Αφιέρωμα στον Ηρακλή Μαυροβάτου: Ο Ιστορικός Ηρακλής λείπει από τα “σαλόνια” του δραμινού ποδοσφαίρου

0
2323
Ηρακλής Μαυροβάτου 2020

Ο Ηρακλής Μαυροβάτου είναι μία από τις παλαιότερες ομάδες στην Δράμα με ημερομηνία ίδρυσης το 1924.
Είναι η ποδοσφαιρική δύναμη που λείπει τα τελευταία χρόνια από τα σαλόνια του δραμινού ποδοσφαίρου καθώς απουσιάζει 7 χρόνια. Τα τελευταία 3 χρόνια ξεκίνησε μια καλή δουλειά και οργάνωση στις ακαδημίες με την ομάδα να βγάζει και πάλι δικούς της ποδοσφαιριστές.
Την δεκαετία του ’70 ο Ηρακλής κατέκτησε δύο συνεχόμενα κύπελλα, το 1975-76 και το 1976-77. Αν και το 1985 υποβιβάστηκε στην Β’ κατηγορία, μετά από δύο σεζόν πήρε την πρώτη θέση του πρώτου ομίλου και ταυτόχρονα προβιβάστηκε στην Α’. Για τρία χρόνια ο Μαυρόβατος έμεινε στο πρώτο μισό της βαθμολογίας αλλά το 1991 τερμάτισε 10ος . Παρά την καλή πορεία του 1992 τις επόμενες τρεις σεζόν η ομάδα δεν τα κατάφερε και «έπεσε». Ακολούθησαν τρεις κακές πορείες και ο Ηρακλής υποβιβάστηκε στην τελευταία κατηγορία του νομού μας.
Παρόλα αυτά, το 2000 κατέκτησε το πρωτάθλημα και μαζί την άνοδο! Την πρώτη χρονιά δεν τα πήγε και πολύ καλά αλλά την δεύτερη πήρε το εισιτήριο για την κορυφαία κατηγορία της πόλης μας! Δυστυχώς όμως δεν άντεξε για περισσότερο από τρία χρόνια και εν τέλει υποβιβάστηκε. Σα να μην έφτανε αυτό, έπειτα από δύο σεζόν ξαναέπεσε στην χαμηλότερη βαθμίδα της Δράμας.
Τελικά ο Μαυρόβατος επέστρεψε στην Β’ και μάλιστα πολύ δυναμικά καθώς τερμάτισε 3ος και πήρε δεύτερη συνεχόμενη άνοδο για την Α2’. Αν και αρχικά δεν τα πήγε καλά, το 2011 κατέκτησε την 2η θέση και ανέβηκε και πάλι στα σαλόνια του δραμινού ποδοσφαίρου! Βέβαια η χαρά δεν κράτησε και πολύ καθώς η ομάδα υποβιβάστηκε ως προτελευταία στην Α2’. Εκεί την πρώτη σεζόν τερμάτισε 6η και έπειτα η αναδιάρθρωση την έφερε ξανά στην Β’. Τα επόμενα πέντε χρόνια ο Ηρακλής δεν έκανε κάτι το ιδιαίτερο (αν εξαιρέσουμε την 3η θέση στον όμιλό του το 2015). Πέρσι πήρε την 5η θέση με μια αξιοπρεπή πορεία και φέτος με προπονητή τον κ. Ποιμενίδη μοιράστηκε την 4η μαζί με τον Άρη Μικροχωρίου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ