Αίτημα των γιατρών του νοσοκομείου Δράμας για τη δημιουργία δύο θέσεων ιατρών ογκολόγων στο Νοσοκομείο

0
2339

Με επιστολή του ο Ιατρικός Σύλλογος Δράμας πιέζει τη Διοίκηση του Νοσοκομείου για την ίδρυση ογκολογικής κλινικής.

Με επιστολή του προς τη Διοικήτρια και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Γενικού Νοσοκομείου Δράμας, ο ιατρικός σύλλογος Δράμας ζητά να τροποποιηθεί το οργανόγραμμα του Νοσοκομείου προκειμένου να είναι έτοιμο να διεκδικήσει την ίδρυση ογκολογικής κλινικής.
Αναλυτικά ή επιστολή του ιατρικού συλλόγου που υπογράφεται από τον Πρόεδρο κ. Γεωργιάδη και την Γ. Γραμματέα κα Βασιλείου αναφέρει:

«Αξιότιμοι κύριοι-ες
Λαμβάνοντας υπ’ όψιν το γεγονός ότι αφ’ ενός προγραμματίζονται έργα αναβάθμισης του Γεν. Νοσοκομείου Δράμας ύψους 7.5-8 εκατομμυρίων ευρώ και αφ’ ετέρου ότι το από 10ετίας αίτημα του Ιατρικού Συλλόγου προς το υπουργείο Υγείας για ίδρυση ογκολογικού τμήματος στο Γεν. Νοσοκομείο Δράμας, προς εξυπηρέτηση των καρκινοπαθών του νομού μας, αποστέλλεται από τον “Άννα στον Καϊάφα” και αποκτά όλα τα μυθεύματα και τις δοξασίες που σχετίζονται με το γεφύρι της Άρτας, το Διοικητικό Συμβούλιο του Ιατρικού Συλλόγου Δράμας αποφάσισε ομόφωνα να ζητήσει από το Διοικητικό Συμβούλιο του Γ.Ν. Δράμας να τροποποιήσει, και αυτό ομόφωνα, το οργανόγραμμα του Νοσοκομείου, προσθέτοντας και 2 θέσεις ογκολόγων ιατρών και (5) πέντε νοσηλευτριών και τούτο για τους κάτωθι λόγους.
1. Ο Υπουργός Υγείας μετά από γραπτό αίτημα, μας ζήτησε προφορικά να γίνει το Γ. Νοσοκομείο Δράμας ειδικού σκοπού για λαπαροσκοπήσεις και στην απάντησή μας ότι δεχόμεθα να γίνει ειδικού σκοπού, αλλά αντικαρκινικό, “εποίησε την νήσσαν”.
2. Άλλος υπουργός, μας ζήτησε στοιχεία βιωσιμότητας του όλου εγχειρήματος, και όταν του τα αποστείλαμε “εποίησε κι αυτός την νήσσαν”.
3. Από τρίτον υπουργό, όταν τον ρωτήσαμε (γνωρίζετε κύριε υπουργέ ότι από το 1992 έως το 2010 δύο συνάδελφοι ιατροί του Γ.Ν. Δράμας, εκπαιδευθέντες επί ένα έτος στο Θεαγένειο Αντικαρκινικό Νοσοκομείο Θεσ/νίκης, κατόπιν εντολής των ογκολόγων, εκτελούσαν τις χημειοθεραπείες εντός του Γ. Νοσοκομείου Δράμας; Γιατί λοιπόν αντί να το αναβαθμίσετε το καταργήσατε και ιδρύσατε το ογκολογικό της Καβάλας; Μήπως επειδή έχετε εκεί περισσότερους βουλευτές; Τα κριτήρια είναι μικροκομματικά;) Εισπράξαμε σιωπή και “βούφθαλμο”.
4. Άλλος χαριτολογώντας είπε: αφού στο οργανόγραμμα του Γ. Νοσ. Δράμας δεν προβλέπεται τέτοιο τμήμα. Πρώτα πρέπει το Δ.Σ. του Νοσοκομείου να τροποποιήσει τον κανονισμό και μετά βλέπουμε (με το σχετικό μειδίαμα!!).
5. Εξίσου ισχυρό πλεονέκτημα υπέρ της Δράμας είναι ότι ο Σύλλογος καρκινοπαθών Δράμας είναι ο μεγαλύτερος στην Βόρειο Ελλάδα, εάν εξαιρέσουμε την Θεσ/νίκη και αν τον συγκρίνουμε αναλογικά με τον πληθυσμό πιστεύουμε ότι είναι ο μεγαλύτερος στην χώρα.
Επειδή στον σημερινό υπουργό και υφυπουργό Υγείας έχουν ήδη αποσταλεί τα αναγκαία έγγραφα, πριν να τους επισκεφθούμε, ζητούμε από την εντιμότητά όλων σας, την αυθόρμητη και ομόφωνη συγκατάθεσή σας, ούτως ώστε να γίνει η τροποποίηση του οργανογράμματος λειτουργίας του Νοσοκομείου, άμεσα, δεδομένου ότι σήμερα έχουμε την ευτυχή συγκυρία για πρώτη φορά να είναι Δραμινή Διοικήτρια στο Γενικό Νοσοκομείο Δράμας. Έκαστος ας αναλάβει τις ευθύνες του. Άρνηση στο θέμα αυτό υποδηλώνει κομματικά και άλλα (ατομικά ή οικογενειακά) μικροσυμφέροντα και όχι τα συμφέροντα του δραμινού λαού.
Έχοντας σύντομα την απάντησή σας και όταν λέμε σύντομα, εννοούμε, ει δυνατόν, χθες, αναλαμβάνουμε να μεταφέρουμε το αίτημα όλου του δραμινού λαού και της ηγεσίας αυτού δηλαδή Αντιπεριφέρειας, Δήμων, Βουλευτών (εάν διαφωνεί κάποιος να τοποθετηθεί τώρα) στο Υπουργείο Υγείας, δεδομένου ότι “οι οιωνοί είναι άριστοι”. Είναι καιρός για πρώτη φορά η ΔΡΑΜΑ και οι ΔΡΑΜΙΝΟΙ να σηκώσουν το ανάστημά τους και να διεκδικήσουν τα δίκαιά τους.»

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ