Αγωγές ξεκινά ο δήμος για τα έργα του αερίου

0
565

– Τα προβλήματα που προκαλούνται από τις εργασίες τέθηκαν ήδη στην εισαγγελία, ενώ ενημερώθηκε και το Υπουργείο Εσωτερικών
– Χρ. Μαμσάκος στα «Χ»: «Ετοιμάζουμε εξώδικη καταγγελία. Δεν θα ανεχτούμε πρακτικές που ταλαιπωρούν την τοπική κοινωνία»


 

Στο μη παρέκει έχουν φθάσει οι αντιδράσεις για τα προβλήματα που προκαλούνται από την επέκταση του νέου δικτύου φυσικού αερίου στην πόλη της Δράμας. Ενδεικτικό της κατάστασης που επικρατεί είναι και η απόφαση του Δήμου Δράμας να προχωρήσει σε αγωγές τόσο για τους κινδύνους που δημιουργούνται για τους πολίτες όσο και για την ποιότητα των αποκαταστάσεων μετά την περαίωση των έργων, σε διάφορα σημεία της πόλης.
Μιλώντας στα ΧΡΟΝΙΚΑ της Δράμας ο Δήμαρχος Δράμας κ. Χριστόδουλος Μαμσάκος επεσήμανε ότι προηγήθηκαν αλλεπάλληλες ενημερώσεις και αλληλογραφία με τις υπηρεσίες της ΔΕΔΑ. «Έχουμε παρουσιάσει τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί μέχρι σήμερα από τα έργα με δεκάδες έγγραφα. Καταδείξαμε ουσιαστικά την επικινδυνότητα που υπάρχει, την αργή πορεία των έργων και την όχληση των πολιτών. Αναγκαστήκαμε να κάνουμε και υπόμνημα το οποίο υποβάλλαμε στην εισαγγελία και εκθέσαμε όλη αυτή την κατάσταση που επικρατεί στην πόλη, που συνοδευόταν και από φωτογραφίες. Πλέον ο δήμος μας λαμβάνοντας υπόψιν όλες τις παραμέτρους του προβλήματος, ετοιμάζει εμπεριστατωμένη αγωγή για να αποδείξουμε ότι εκτός από τον τρόπο και τον χρόνο αποκατάστασης των τομών που γίνονται στους δρόμους, δημιουργείται πάρα πολύ μεγάλο πρόβλημα και στο οδόστρωμα. Ετοιμάζουμε εξώδικη καταγγελία για να ζητήσουμε αποζημίωση για το οδόστρωμα και για την αποκατάσταση που θα χρειαστεί. Δεν θα ανεχτούμε πρακτικές που ταλαιπωρούν την τοπική κοινωνία. Tο πρόβλημα που υπάρχει το κάναμε γνωστό και στον Υπουργό Εσωτερικών κατά την επίσκεψη του Πρωθυπουργού στη Δράμα. Τα προβλήματα αυτά δεν υπάρχουν μόνο στη Δράμα αλλά και στους πέντε νομούς της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης όπου είναι σε εξέλιξη έργα του δικτύου φυσικού αερίου. Ζητήσαμε από τον Υπουργό Εσωτερικών να ενημερώσει τη ΔΕΔΑ και στη συνέχεια αν χρειαστεί να υπάρξει χρηματοδότηση των δήμων για την αποκατάσταση των τομών αλλά και του οδοστρώματος μετά την ολοκλήρωση των έργων. Δεν θα ανεχτούμε πρακτικές που ταλαιπωρούν την τοπική κοινωνία. Συγκεντρώνουμε φωτογραφίες που έχουμε βγάλει από όλα τα σημεία όπου έχουν γίνει παρεμβάσεις για το δίκτυο αερίου προσπαθώντας να δείξουμε πως έχει επηρεαστεί το οδόστρωμα… Η αποκατάσταση του οδοστρώματος απαιτεί πολύ μεγάλα κονδύλια».
Ο Δήμαρχος Δράμας αποσαφήνισε πάντως ότι ο Δήμος Δράμας με βάση σχετικό ΦΕΚ, δεν έχει το δικαίωμα ούτε να αλλάξει το έργο ούτε και να επιβάλλει πρόστιμο στον εργολάβο και τόνισε ότι ο ίδιος δέχεται προσωπικά μια ανελέητη επίθεση χωρίς ο κόσμος να γνωρίζει ότι ο δήμαρχος δεν μπορεί να κάνει πολλά πράγματα για να αλλάξει την κατάσταση.
Σημειώνεται ότι τα προβλήματα από τα έργα του νέου δικτύου φυσικού αερίου τέθηκαν για ακόμη μια φορά και στο πρόσφατο Δημοτικό Συμβούλιο της Δράμας, στο οποίο μάλιστα ο δημοτικός σύμβουλος της παράταξης Πόλη + Ζωή κ. Μιχάλης Μλεκάνης αναφέρθηκε και στον κίνδυνο των ατυχημάτων που υπάρχει. Ο δε πρόεδρος της ΔΕΥΑΔ κ. Τάσος Χατζηγιάννης στην ίδια συζήτηση είπε ότι απόλυτα δικαιολογημένη η αγανάκτηση που υπάρχει καθώς τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν από την υλοποίηση των έργων είναι αισθητά σε όλους.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!