« Άγονη» η προκήρυξη για ογκολόγο στη Δράμα

0
3270

Συναντά δυσκολίες η στελέχωση του ογκολογικού τμήματος στο Νοσοκομείο Δράμας


 

Άγονη κατέστη, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες των ΧΡΟΝΙΚΩΝ της Δράμας, η προκήρυξη για την θέση του επιμελητή του Ογκολογικού Τμήματος στο Νοσοκομείο της Δράμας, κάτι που δείχνει το μέγεθος του προβλήματος που υπάρχει για τη στελέχωσή του, παρότι σε επίπεδο προετοιμασίας έγιναν σημαντικά βήματα τόσο από τη διοίκηση του νοσοκομείου όσο και από τον Βουλευτή κ. Κωνσταντίνο Μπλούχο.
Ο ίδιος δε, όπως είπε στα «Χ», είναι σε συνεχείς επαφές με μέλη της ιατρικής κοινότητας, προκειμένου να εξασφαλιστεί ένας ογκολόγος για τη λειτουργία του τμήματος. Φαίνεται, όμως, ότι οι δυσκολίες που υπάρχουν στην κατεύθυνση αυτή δεν αφήνουν περιθώρια αισιοδοξίας, τουλάχιστον για την ώρα.
Ο κ. Μπλούχος είπε στα «Χ» για το ζήτημα αυτό: «Έπρεπε να δημιουργηθεί Ογκολογικό Τμήμα. Το τμήμα δημιουργήθηκε τροποποιώντας τον οργανισμό λειτουργίας του νοσοκομείου. Έπρεπε να μπούμε στη διαδικασία, παρά το ότι έχουμε πολλαπλές ανάγκες που τρέχουν, να προτεραιοποιήσουμε τη συγκεκριμένη ανάγκη και να βάλουμε στη διεκδίκηση των θέσεων, μία θέση επιμελητή για να μπορέσει να λειτουργήσει το τμήμα. Εδώ σκοντάφτουμε και πάντα θα σκοντάφτουμε. Πρέπει να γίνει κατανοητό από τον κόσμο ότι δεν θα σταματήσουμε ποτέ τις προσπάθειές μας, στη λογική των άγονων ειδικοτήτων. Κάποια στιγμή μιλούσαμε μόνο για τις άγονες θέσεις. Όλη η περιφέρεια ταλαιπωρείται από τις λεγόμενες άγονες θέσεις. Τώρα πλέον μιλάμε και για άγονες ειδικότητες, κάτι που φάνηκε στην πανδημική κρίση τα τελευταία τρία χρόνια. Είναι ειδικότητες, δηλαδή, στις οποίες δεν πηγαίνουν οι συνάδελφοι γιατροί. Έχουμε ιατρικό πληθωρισμό σε συγκεκριμένες ειδικότητες και ειδικότητες οι οποίες πάσχουν σε αυτό. Πρέπει, λοιπόν, να γίνει μία στροφή, ένας επαναπροσδιορισμός και ένας καινούργιος επαγγελματικός προσανατολισμός. Όμως αυτό είναι μακρά διαδικασία και πρέπει να ξεκινήσει από τις ιατρικές σχολές. Εμείς, ωστόσο, θα συνεχίσουμε και θα προκηρύσσουμε τη θέση για να μπορέσει να λειτουργήσει το Τμήμα Χημειοθεραπειών. Ευελπιστούμε γιατί είμαστε μονίμως σε επαφή με συναδέλφους που είχαν ή έχουν ή θα έχουν κάποιο ζωτικό ενδιαφέρον για την περιοχή μας, για να μπορέσουν να έρθουν. Εύχομαι και ελπίζω ότι αυτό μπορούμε να το κάνουμε λίαν συντόμως…».
Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες των «Χ» και παρότι δεν ολοκληρώθηκε η διαδικασία της
προκήρυξης για την κάλυψη της θέσης του επιμελητή του Ογκολογικού Τμήματος, δεν υπήρξε μέχρι και χθες ενδιαφέρον για τη συγκεκριμένη θέση, παρά το γεγονός ότι υπήρξαν γιατροί που είχαν εκφράσει το ενδιαφέρον τους, πριν από τη διαδικασία της προκήρυξης.
Στην ουσία, επιβεβαιώνονται οι φόβοι που εξέφρασε ο Σύλλογος Καρκινοπαθών Ν. Δράμας, που λίγες ημέρες πριν, διά της προέδρου του, κ. Ευγενίας Σαραφίδου, ανέφερε απαντώντας σε ερώτηση των «Χ»: «Λέγεται ότι δεν υπάρχει συμμετοχή γιατρών στις αιτήσεις που ξεκίνησαν για την έγκριση ογκολόγων». Η ίδια, ωστόσο, είχε προσθέσει ότι γίνονται προσπάθειες και ότι το Ογκολογικό Τμήμα είναι πλέον στο οργανόγραμμα του Νοσοκομείου με την υπογραφή της 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας, ενώ πρόσθεσε ότι το ογκολογικό ιατρείο που λειτουργεί ήδη στο Νοσοκομείο της Δράμας μία φορά την εβδομάδα, χάρη στον ογκολόγο κ. Δημήτρη Κασαράκη, έχει σώσει πολλές ανθρώπινες ζωές και έχουν ανοιχτεί πάνω από 700 φάκελοι ασθενών. Επίσης, είχε επισημάνει: «Φανταστείτε πόση ταλαιπωρία ασθενών έχουμε γλιτώσει με τη λειτουργία του ογκολογικού κλινικού ιατρείου, το οποίο θέλουμε να γίνει Ογκολογική Κλινική ή Ογκολογικό Τμήμα. Οι αρχές είναι υπέρ αυτής της άποψης και προσπαθούν να βοηθήσουν σε αυτή την κατεύθυνση. Εύχομαι να ευοδωθεί με επιτυχία αυτή η προσπάθεια. Εμείς πάντα θα παλεύουμε για αυτό».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ