Κωνσταντίνος Παφραλίδης: “Αν ήμασταν πιο τυχεροί και δεν είχαμε τραυματισμούς, ο Ηρακλής Μαυροβάτου θα ήταν στην Α’ ΕΠΣ”

0
2607
Ο Κώστας Παφραλίδης με τον πρώην συμπαίκτη του και προπονητή των αναπτυξιακών τμημάτων του Ακρίτα Κ. Νευροκοπίου Μανώλη Μετσικίδη

Συνέντευξη με τον ποδοσφαιριστή του Ηρακλή Μαυροβάτου Κωνσταντίνο Παφραλίδη

Στα «Χ» μίλησε ο ποδοσφαιριστής του Ηρακλή Μαυροβάτου Κωνσταντίνος Παφραλίδης, ο οποίος μίλησε για τα πάντα. Αγωνίζεται τα τελευταία 6 χρόνια στην ομάδα με μεγάλη επιτυχία.
Ο Κωνσταντίνος Παφραλίδης αγωνίζεται στον χώρο της επίθεσης και διακρίνεται για την άριστη τεχνική του και το αριστερό του πόδι. Στα «Χ» μίλησε για τη φετινή πορεία του Μαυροβάτου, για τους λόγους που απουσιάζει αρκετά χρόνια ο Ηρακλής από το Α΄τοπικό, για τον προπονητή του Άγγελο Ποιμενίδη, για τις Ακαδημίες του συλλόγου, για τη διοίκηση κτλ.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

Δύο λόγια για τη φετινή πορεία του Ηρακλή Μαυροβάτου;
Μία αρκετά δύσκολη ποδοσφαιρική χρoνιά τελείωσε για εμάς. Μπορούσαμε να είχαμε μια ακόμη καλύτερη πορεία αλλά λόγω αρκετών δυσκολιών που αντιμετωπίσαμε, δεν καταφέραμε να υλοποιήσουμε τους στόχους μας, αν και καταβάλαμε τα μέγιστα για το καλύτερο του Ηρακλή.

Η ομάδα είχε κάνει ένα καλό ξεκίνημα και ήταν στο «κόλπο» της ανόδου. Τι ήταν αυτό που άλλαξε στη συνέχεια;
Πράγματι, ξεκινήσαμε πολύ δυνατά. Ήμασταν σε τροχιά ανόδου, όμως στη συνέχεια λόγω τραυματισμών κομβικών παικτών για την ομάδα και σε συνδυασμό με την έλλειψη βάθους στο ρόστερ χάσαμε αρκετούς βαθμούς και μείναμε μακριά από το στόχο μας.

Η ομάδα φέτος ταλαιπωρήθηκε από τραυματισμούς κτλ, με αποτέλεσμα στους αγώνες να έχετε αριθμητικό πρόβλημα. Αν ο Ηρακλής ήταν πλήρης, μπορεί να ήταν πιο ψηλά στη βαθμολογία;
Σίγουρα, όταν μια ομάδα έχει τραυματισμούς σε βασικούς ποδοσφαιριστές, θα αρχίσει να κάνει κάποια «κοιλιά» διότι δεν είχαμε ούτε το βάθος ούτε την ποιότητα για να αντικαταστήσουμε επάξια τα παιδιά που τραυματίστηκαν. Είμαι σίγουρος και επίσης φάνηκε λίγο πριν το άδοξο τέλος λόγω της πανδημίας, ότι εάν ήμασταν πλήρεις φέτος θα είχαμε πολύ καλύτερη πορεία και ίσως να διεκδικούσαμε το κάτι παραπάνω για την έξοδο στην Α’.

Γνωρίζω ότι γίνεται μια καλή δουλειά με τις ακαδημίες. Πιστεύεις ότι αργά ή γρήγορα θα δούμε τον Ηρακλή στα “σαλόνια” του δραμινού ποδοσφαίρου;
Όντως γίνεται πάρα πολύ καλή δουλειά στο κομμάτι των ακαδημιών του συλλόγου, θαυμάζω τους υπεύθυνους και τους προπονητές της Ακαδημίας για το έργο τους και είναι ευχής έργον να συνεχιστεί η πάρα πολύ καλή δουλειά που γίνεται. Σκοπός είναι να προωθηθούν τα νέα παιδιά και να πλαισιώσουν εμάς και σίγουρα με το ταλέντο που υπάρχει, ο σύλλογος θα βρεθεί στο μέλλον στα σαλόνια του δραμινού ποδοσφαίρου.

Τι είναι αυτό που φταίει και η ομάδα λείπει από την Α’ κατηγορία περίπου 8 χρόνια;
Τα τελευταία 8 χρόνια ο σύλλογος ταλαιπωρήθηκε αρκετά από πολλούς εξωτερικούς παράγοντες κυρίως οικονομικούς αλλά σε συνδυασμό με την αποστασιοποίηση των παιδιών
του χωριού από την ομάδα, η επιστροφή στη μεγάλη κατηγορία έγινε ακόμη δυσκολότερη.

Πώς είναι ως προπονητής ο Άγγελος Ποιμενίδης;
Ως προπονητής ο κ. Ποιμενίδης είναι πάντοτε απαιτητικός, αρκετές φορές αυστηρός, μα πάντα θέλει να παίρνει το μέγιστο από τον κάθε ένα ξεχωριστά, δίνοντας κίνητρο, όντας συμβουλευτικός και δίκαιος.

Ποια είναι η συνεργασία σου με τη διοίκηση της ομάδας;
Τα τελευταία 6 χρόνια που αγωνίζομαι στον Ηρακλή, έχω μια άψογη συνεργασία με τη διοίκηση και θαυμάζω το πάθος και την ανιδιοτελή αγάπη αυτών των ανθρώπων για την ομάδα της καρδιάς τους.

Πώς βλέπεις την κατάσταση στο δραμινό ποδόσφαιρο;
Υπάρχουν αρκετές ομάδες που αντιμετωπίζουν αρκετά σοβαρά οικονομικά προβλήματα. Υπάρχει όμως αρκετό ατόφιο και ακατέργαστο ταλέντο και θα έπρεπε να γίνει κάτι γι’ αυτό. Όλες οι διοικήσεις προσπαθούν για το καλύτερο και αυτό πρέπει να αναγνωρίζεται. Μια συμβουλή, η ΕΠΟ να βοηθήσει και να αγκαλιάσει τους συλλόγους των τοπικών πρωταθλημάτων του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου.

Υπάρχει ταλέντο στο δραμινό ποδόσφαιρο;
Όπως είπα και προηγουμένως, κατά τη άποψη μου υπάρχει αρκετό ατόφιο μα και ακατέργαστο ταλέντο στα δραμινά γήπεδα.

Οι Δραμινοί προπονητές αξιοποιούν τα δραμινά ταλέντα;
Σίγουρα καταβάλουν τα μέγιστα οι προπονητές, όμως πιστεύω ότι θα μπορούσαν να είχαν αξιοποιηθεί πολλοί περισσότεροι Δραμινοί ταλαντούχοι ποδοσφαιριστές. Ας μην ξεχνάμε ότι πολύ μεγάλο ρόλο παίζει η θέληση των ποδοσφαιριστών που πολλές φορές είναι ελλιπής.

Πιστεύεις ότι αργά η γρήγορα θα επιστρέψουμε στην αγωνιστική δράση λόγω κορωνοϊού; Σου λείπει το ποδόσφαιρο;
Ευελπιστώ να επιστρέψουμε γρήγορα στη δράση και στα γήπεδα, αλλά προέχει η υγεία. Σίγουρα μου λείπει πάρα πολύ το ποδόσφαιρο, πρέπει όμως να προστατευτούμε για να είμαστε τη νέα χρονιά όλοι στα γήπεδα με το καλό και υγιείς.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ