Αδέσποτο επιτέθηκε σε δίχρονο αγοράκι στον Δημοτικό Κήπο της Δράμας

0
2041

Το παιδάκι μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με τραύματα στο κεφάλι και το σβέρκο


 

Στο Νοσοκομείο της Δράμας μεταφέρθηκε ένα δίχρονο αγοράκι που δέχθηκε επίθεση από αδέσποτο σκυλί στον Δημοτικό Κήπο της Δράμας. Το παιδάκι τραυματίστηκε από τα νύχια τού ζώου. Παρότι, ευτυχώς, δεν συνέβη κάτι χειρότερο, τραυματίστηκε στο κεφάλι και στον σβέρκο. Λαμβάνει φαρμακευτική αγωγή και η εξέλιξη της υγείας του παρακολουθείται από τους γιατρούς.
Η μητέρα του παιδιού σε δηλώσεις της στα ΧΡΟΝΙΚΑ της Δράμας, επιρρίπτει ευθύνες στη Δημοτική Αρχή μιλώντας για αδιαφορία και αναρωτιέται γιατί δεν προχωρούν οι στειρώσεις. Η ίδια εξηγεί ότι θα ζητήσει απόδοση ευθυνών και θα κινηθεί νομικά. Εκφράζει δε τον προβληματισμό της γιατί κανείς δεν γνωρίζει τι μπορεί να συμβεί την επόμενη φορά ίσως σε κάποιο άλλο παιδί.
Περιγράφοντας το περιστατικό που συνέβη στα «Χ» αναφέρει επί λέξη: «Τo απόγευμα της Τετάρτης 5 Ιουλίου, επιτέθηκε στον 2χρονο γιο μας στον Δημοτικό Κήπο Δράμας μεγάλος σκύλος λευκού χρώματος. Ο μικρός προσέγγισε τη βρύση του κήπου κι ο σκύλος, που ήταν μέχρι τότε ξαπλωμένος κάτω από ένα δέντρο, επιτέθηκε από πίσω και πλάγια στο παιδί, με αποτέλεσμα με τα νύχια του να του καταφέρει τραύματα από την κορυφή του κρανίου μέχρι τον σβέρκο του, τραυμάτισε δε σοβαρά το δεξί αυτί του. Κλήθηκε αμέσως η αστυνομία και ασθενοφόρο προκειμένου να μεταφερθεί στα επείγοντα του Γ.Ν. Δράμας και να του παρασχεθεί ιατρική βοήθεια. Αυτή τη στιγμή λαμβάνει φαρμακευτική αγωγή (αντιβιοτικά, αντιφλεγμονώδη και αναλγητικά) καθώς και τοπική θεραπεία, παρακολουθείται δε τακτικά από ιδιώτη χειρουργό ΩΡΛ για την εξέλιξη της πορείας του αυτιού του. Θεωρούμε μέσα στην ατυχία μας ότι είμαστε τυχεροί ως γονείς που δεν συνέβη κάτι χειρότερο, λ.χ. που δεν του έφαγε ολόκληρο το αυτί ή δεν του επιτέθηκε κατά πρόσωπο ώστε να τον τυφλώσει».
H ίδια μιλώντας για τις ευθύνες των αρμοδίων προσθέτει: «Η αρμόδια Δημοτική Αρχή είναι παντελώς αδιάφορη ως προς τα αδέσποτα. Με δικαιολογίες ότι δεν υπάρχουν κονδύλια αφήνουν την όλη κατάσταση στο έλεος των εθελοντών. Τα αδέσποτα σκυλιά της πόλης μας δεν λαμβάνουν ούτε τη στοιχειώδη ιατροφαρμακευτική περίθαλψη που απαιτείται, είναι δε όλα ανεμβολίαστα και με σοβαρές ασθένειες, γεγονός που είναι οφθαλμοφανές από την κατάσταση του τριχώματος τους και την εν γένει εξαθλιωμένη εικόνα τους και η πρόκληση από αυτά έστω και μιας απλής φαινομενικά εκδοράς δημιουργεί κίνδυνο μόλυνσης. Είναι γνωστό ότι τα βράδια στο κέντρο της πόλης μαζεύονται αγέλες αδεσπότων. Διατείνονται οι υπεύθυνοι ότι δεν μπορούν όλα τα αδέσποτα να τα φιλοξενούν στο κυνοκομείο, γιατί όμως δεν τα στειρώνουν τουλάχιστον; Πώς είναι δυνατόν να αναπαράγονται και να πληθαίνουν σε αριθμό χρόνο με το χρόνο;
Είναι αβέβαιο το αν θα αλλάξει κάτι σε αυτή την χρόνια χωλαίνουσα κατάσταση, το μόνο σίγουρο όμως είναι ότι θα ζητήσουμε την απόδοση ευθυνών. Χθες ήταν το δικό μας παιδί, αύριο;».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!