Άγιο είχε ο οδηγός νταλίκας που σφηνώθηκε στα βράχια στην Ε.Ο. Δράμας – Νευροκοπίου

0
9461

Σωτήρια η επέμβαση της Πυροσβεστικής

Άγιο είχε ένας οδηγός νταλίκας που εξετράπη της πορείας της και σφηνώθηκε στα βράχια κατά μήκος της Εθνικής Οδού Δράμας – Νευροκοπίου το μεσημέρι της Τετάρτης 6 Μαΐου. Χάρη στην άμεση επέμβαση της Πυροσβεστικής τελικώς ο οδηγός απεγκλωβίστηκε και διασώθηκε.
Το τροχαίο ατύχημα έγινε στο 26ο χλμ της Ε.Ο. Δράμας – Νευροκοπίου. Το φορτηγό εκτελούσε δρομολόγιο με κατεύθυνση προς τη Δράμα. Η εκτροπή του, που σημειώθηκε για άγνωστους λόγους μέχρι στιγμής, είχε ως αποτέλεσμα να περάσει στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας και να σφηνωθεί στα βράχια. Κατά τη διάρκεια επέμβασης των μηχανημάτων έργου και μέχρι να επιτευχθεί ο απεγκλωβισμός του οδηγού σταμάτησε η κυκλοφορία των οχημάτων και δημιουργήθηκε ουρά 3 χλμ. Το κυκλοφοριακό πρόβλημα διήρκεσε μέχρι τις 5 το απόγευμα, όταν και ολοκληρώθηκε η μετακίνηση του οχήματος και ο απεγκλωβισμός του οδηγού. Ο οδηγός μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο της Δράμας με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και σύμφωνα με πληροφορίες από τους γιατρούς του Νοσοκομείου της Δράμας η υγεία τους δεν φάνηκε να αντιμετωπίζει κάποιο σοβαρό πρόβλημα.
Το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Κάτω Νευροκοπίου ειδοποιήθηκε στις 3:45 το μεσημέρι της Τετάρτης και έστειλε δυνάμεις στο σημείο του συμβάντος, προκειμένου να απεγκλωβίσει τον οδηγό σε μια απόσταση 17χλμ από το Νευροκόπι. Ταυτόχρονα, κινήθηκε και πυροσβεστικό όχημα και από την Π.Υ. Δράμας. Το πυροσβεστικό όχημα του Κλιμακίου Κάτω Νευροκοπίου έφθασε στο σημείο μετά από 10 λεπτά, ενώ η επιχείρηση απεγκλωβισμού του οδηγού έγινε παρουσία και του προϊστάμενου του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Κ. Νευροκοπίου, Πυρονόμου κ. Γιώργου Βαϊτσίδη.
«Η επιχείρηση απεγκλωβισμού του οδηγού ήταν δύσκολη, καθώς η θέση και η κατάσταση του φορτηγού μετά την πρόσκρουση δεν άφηνε ευρύ πεδίο δράσης στους άνδρες της πυροσβεστικής. Ο οδηγός σφηνώθηκε ανάμεσα στον βράχο όπου προσέκρουσε το φορτηγό και την καρότσα του οχήματος» εξήγησε στα «Χ» ο προϊστάμενος του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Κ. Νευροκοπίου.
«Κάναμε εξ αρχής προσπάθεια να απεγκλωβίσουμε τον οδηγό, αλλά δεν ήταν δυνατό να ανοίξουμε τις λαμαρίνες του οχήματος εξαιτίας του βράχου. Καλέσαμε Jcb και φορτωτή από λατομείο της περιοχής. Το φορτηγό αποκολλήθηκε από τον βράχο και μετακινήθηκε ένα περίπου μέτρο, προκειμένου να επέμβουν οι πυροσβέστες και να προσεγγίσουν τον οδηγό. Τελικώς ο οδηγός του τετραξονικού οχήματος που μετέφερε αδρανή υλικά απεγκλωβίστηκε μετά από προσπάθεια μισής ώρας», εξήγησε ο κ. Βαϊτσίδης.
Η Εθνική Οδός Δράμας – Κ. Νευροκοπίου, ιδιαίτερα από τον Γρανίτη μέχρι και τη διασταύρωση των Κοκκινογείων, παρουσιάζει ιδιαιτερότητες και πολλές στροφές. Ο κυκλοφοριακός φόρτος στον ίδιο άξονα, κυρίως λόγω των φορτηγών που κινούνται κατά μήκος της διαδρομής, είναι μεγάλος σε όλη τη διάρκεια του χρόνου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!