Αίτημα των καταναλωτών η κατ’ οίκον παράδοση από τα σούπερ μαρκετ

0
1922

Δεν παραδίδουν στο σπίτι όλα τα σούπερ μάρκετ της Δράμας

Με παραδόσεις κατ’ οίκον εξυπηρετούν τους πολίτες πολλές επιχειρήσεις σούπερ μάρκετ λόγω της πανδημίας που έχει χτυπήσει και τη χώρα μας. Στη Δράμα τουλάχιστον δυο από τις πέντε μεγαλύτερες επιχειρήσεις αυτού του είδους διευκολύνουν τους πολίτες παραδίδοντάς τους τις παραγγελίες στο σπίτι την ίδια ή την επόμενη ημέρα.

Πρόκειται για κίνηση που μοιάζει να είναι επιβεβλημένη από τις ειδικές συνθήκες που επικρατούν και ταυτόχρονα αποτελεί απόλυτη προϋπόθεση για την προστασία των ανθρώπων που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες, μιας και τους εξασφαλίζει την προμήθεια των απαραίτητων αγαθών χωρίς να χρειαστεί να βγαίνουν από το σπίτι.
“Δεν πρόκειται να αφήσουμε τον κόσμο χωρίς εξυπηρέτηση, ειδικά αυτή την περίοδο”, έλεγαν χθες στα ΧΡΟΝΙΚΑ ιδιοκτήτες μεγάλων επιχειρήσεων της περιοχής που φαίνεται να προσαρμόζονται στις ανάγκες εξυπηρετώντας καταρχάς τους ηλικιωμένους και τα άτομα με αναπηρία ή με προβλήματα υγείας, αλλά και τον υπόλοιπο πληθυσμό.
Οι επιχειρήσεις των σούπερ μάρκετ που διαθέτουν την υπηρεσία παράδοσης κατ’ οίκον είναι πλέον καλά οργανωμένες με οδηγούς, αυτοκίνητα και συγκεκριμένο πρόγραμμα εξυπηρέτησης. Αρκεί ένα τηλεφώνημα για να παραδοθούν στο σπίτι οι παραγγελίες των συμπολιτών μας που αντιμετωπίζουν κάποιες δυσκολίες, αλλά και οι παραγγελίες του υπόλοιπου πληθυσμού που λόγου της δύσκολης περιόδου επιμένουν στο #μένουμε_σπίτι.
Ωστόσο, όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ των ΧΡΟΝΙΚΩΝ, δεν διαθέτουν όλες οι επιχειρήσεις σούπερ μάρκετ αυτό τον τρόπο εξυπηρέτησης, είτε γιατί δεν προβλέπεται στην λειτουργία τους όπως μας είπαν, είτε γιατί δεν έχουν ακόμη τις απαραίτητες υποδομές.
Κατά συνέπεια οι καταναλωτές θα πρέπει να ερευνήσουν για να βρουν ποιες είναι οι επιχειρήσεις, που δραστηριοποιούνται τοπικά και προσφέρουν την παράδοση παραγγελιών κατ’ οίκον.
Πάντως όπως προκύπτει από ρεπορτάζ ήταν κοινή η καταφατική απάντηση για το αν αυτή η υπηρεσία ζητείται από τους πελάτες τους, εξαιτίας της επικίνδυνης περιόδου που διανύει η χώρα μας.
Ενδιαφέρον παρουσιάζει και η απάντηση των επιχειρήσεων, στο ερώτημα εάν αυτές τις ημέρες παρατηρείται ουρά από καταναλωτές, που αναμένουν έξω από τα καταστήματα των σούπερ μάρκετ. Σε αντίθεση με το τι θα περίμενε να ακούσει κανείς όλες οι επιχειρήσεις, στις οποίες απευθυνθήκαμε, απάντησαν αρνητικά για λόγους που έχουν να κάνουν είτε με την επάρκεια των τετραγωνικών του χώρου τους είτε με την κατανεμημένη ροή των πελατών στα καταστήματά τους.
Αξίζει πάντως να σημειωθεί, ότι πέρα από τις μεγάλες επιχειρήσεις, πολλές μικρές τοπικές επιχειρήσεις στις γειτονιές της Δράμας, εξυπηρετούν κατ’ οίκον τους πελάτες τους, κυρίως τους ηλικιωμένους, εδώ και αρκετά χρόνια πολύ πριν την εμφάνιση του επικίνδυνου κορωνοϊού.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!