Ακόμη ανεμβολίαστος; Γιατί, ρε φίλε;

0
3141

Του Παναγιώτη Χατζηγεωργίου, Δικηγόρου Δράμας

Στο κόκκινο και πάλι η Δράμα, η Δράμα με το μεγαλύτερο πανελλαδικά αριθμό αρνητών – αντιεμβολιαστών, αλλά και όσων φοβούνται και δεν εμβολιάζονται. Η Δράμα τελευταία σε εμβολιαστική κάλυψη στη χώρα, η Δράμα πρώτη αναλογικά σε θανάτους σε όλη την επικράτεια. Η Δράμα πρωταθλήτρια.
Θα ξαναζήσουμε σκηνές του περυσινού Φθινοπώρου; Με γεμάτες τις κλίνες covid και της ΜΕΘ στο Νοσοκομείο μας, με διασωληνωμένους στα χειρουργεία και τους διαδρόμους, με διακομιδές σε Αλεξανδρούπολη Θεσσαλονίκη, Αθήνα, με το χαμό γνωστών μας και προσφιλών μας προσώπων.
Και συ ακόμα να δηλώνεις αρνητής!
… να επιμένεις ότι όλα αυτά είναι εικονική πραγματικότητα
…ή πως πρόκειται για σιωνιστική συνωμοσία της ΝΕΑΣ ΤΑΞΗΣ, επιχειρηματιών, Κυβερνήσεων, Φαρμακευτικών εταιριών που αποφάσισαν με τη διασπορά φονικού ιού τη μαζική εξολόθρευσή μας, όπως στο βιβλίο «INFERNO» (ελληνιστί ΚΟΛΑΣΗ) του DAN BRAWN και την ομότιτλη ταινία, αλλά και να καταστήσουν την ανθρωπότητα άβουλο πειραματόζωο στις ανομολόγητες επιδιώξεις τους όπως στο γνωστό κόμικ του Αρκά, και πως υλοποιούν τέλος με τον εμβολιασμό την προσχεδιασμένη γενοκτονία μας.
Εκεί βέβαια στο «INFERNO» επρόκειτο για επιστημονική φαντασία και δίχως μάλιστα να επιτευχθεί ο εγκληματικός σκοπός του ψυχασθενούς πρωταγωνιστή της ιστορίας, αλλά εσύ ξέρεις βέβαια πως η ζωή συχνά ξεπερνά τη λογοτεχνία και τον κινηματογράφο!

Βλέπεις στο πρόσωπο του Μπιλ Γκέϊτς τον παρανοϊκό δισεκατομμυριούχο του βιβλίου/ταινίας που αποφασίζει να εξαπολύσει φονικό ιό για να ξεπαστρέψει γέρους, ασθενείς και αδύναμους, για να επιβιώσουν μόνο οι νέοι, οι δυνατοί, οι υγιείς.
Και σε περίπτωση αποτυχίας του εγχειρήματος, ο ίδιος ο Μπιλ Γκέϊτς (σημ. βλέποντας πιο μακριά από το συγγραφέα) προστρέχει για να αναλύσει σε διεθνές συνέδριο, ότι μπορεί να βοηθήσουν στη γενοκτονία και τα εμβόλια.
Βέβαια, δεν τότε ακριβώς έτσι (σημ. προφανώς δεν θα μπορούσε δημόσια να αποκαλύψει το έγκλημα κατά της ανθρωπότητας που σχεδίαζε), αλλά εσύ κατάλαβες τι υπονοούσε !
Επιμένεις να δηλώνεις αρνητής του κορωνοϊού, να μη βάζεις μάσκα, να μη παίρνεις αγωγή, να αρνείσαι να διασωληνωθείς και να πάρεις αντιβίωση.
Να πιστεύεις πως είναι αναφαίρετο, συνταγματικό και πατριωτικό σου δικαίωμα:
– να μπαινοβγαίνεις σε Δημόσιες Υπηρεσίες και γραφεία, σε Σούπερ Μάρκετ και καταστήματα, σε καφέ, μπαρ και εστιατόρια δίχως μέτρα προστασίας.
– να μηνύεις δασκάλους και καθηγητές, γιατί ζητάνε πιστοποιητικά και τεστ από τα παιδιά.
– να διώκεις γιατρούς που θέλουν να εξασκήσουν το λειτούργημά τους.
Θα’ θελα να ξέρεις, δεν πρωτοτυπείς δηλώνοντας «αντισυστημικός».
Θα’θελα να ξέρεις πως δεν με ενοχλεί που είναι μειοψηφική η άποψή σου…ίσα – ίσα πάντα συμπαθούσα και στήριζα μειοψηφίες ενάντια σε πλειοψηφίες, που συχνά αδίκως καταδυναστεύουν την κοινωνία.
Ξέρεις, ο πρώτος γιατρός που πριν από αιώνες πρότεινε να απολυμαίνουν οι συνάδελφοί του τα χέρια τους τουλάχιστον πριν από το χειρουργείο, χλευάστηκε και κατέληξε μάλιστα σε ψυχιατρείο!
Η άποψή του όμως τελικά επικράτησε. Η ιστορία και η ζωή απέδειξαν ότι είχε δίκιο.
Αυτός όμως τάχθηκε με την Επιστήμη, με τη Λογική, με την Πρόοδο.
Εσύ επιλέγεις να δώσεις έναν αγώνα αντιεπιστημονικό, ανορθολογικό, σκοταδιστικό. Ναι πράγματι το κατανοώ. Δέχεσαι πιέσεις από παντού και μοιραία ταμπουρώνεσαι πίσω από την «αλήθεια σου».
Σε καταλαβαίνω, αλλά όσο κι αν προσπαθώ, ως νομικός, ως άνθρωπος, ως γονιός, ως κοινωνικό ον, δεν μπορώ να σε δικαιολογήσω.
Επιλέγεις τη λάθος πλευρά της ιστορίας.
Αφουγκράζεσαι το 5% των γιατρών παγκοσμίως που εκφράζουν επιφυλάξεις ή και αντιρρήσεις και κλείνεις τα αυτιά σου στο 95%.
Πείθεσαι από ελάχιστους αμφιλεγόμενους μάλιστα επιστήμονες που έχουν διαφορετική άποψη και γυρίζεις την πλάτη στο σύνολο σχεδόν της Επιστημονικής Κοινότητας (διακεκριμένους ιατρούς, βιολόγους, γενετιστές, ερευνητές).
Συμπαρατάσσεσαι δίπλα σε όσους ψάλλουν θρησκευτικούς και εθνικούς ύμνους και προσέρχονται να απολογηθούν για την παραβατική συμπεριφορά τους φορώντας φουστανέλα, επιχειρώντας να εμπλουτίσουν έτσι τη φαρέτρα των αδύναμων επιχειρημάτων τους κι ας αντιλαμβάνονται πως έτσι προσβάλλουν Θρησκεία, Πατρίδα, Σύμβολα, Αξίες.
Αυτή η μάχη όμως δεν δίνεται – και το ξέρεις – για Πατρίδα και Θρησκεία, δίνεται για την Υγεία, για τη Ζωή !!!

Ή απλά να δηλώνεις ότι φοβάσαι ακόμη να κάνεις το εμβόλιο….
Θα’ θελα να ξέρεις πως κι εγώ που έκανα το εμβόλιο φοβόμουν επίσης για ενδεχόμενες παρενέργειες και συνεχίζω να φοβάμαι, όπως και για τόσα άλλα.
Φοβάμαι κάθε φορά που ανεβαίνω σε αεροπλάνο, που πηγαινοέρχομαι με αυτοκίνητο, που ανεβαίνω σε μοτοσικλέτα αλλά τηρώ τα μέτρα ασφάλειας και προστασίας, φορώ υποχρεωτικά ζώνη και κράνος και συνεχίζω να ταξιδεύω. Άλλωστε τι ζωή θα ζούσε κανείς δίχως ταξίδια …
Φοβόμουν και όταν έβγαλα αμυγδαλές και σκωληκοειδίτιδα, όταν γεννήσαμε με καισαρική, όταν χρειάστηκε να νοσηλευθώ σε Νοσοκομεία (σημ. ξέρεις στατιστικά πόσες είναι οι πιθανότητες να αρπάξεις ενδονοσοκομειακή λοίμωξη ή και να αποδημήσεις εις Κύριον;), όταν κάνω ακτινογραφίες και αξονικές τομογραφίες για την ακτινοβολία που θα δεχθώ. Και όμως τα κάνουμε όλα αυτά κι εσύ κι εγώ και όλοι μας, γιατί είναι αναγκαίο να γίνουν!
Φοβάμαι κάθε φορά που εσύ, που δεν έκανες εμβόλιο, προσέρχεσαι και συχνά δίχως ή με κατεβασμένη μάσκα στο γραφείο μου για να αναλάβω την υπόθεσή σου.
Όπως φοβάται ο αστυνομικός που προστρέχει όταν τον καλείς, ο ταξιτζής που σε πηγαινοφέρνει, ο οδηγός του λεωφορείου που ταξιδεύεις, τα παιδιά στο καφέ, στο μπαρ, στο εστιατόριο που σε εξυπηρετούν, ο υπάλληλος στο γκισέ που ασχολείται με την υπόθεσή σου, ο οδοντογιατρός που σου σφραγίζει τα δόντια και ο θεράπων γιατρός σου που σε εξετάζει, ο νοσηλευτής σου που σε περιποιείται, τα 22άχρονα παιδιά – φοιτητές ιατρικής και ο καθηγητής τους, που αναγκαστικά σε ψηλαφούν στο Νοσοκομείο, όπου κατέφυγες ως επείγον – οξύ περιστατικό και αμέσως μετά διαπιστώνεται ότι είσαι ανεμβολίαστος και με θετικό τεστ.
Όλοι αυτοί έχουν ένα ενδόμυχο φόβο, ότι κάθε πολίτης, κάθε πελάτης, κάθε ασθενής, μπορεί να είναι ανεμβολίαστος, μπορεί να ασθενεί, μπορεί να είναι ασυμπτωματικός, μπορεί να νοσήσουν, μπορεί να καταλήξουν.
Συνεχίζουν όμως να εργάζονται, να σε εξυπηρετούν, να παρέχουν τις υπηρεσίες τους.
Όχι μόνο από λόγους επιβίωσης, αλλά και για λόγους κοινωνικής αλληλεγγύης!
Γιατί βάζουν το κοινωνικό τους χρέος πάνω από το φόβο τους!
Γιατί γι αυτούς συνταγματικό, νομικό, ιατρικό, κοινωνικό, ανθρώπινο καθήκον τους είναι να σε εξυπηρετήσουν!
Όλοι αυτοί σε νοιάζονται και σου προσφέρουν τις υπηρεσίες τους.
Εσύ γιατί δεν νοιάζεσαι γι αυτούς, που πολλοί είναι φίλοι σου και συγγενείς σου;

Εσύ βρε μπαγάσα πραγματικά πιστεύεις πως θα την σκαπουλάρεις; Πως αν τυχόν έχεις δίκιο και πεθάνουν όσοι εμβολιάζονται, δηλαδή το 80-90% του πληθυσμού, εσύ θα τη γλιτώσεις και θα συνεχίσεις απρόσκοπτα τη ζωή σου, μόνος, δίχως συγγενείς και φίλους, δίχως το 80% της ανθρωπότητας;
Αναλογίστηκες ποτέ τι κόσμος θα’ ταν αυτός, πως θα ζούσες;
Ακόμη κι αν είχες δίκιο – που δεν έχεις-βάζεις τον εγωϊσμό σου, πάνω από τους δικούς σου, τους γνωστούς και τους φίλους σου, την Κοινωνία;
Δεν θέλω να το πιστέψω πως δεν έχεις αμφιβολίες για όλα αυτά που πρεσβεύεις, πως δεν ανησυχείς για την υγεία σου και την υγεία των δικών σου, πως κοιμάσαι ήσυχος τα βράδια.
Αυτή η μάχη, το ξέρεις, είναι η μάχη της γενιάς μας, είναι μάχη για την υγεία και τη ζωή και θα την κερδίσει η ανθρωπότητα, όπως τόσες άλλες στο παρελθόν.
Εσύ θα επιλέξεις τελικά να είσαι στη λάθος πλευρά της ιστορίας;
Γιατί ρε φίλε;

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ