Αφιέρωμα στις Μικτές ομάδες της ΕΠΣΔ

0
1165
Κυριάκος Καρύπης (αριστερά) - Μούλης Γρηγοριάδης (δεξιά)

– Μούλης Γρηγοριάδης: «Δεν υπάρχει, σε εθνικό επίπεδο, προγραμματισμός και φυσικά δεν υπάρχει σχεδιασμός και πλάνο για το πώς πρέπει να παίζουν οι Μικτές»
– Κυριάκος Καρύπης: «Ήταν μια χρονιά, που με τις ιδιαιτερότητες και με τις δυσκολίες της, μας έκανε όλους καλύτερους»


Για μια ακόμη σεζόν τα πρωταθλήματα Προεπιλογής των Εθνικών ομάδων των Ενώσεων της ΕΠΟ ολοκληρώθηκαν. Ένα πρωτάθλημα στο οποίο οι ποδοσφαιριστές που συμμετείχαν το είδαν περισσότερο ως «διαδικαστικό γεγονός» παρά ως ένα κίνητρο για να αναδείξουν το ταλέντο τους.
Αξίζει να σημειωθεί ότι μέχρι σήμερα δεν έχουν διεξαχθεί οι τελικοί των Κ17 και Κ15 οι οποίο αρχικά ορίσθηκαν για 19 Ιουνίου και μετατέθηκαν για το Σάββατο 25. Για την ιστορία, στον τελικό της κατηγορίας Κ17 θα παίξουν ΕΠΣ Μακεδονίας-ΕΠΣ Κορινθίας ενώ στον τελικό Κ15 ΕΠΣ Αχαΐας – ΕΠΣ Κοζάνης. Τα παιχνίδια θα διεξαχθούν στο «Βασδέκειο» στάδιο του Βόλου.
Πάμε όμως να δούμε τη φετινή παρουσία των Μικτών ομάδων της ΕΠΣ Δράμας η οποία βέβαια επισκιάστηκε από την ασθένεια του Ενωσιακού μας προπονητή Μούλη Γρηγοριάδη με Covid-19 η οποία επηρέασε, όπως ήταν φυσικό όλα τα τμήματα, τόσο το Κ17 το οποίο προπονούσε όσο και το Κ15 που προπονούσε ο Κυριάκος Καρύπης ο οποίος επιφορτίστηκε και με τα δύο, από τη δεύτερη κιόλας αγωνιστική. Επειδή βέβαια, στη ζωή μετρά πρώτα η υγεία και επειδή όλα πήγαν καλά με την υγεία του Μούλη Γρηγοριάδη, το φετινό αγωνιστικό κομμάτι περνά σε δεύτερη μοίρα. Άλλωστε οι Νέοι (Κ17) τερμάτισαν στην 4η θέση με 10 βαθμούς και οι Παίδες (Κ15) στην 7η με 9 βαθμούς.

Κυριάκος Καρύπης:
«Ήταν μια πολύ δύσκολη χρονιά φέτος, η οποία λόγω του COVID -19, ξεκίνησε πολύ αργά (Δεκέμβριο) και έπρεπε να ολοκληρωθεί σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα . Ενώ παράλληλα έπρεπε να διαχειριστούμε την απουσία του κ. Γρηγοριάδη αλλά και πολλών παικτών από τις εκδηλώσεις των ομάδων μας .
Το έργο του κ. Γρηγοριάδη στις Μικτές Ομάδες είναι γνωστό σε όλου μας. Έχοντας λοιπόν την απόλυτη εμπιστοσύνη και στήριξη του κ.Γρηγοριάδη, του προέδρου ΕΠΣ ΔΡΑΜΑΣ κ. Χατζησαρόγλου, των μελών κ. Καστίδη, κ.Ασλανίδη, κ.Περπερίδη, κ. Ζίδρα, κ. Λαζαρίδη, κ. Αθανασιάδη, αλλά και την βοήθεια του κ. Παντελίδη, του κ. Κεχαγιόγλου φροντιστή,των γραμματέων της ΕΠΣ Δράμας κας Λίλας και κας Ζωής καταφέραμε και φέτος να παρουσιάσουμε (δεδομένων των συνθηκών) δύο ομάδες άκρως ανταγωνιστικές, επιτυγχάνοντας ταυτόχρονα την βελτίωση που επιθυμούσαμε σε ατομικό και ομαδικό επίπεδο . Καταφέραμε επίσης μέσα από το πρωτάθλημα των Μικτών Ομάδων, αρκετοί ποδοσφαιριστές μας, να συμμετάσχουν και φέτος στα κλιμάκια των εθνικών ομάδων, ενώ παράλληλα κατάφεραν να κινήσουν το ενδιαφέρον απόκτησής τους, από μεγάλους επαγγελματικούς συλλόγους της χώρας μας.
Ήταν μια χρονιά, που με τις ιδιαιτερότητες και με τις δυσκολίες της, μας έκανε όλους (Διοίκηση, Προπονητές, Παίκτες) ΚΑΛΥΤΕΡΟΥΣ!»

Μούλης Γρηγοριάδης:
«Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος αποδείχθηκε ότι το πρωτάθλημα των Μικτών ομάδων δεν γίνεται για να ωφεληθεί το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο. Γίνεται για να μπορέσουν οι ΠΑΕ της Super League να δουν τι υλικό υπάρχει στις μικρές ηλικίες, που ίσως τους «ξέφυγε» και να το καρπωθούν. Άλλωστε αποτελεί κοινό μυστικό ότι για να παίξεις στην Εθνική πρέπει να είσαι μέλος ομάδας της Super League (Κ19, Κ17, Κ15 κλπ.). Πέρασαν οι εποχές που καλούνταν στην Εθνική παίκτες ερασιτεχνικών σωματείων.
Κανείς δεν ξέρει ποια ηλικία θα παίζει στις Μικτές την επόμενη χρονιά. Φέτος έπαιζαν παίχτες γεννημένοι 2005-2006 στους Νέους και 2007-2008 στους Παίδες. Αυτές τις ηλικίες τις είχαμε και πριν δυο χρόνια. Αλλά λόγω πανδημίας και όλων των άλλων που σας προανέφερα, έπαιξαν πάλι αυτά τα παιδιά.
Δεν υπάρχει, σε εθνικό επίπεδο, προγραμματισμός και φυσικά δεν υπάρχει σχεδιασμός και πλάνο για το πώς πρέπει να παίζουν οι Μικτές. Ποιο αγωνιστικό σύστημα, δηλαδή, θα εφαρμόζουν οι Εθνικές ομάδες. Κάποτε πήγε να γίνει αυτό επί Δανιήλ, ποτέ ξανά.
Ένα άλλο γεγονός που ήθελα να θίξω είναι ότι η Ένωση της Δράμας τόλμησε να δώσει την ευκαιρία στις ομάδες να φτιάξουν και «δεύτερες» ομάδες με τα πιτσιρίκια τους και έρχεται η ΕΠΟ και το καταργεί. Ήταν ένας θεσμός που πέτυχε κατά την προσωπική μου άποψη και μπράβο. Πως θα στηριχθεί το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο με τέτοιες αποφάσεις; Που θα πάνε όλα τα παιδιά που δεν «χωράνε» στην πρώτη ομάδα ενός σωματείου; Πως θα κάνουν προπόνηση και πως θα προγραμματίσουν τη χρονιά οι συνάδελφοι προπονητές όταν στη δύναμη του σωματείου τους υπάρχουν 35-40 παίκτες που ή πρέπει να παίξουν στην ανδρική ομάδα ή να παραχωρηθούν σε άλλη, αφού δεν υπάρχει παιδικό πρωτάθλημα στις ηλικίες Κ16;
Στο επαγγελματικό πρωτάθλημα βέβαια, στηρίζουμε τη δημιουργία Κ19, Κ17, Κ15….Στο ερασιτεχνικό αυτό να μη γίνει !!! Αν είναι δυνατόν!!! Θα χάσουμε παιδιά από τα γήπεδα.
Σε ότι αφορά στο φετινό Πρωτάθλημα των Μικτών, βλέπουμε ότι νομοί που ήταν χαμηλότερης δυναμικότητας από το δικό μας, άρχισαν να μας ξεπερνούν. Κατά τη γνώμη μου αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι έχουν καλύτερη οργάνωση στα τμήματα υποδομών. Έχουν πρωταθλήματα σε κάθε ηλικία και ιδιαίτερα στα Κ16 και Κ15 που εμείς δεν έχουμε ή όταν είχαμε ήταν με πολύ λίγες ομάδες. Έχουμε καλές ακαδημίες, δεν είναι όμως πολλές.
Φέτος ξεκινήσαμε, με τον Κυριάκο τον Καρύπη, την προετοιμασία των Μικτών μας στις 15 Νοεμβρίου και μέσα σε 15-20 ημέρες έπρεπε να φτιάξουμε τις ομάδες μας για να παίξουν το πρώτο επίσημο ματς στα μέσα Δεκέμβρη. Με παιδιά που δεν έχουν αγώνες πρωταθλημάτων στα πόδια τους. Βέβαια σε εμένα έτυχε και το πρόβλημα με την υγεία μου και όλα έπεσαν επάνω στον Κυριάκο. Στο τέλος των αγώνων πρόλαβα να δω δύο ματς αλλά το συμπέρασμά μου είναι ότι, όπως σας είπα και πριν, ομάδες που ήταν πιο αδύναμες από εμάς, έχουν βελτιωθεί. Φυσικά όπως πάντα μας στέλνουν στον όμιλο την ΕΠΣ Μακεδονίας η οποία είναι παραδοσιακή δύναμη και παίρνει πάντα τη μία από τις δύο θέσεις που οδηγούν στην επόμενη φάση, οπότε καταλαβαίνετε ότι κάθε χρόνο έχουμε το ίδιο θέμα.
Ένα άλλο ζήτημα που θέλω να θίξω είναι ότι στις ακαδημίες πρέπει να προσλαμβάνονται πτυχιούχοι προπονητές και μάλιστα οι καλύτεροι. Όχι να παίρνουν έναν παίκτη της μεγάλης ομάδας και να του δίνουν και ένα τμήμα να το προπονεί, για ευνόητους λόγους. Για να πάρει βάσεις ένα παιδί πρέπει στα πρώτα του βήματα να έχει τους καλύτερους δασκάλους-προπονητές. Και προς Θεού. Το παιδί δεν πρέπει να φεύγει από την οικογένειά του, το σχολείο του και τους φίλους του σε ηλικία 12-13 ετών ή στην εφηβεία του. Καλοί είναι οι μάνατζερ που φουσκώνουν τα μυαλά των γονιών, τη δουλειά τους κάνουν, όμως το 99% των παιδιών που φεύγουν τόσο μικρά για ομάδες του κέντρου ή της Θεσσαλονίκης επιστρέφουν «σακατεμένα» σε όλους τους τομείς και χωρίς να έχουν πετύχει τίποτα στη ζωή τους. Μπορεί να γίνομαι κακός και να μην αρέσουν σε κάποιους αυτά που σας λέω, όμως αυτή είναι η συμβουλή μου. Πρώτα το σχολείο και η οικογένεια. Δεν μπορεί ένα παιδί να γίνει άνδρας, αν δεν περάσει την εφηβεία κοντά στους δικούς του ανθρώπους».

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ Κ-15:
ΠΑΙΚΤΕΣ ΓΕΝΗΜΜΕΝΟΙ ΤΟ 2007-2008
ΠΟΥ ΚΛΗΘΗΚΑΝ ΑΝΑ ΟΜΑΔΑ

ΜΟΝΑΣΤΗΡΑΚΙ
ΝΙΚΟΛΑΙΔΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ Τ/Φ
ΚΡΟΥΣΟΒΑΛΗΣ ΣΤΕΛΙΟΣ

ΝΕΑ ΑΜΙΣΣΟΣ
ΓΚΑΜΟΤΣΟΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ
ΜΥΤΗΛΙΝΑΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
ΑΒΑΝΙΔΗΣ Τ/Φ

ΚΑΣΤΡΙΝΟΣ Β΄
ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
ΚΟΝΤΟΓΙΑΝΝΗΣ

ΔΟΞΑ
ΚΟΤΖΑΜΑΝΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ
ΜΗΤΡΟΥΣΗΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ
ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ ΣΗΦΗΣ
ΚΑΡΡΑΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ
ΣΙΝΤΟΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ
ΣΥΛΛΟΓΙΔΗΣ ΖΗΣΗΣ
ΜΑΡΓΑΡΙΤΗΣ

ΞΗΡΟΠΟΤΑΜΟΣ
ΠΑΠΠΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
ΚΙΟΣΣΕΣ ΑΝΔΡΕΑΣ

ΝΕΥΡΟΚΟΠΙ
ΩΡΑΙΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ Τ/Φ
ΕΞΟΥΖΙΔΗΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ

ΠΡΟΣΟΤΣΑΝΗ
ΠΑΝΑΓΙΩΤΙΔΗΣ ΝΙΚΟΣ
ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ Τ/Φ

ΠΕΤΡΟΥΣΑ
ΤΟΛΙΟΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ

ΑΓΙΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ
ΜΟΥΖΑΚΟΥ ΦΩΤΗΣ
ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

ΑΔΡΙΑΝΗ
ΤΣΑΓΚΑΛΙΔΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

ΔΟΞΑΤΟ
ΘΩΜΑΙΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

ΑΡΚΑΔΙΚΟ
ΚΑΡΑΤΖΑΣ
ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ Κ -17:
ΠΑΙΚΤΕΣ ΓΕΝΗΜΜΕΝΟΙ ΤΟ 2005-2006
ΠΟΥ ΚΛΗΘΗΚΑΝ ΑΝΑ ΟΜΑΔΑ

ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΟΙ
ΧΑΤΖΗΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
ΓΙΑΓΚΑΖΟΓΛΟΥ
ΣΕΞΕΝΙΔΗΣ

ΑΓΙΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ
ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗΣ
ΜΠΑΜΠΑΣΑΛΙ
ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗΣ

ΠΕΤΡΟΥΣΑ
ΤΟΛΙΟΣ
ΑΝΤΩΝΙΑΔΗΣ
ΓΙΑΓΚΟΥΛΑΣ
ΓΙΟΡΔΑΜΛΗΣ
ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ

ΔΟΞΑ – ΚΑΣΤΡΙΝΟΣ
ΠΕΤΡΙΔΗΣ ΚΟΣΜΑΣ
ΣΟΥΒΛΕΡΗΣ
ΣΤΑΙΚΟΣ
ΤΣΑΓΓΑΛΙΔΗΣ
ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ
ΜΠΑΣΤΟΥΝΗΣ
ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ
ΧΑΤΖΗΑΘΑΝΑΣΙΑΔΗΣ

ΝΕΑ ΑΜΙΣΣΟΣ
ΜΙΧΑΗΛΙΔΗΣ
ΜΠΙΑΖΑΚΗΣ
ΚΑΤΣΑΒΟΥΝΙΔΗΣ
ΘΕΟΔΟΣΙΑΔΗΣ
ΧΡΥΣΟΧΟΙΔΗΣ
ΚΕΡΕΜΙΔΗΣ

ΑΡΚΑΔΙΚΟ
ΜΠΡΑΤΖΙΩΤΗΣ

ΠΡΟΣΟΤΣΑΝΗ
ΜΑΤΖΙΑΡΗΣ
ΚΑΛΑΙΤΖΙΔΗΣ

ΧΩΡΙΣΤΗ
ΤΟΣΙΟΓΛΟΥ
ΜΑΥΡΙΔΗΣ
ΜΕΡΤΖΑΝΑΚΗΣ
ΚΕΣΙΔΗΣ
ΦΑΝΕΛΗΣ
ΚΑΛΕΡΓΗΣ
ΚΑΠΠΑΣ

ΚΑΛΑΜΠΑΚΙ
ΚΑΡΑΝΤΑΗΣ
ΣΤΡΑΤΗΓΕΛΗΣ

ΓΡΑΜΜΕΝΗ
ΓΑΙΔΑΤΖΗΣ
ΒΟΛΑΚΛΗΣ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ