Ακόμη χωρίς ανάδοχο για το νέο κολυμβητήριο

0
488

Είναι πολύ κοντά η υπογραφή συμφωνητικού, προκειμένου να ξεκινήσει και επίσημα η φάση της κατασκευής του έργου, λένε στελέχη του Δήμου Δράμας στα «Χ»


 

Στη φάση της συγκέντρωσης των υλικών, από την διαδικασία της κατεδάφισης του παλιού κολυμβητηρίου που προηγήθηκε, είναι η εξέλιξη του έργου για την κατασκευή νέου δημοτικού κολυμβητηρίου. Γίνονται δηλαδή εργασίες καθαρισμού του χώρου προκειμένου να αρχίσει η κατασκευή του, ενώ μέχρι στιγμής επισήμως δεν υπάρχει υπογραφή συμφωνητικού με κάποιο ανάδοχο που θα κατασκευάσει το νέο κολυμβητήριο. Αυτό τόνισε  στα «ΧΡΟΝΙΚΑ της Δράμας» ο προϊστάμενος της τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Δράμας κ. Ιωάννης Κιοσσές, ωστόσο διευκρίνισε ότι γίνεται προετοιμασία για την ανάδειξη αναδόχου του έργου κατασκευής του νέου κολυμβητηρίου. «Στην κατεύθυνση αυτή έχει συσταθεί μια τριμελής επιτροπή στο Δήμο Δράμας, η οποία έχει εξετάσει προσφορές. Είμαστε δηλαδή πολύ κοντά στην υπογραφή συμφωνητικού μεταξύ του κ. Αποστολίδη του Δήμου Δράμας και του αναδόχου, προκειμένου να ξεκινήσει και επίσημα η φάση της κατασκευής του έργου».
Στα τέλη Αυγούστου με αρχές Σεπτεμβρίου, άρχισε στο χώρο κατασκευής του κολυμβητηρίου, η διαδικασία της προεργασίας για την φάση ανέγερσης, αφού ολοκληρώθηκε μέσα στο καλοκαίρι η πλήρης κατεδάφιση του παλιού κτίσματος. Σύμφωνα με τους ανθρώπους των τεχνικών συνεργείων που είχαν μιλήσει στα “Χ”, οι εργασίες αυτές αφορούσαν εκσκαφές, προκειμένου να αρχίσει μέσα στον Σεπτέμβριο, η κατασκευή του νέου κολυμβητηρίου. Αυτός τουλάχιστον ήταν ο σχεδιασμός που υπήρχε σύμφωνα με τις ίδιες πηγές. Ωστόσο προϋπόθεση για την έναρξη της κατασκευής του νέου κολυμβητηρίου είναι η ανάδειξη εργολάβου και βέβαια η υπογραφή του συμφωνητικού κάτι που όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ, θα ακολουθήσει το επόμενο διάστημα.
Την ίδια ώρα οι σύλλογοι και οι αθλητές της κολύμβησης, όπως άλλωστε και φίλοι του υγρού στίβου, που χρησιμοποιούσαν το παλιό κολυμβητήριο, αναμένουν την έναρξη και την ολοκλήρωση του έργου θέτοντας ερωτήματα για το χρόνο περαίωσης του. Στο σημείο αυτό θα πρέπει να υπενθυμιστεί ότι για το χρονοδιάγραμμα του έργου, ο Δήμαρχος Δράμας κ. Χριστόδουλος Μαμσάκος, είχε δηλώσει τον Ιούνιο ότι το χρονικό διάστημα που ορίζεται στην
αποπεράτωση του έργου είναι 12 με 14 μήνες διευκρινίζοντας παράλληλα ότι πρόκειται για έργο περίπου 4 εκατ. ευρώ για την υλοποίηση του οποίου είναι σημαντική η βοήθεια της Raycap αφού για το νέο κολυμβητήριο προηγήθηκε σύμβαση δωρεάς ποσού 455.000 ευρώ από την εταιρεία προς τον Δήμο Δράμας που αφορούσε την εκτέλεση των υπηρεσιών και μελετών για την καθαίρεση υφιστάμενης παλαιάς στέγης, των κερκίδων και των αποδυτηρίων και τη μελέτη κατασκευής νέας στέγης και κτηρίου αποδυτηρίων για το Δημοτικό Κολυμβητήριο Δράμας. Η εταιρεία επίσης θέλησε να δωρίσει προς τον Δήμο Δράμας και μέρος των δαπανών που χρειάζονται και για κτήριο του κολυμβητηρίου από αξιόπιστους προμηθευτές, παρόχους υπηρεσιών και κατασκευαστές, εκφράζοντας τη βούληση να προχωρήσει στην κάλυψη των εν λόγω δαπανών με ποσό έως τρία εκατομμύρια ευρώ. Ο Δήμος Δράμας από την πλευρά του θα αναλάβει καταρχήν το κόστος της προμήθειας και εγκατάστασης μηχανολογικού εξοπλισμού το οποίο θα αναληφθεί από τον προϋπολογισμό του Δήμου και ειδικότερα από πιστώσεις προϋπολογισμού ύψους 724.470 ευρώ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ