Δράση ενημέρωσης από τον Ιατρικό Σύλλογο

0
6263

Για τη σωστή χρήση μάσκας, γαντιών και γενικά για τα μέτρα προφύλαξης

Ο Ιατρικός Σύλλογος Δράμας ανέλαβε και υλοποίησε πρωτοβουλία ενημέρωσης των πολιτών για τη σωστή χρήση της μάσκας και των μέσων προφύλαξης χθες, Πέμπτη 14 Μαΐου, στην πλατεία Ελευθερίας.
Η πρωτοβουλία του Ιατρικού Συλλόγου προέκυψε από την ανάγκη να ενημερωθούν οι πολίτες καθώς από τις 4 Μαΐου άρχισε σταδιακά η επαναλειτουργία της οικονομικής δραστηριότητας.
Μιλώντας στα “Χ” η γραμματέας του Ιατρικού Συλλόγου Δράμας κ. Όλγα Βασιλείου τόνισε την ανάγκη να υπάρξει περισσότερη ενημέρωση προς τους πολίτες για την χρήση προστατευτικών μέσων: “ Eίμαστε και οι εμείς οι γιατροί, πολίτες αυτής της πόλης. Μετακινούμαστε και διαπιστώνουμε ότι η χρήση μάσκας και γαντιών δεν είναι η πρέπουσα. Με αφορμή λοιπόν την διεξαγωγή της λαϊκής αγοράς στην Δράμα και την έλευση σημαντικού αριθμού πολιτών στο κέντρο της πόλης (ευπαθείς ομάδες, ηλικιωμένοι), ο Ιατρικός Σύλλογος έλαβε την πρωτοβουλία σε συνεργασία με τον Δήμο Δράμας, την ΠΕ Δράμας, την Διεύθυνση Υγείας, την ΠΡΟΤΕΚΤΑ, τον Ερυθρό Σταυρό και τους συλλόγους Καρκινοπαθών και Ζαχαροδιαβητικών, να ενημερώσει τον κόσμο”.
Η ενημέρωση αφορούσε τον τρόπο χρήσης της μάσκας. Τον τρόπο με τον οποίο πρέπει να απομακρύνεται από το πρόσωπο, τον τρόπο απόρριψής της, αλλά και τον τρόπο φύλαξης της μάσκας σε περίπτωση που είναι επαναχρησιμοποιούμενη όπως και την διαχείριση των γαντιών.
“Δυστυχώς αυτά τα μέσα δίνουν μια αίσθηση ψευδούς προφύλαξης. Αν δεν φορούμε σωστά τη μάσκα, δεν μας παρέχει καμία απολύτως προφύλαξη. Θα πρέπει επίσης να προσέχουμε και τα γάντια, τα οποία μπορεί να γίνουν εστία μόλυνσης, όταν πιάνουμε πολλές επιφάνειες και όταν ξεχνάμε να τα φορέσουμε με το σωστό τρόπο. Για όλα αυτά αλλά και για την σωστή χρήση του αντισηπτικού και την τήρηση των αποστάσεων, αποφασίσαμε να ενημερώσουμε τους συμπολίτες μας στην πλατεία Ελευθερίας” τόνισε η κ. Όλγα Βασιλείου.
Η ίδια επεσήμανε ότι μπορεί η Δράμα να τα πήγε σχετικά καλά και να εμφάνισε μικρό αριθμό κρουσμάτων, αλλά “Από τις 18 Μαΐου, θα επιτρέπονται οι μετακινήσεις μεταξύ νομών. Ο Νομός Ξάνθης είχε μια ιδιαιτερότητα σε ότι αφορά στην διασπορά του ιού. Επομένως με την ελεύθερη πλέον μετακίνηση των πολιτών θα πρέπει να θωρακιστούμε και να είμαστε έτοιμοι. Θα πρέπει να προφυλαχτούμε. Οι περισσότεροι, επειδή ακριβώς δεν βλέπουμε τον κίνδυνο, τον αψηφούμε ή είμαστε τρομοκρατημένοι. Αν πάρουμε τα μέτρα προφύλαξης δεν διατρέχουμε κανέναν απολύτως κίνδυνο”.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!