Αιτήσεις για την τηλεοπτική κάλυψη στην Τοπική Κοινότητα Πύργων

0
3020

Μπορούν να υποβληθούν από τους κατοίκους στα ΚΕΠ έως τις 19/03/2019

Στο πλαίσιο του Νόμου 4563 που ισχύει από το Φθινόπωρο του 2018, ο Δήμος Προσοτσάνης, έκανε γνωστό ότι, οι κάτοικοι της Τ.Κ. Πύργων, οι οποίοι δεν έχουν πλήρη τηλεοπτική κάλυψη των τηλεοπτικών σταθμών εθνικής εμβέλειας, μπορούν να υποβάλλουν αίτηση στα ΚΕΠ στο πλαίσιο της διαδικασίας υλοποίησης του έργου, «Πρόσβαση των μόνιμων κατοίκων των περιοχών εκτός τηλεοπτικής κάλυψης στους ελληνικούς τηλεοπτικούς σταθμούς ελεύθερης λήψης εθνικής εμβέλειας», και για το χρονικό διάστημα έως τις 19/03/2019, όπως ορίζει το Υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής.

Μάλιστα κατά την υποβολή των δικαιολογητικών, οι κάτοικοι της περιοχής μπορούν να επιλέξουν την εταιρία από την οποία επιθυμούν να λαμβάνουν τις υπηρεσίες τηλεοπτικής πρόσβασης. Οι εταιρίες που συμμετέχουν είναι η DIGEA (με υπηρεσίες “DIGEA PACK”) και η COSMOTE TV (με υπηρεσίες “COSMOTE TV PACK”).
Aπό το δίκτυο της εταιρίας DIGEA, oι τηλεοπτικοί σταθμοί εθνικής εμβέλειας που εκπέμπονται είναι οι: ALPHA, ANT1, OPEN BEYOND, Μακεδονία TV, ΣΚΑΪ, STAR και οι σταθμοί της ΕΡΤ (ΕΡΤ 1, ΕΡΤ 2, ΕΡΤ 3, ΕΡΤ HD και ΒΟΥΛΗ) για διάστημα 8 ετών.
Οι τηλεοπτικοί σταθμοί περιφερειακής εμβέλειας που διατίθενται στην πλατφόρμα της COSMOTE TV είναι οι προαναφερόμενοι του δικτύου της DIGEA, καθώς επίσης και οι σταθμοί Action 24, Αιγαίο TV, a.Epsilon, Atlas TV, Βεργίνα TV, CRETA TV, Star Κεντρικής Ελλάδας, ΕΝΑ Channel, EXTRA CHANNEL, 4 Ε, Κρήτη Νέα Τηλεόραση, Κρήτη TV, Cosmote History για διάστημα 2 ετών. Επισημαίνεται ότι η παραπάνω λίστα δύναται να τροποποιηθεί σύμφωνα με τις εκάστοτε εμπορικές συμφωνίες της εταιρίας.

Δικαιολογητικά
†Αίτηση – Υπεύθυνη Δήλωση (δίνεται από το ΚΕΠ/Δήμο)
†Φωτοτυπία Αστυνομικής Ταυτότητας ή Διαβατήριο ή Άδεια παραμονής
†Αντίγραφο εκκαθαριστικού σημειώματος για το ΑΦΜ
†Αντίγραφο λογαριασμού ΔΕΗ τελευταίου εξαμήνου, (βλπ. ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ)
†Άλλο αποδεικτικό μέσο μόνιμου κατοίκου, όπως:
†Αντίγραφο λογαριασμού ΔΕΚΟ
†Μισθωτήριο συμβόλαιο κατοικίας
†Επαγγελματική δραστηριότητα
†Οπωσδήποτε να αναφέρεται το τηλέφωνο (σταθερό/κινητό)
Υπενθυμίζεται ότι το 2009 ξεκίνησε σταδιακά στη χώρα μας η μετάβαση από την επίγεια αναλογική τηλεοπτική ευρυεκπομπή στην επίγεια ψηφιακή τηλεοπτική ευρυεκπομπή. Η μετάβαση ολοκληρώθηκε το 2014 και είχε ως αποτέλεσμα την επίτευξη επίγειας ψηφιακής τηλεοπτικής κάλυψης στο 96,2 % του συνολικού πληθυσμού της χώρας.
Ακολούθως, το 3,8% του συνολικού πληθυσμού της χώρας, το οποίο αφορά κυρίως πολίτες που κατοικούν και δραστηριοποιούνται σε δύσβατες και απομακρυσμένες περιοχές της νησιωτικής και της ηπειρωτικής Ελλάδας και αντιστοιχεί, σύμφωνα με σχετική μελέτη, σε τετρακόσιες έντεκα χιλιάδες (411.000) πολίτες, απώλεσε, μετά την ολοκλήρωση της μετάβασης, τη δυνατότητα πρόσβασής του στο εγχώριο τηλεοπτικό προϊόν.
Με τον Νόμο 4563 από το Φθινόπωρο του 2018 επιχειρήθηκε η οριστική επίλυση του ζητήματος και η άμβλυνση του υφιστάμενου ψηφιακού χάσματος και της ανισότητας που αυτό δημιουργεί μεταξύ των πολιτών της χώρας και των γεωγραφικών τμημάτων αυτής. Παράλληλα, δόθηκε στους πολίτες η δυνατότητα να ασκήσουν ανεμπόδιστα το συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωνα τους στην επικοινωνία και στην πληροφόρηση, μέσω της εξασφάλισης της πρόσβασής τους στα προγράμματα τουλάχιστον των ελληνικών τηλεοπτικών σταθμών ελεύθερης λήψης εθνικής εμβέλειας.
Η υλοποίηση του εγχειρήματος αποτελεί, εκτός των άλλων, σημαντικό βήμα για την ολοκληρωτική ψηφιακή τηλεοπτική μετάβαση της χώρας μας, σύμφωνα με τις επιταγές και τις οδηγίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!