έξοδα του Δήμου. Αυτό θα δώσει την δυνατότητα στους κατοίκους των γύρω χωριών με τα αστικά λεωφορεία να επισκέπτονται το κέντρο της πόλης και να σταματήσει ένας μεγάλος όγκος ιδιωτικών αυτο­κινήτων να μετακινούνται προς το κέντρο της πόλης. Η άμεση εφαρμογή της μελέτης από την εταιρεία Reycap του κ.Κώστα Αποστολίδη για την πλατεία, τον δημοτικό κήπο, την Εθνικής Αμύνης και η επέ­κταση στους γύρω δρόμους θα αναβαθμίσει σημαντικότατα την πόλη μας. Η πεζοδρόμιση όλης της περιοχής της Αγίας Βαρβαρας θα αναβαθμίσει την περιοχή αυτήν της πόλης μας για πάντα. Τέλος θέλω να επιμείνω σε μια πρόταση μου για ίδρυση κατασκήνω­σης στο χωριό Σιδηρόνερο σε χώρο σχεδόν έτοιμο για παιδιά δημοτικού και γυμνασίου. Η ομορφιά αυτού του ορεινού τοπίου θα μείνει για πάντα στο μυαλό αυτών των παιδιών και θα θυμούνται τις ομορφιές της πόλης τους, της Δράμας.

Πόσο διαφορετικό είναι το μοντέλο διοίκησης που προτείνει η παράταξη Project σε σχέση με τις υπόλοιπες; Για ποιο λόγο πιστεύετε ότι θα πρέπει να το επιλέξουν οι δημότες;
Όλα τα παραπάνω είναι ένα μικρό δείγμα για το πως σκέφτεται και πως θέλει να εφαρμόσει το πρόγραμμά της η παράταξή μας. Όλοι οι υπό­λοιποι έχουν δοκιμαστεί με τον άλφα ή βήτα τρόπο. Οι μόνοι πραγματικά οι οποίοι μεταφέ­ρουν ένα νέο όραμα, ένα νέο τρόπο διοίκησης του Δήμου μας είναι η παράταξη Project. Πιστεύω ότι οι συμπολίτες μας θα μας εμπιστευτούν αυτήν την φορά και θα μας δώσουν την δυνατότητα να διοικήσου­με τον Δήμο εφαρμόζοντας το πρόγραμμά μας, κάνοντας την πόλη μας μοναδική στον ελλα­δικό χώρο.

Σας ευχαριστούμε για την παραχώρηση της συνέ­ντευξης στα ΧΡΟΝΙΚΑ της Δράμας
– Και εγώ σας ευχαριστώ για τη φιλοξενία.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ