Έφυγε (το Σάββατο) από την ζωή, ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής της Δόξας Νίκος Νικολαΐδης

0
680

Σε ηλικία 91 χρονών έφυγε από την ζωή ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής της ΔΟΞΑΣ Νίκος Νικολαΐδης, ο οποίος αγωνίσθηκε στην ΔΟΞΑ την περίοδο 1950-60. Ήταν η περίοδος που όλη η Ελλάδα μιλούσε για τους «Μαυραετούς» για το ήθος και την απόδοσή τους, έχοντας συμπαίκτες τους Γρηγοριάδη – Ιγνατίου – Γεωργιάδη – Πιστικό – Σημπλιώτη – Ιωάννου – Αφοι Λουκανίδη – Σαμλίδη – Κοτρίδη- Μποϊτάρη – Τόλιο – Τοκμακίδη – Τζαφέρη – Ναλπάντη – Πάρη Γρηγοριάδης κ.α.
Ο Νικολαΐδης είχε λάβει μέρος στον τρίτο τελικό (1959) κυπέλλου Ελλάδας με αντίπαλο τον Ολυμπιακό, ενώ η θέση του ήταν αριστερό μπάκ, και με τεχνική κατάρτιση.
Η κηδεία του έγινε την Κυριακή στη 1μ.μ. (μαθεύτηκε από το γραφείο τελετών) στο εκκλησάκι του Α΄ νεκροταφείου. Λιγοστή η παρουσία του κόσμου. Μεταξύ αυτών ο Βουλευτής Θεόφιλος Ξανθόπουλος, και οι σύζυγοι των πρώην συμπαικτών του Β. Ιωάννου και Ν. Πιστικού.

Στην τελευταία του συνέντευξη προς τον υπογράφοντα είχε δηλώσει:

ΠΟΙΟΥΣ ΣΥΜΠΑΙΚΤΕΣ ΣΑΣ ΞΕΧΩΡΗΣΑΤΕ ΑΠΟ ΕΚΕΙΝΗ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ
«Πρώτα τον Κουϊρουκίδη, ο οποίος ήταν μεγάλος παίκτης, ενώ στην συνέχεια υπήρχαν και άλλοι καλοί παίκτες, αλλά και καλοί χαρακτήρες, όπως ο Π. Γρηγοριάδης, ο Θ. Λουκανίδης, ο Ν. Πιστικός, ο Δ. Χ΄΄Μιχαήλ και άλλοι»

ΠΟΙΟΝ ή ΠΟΙΟΥΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ ΞΕΧΩΡΗΣΑΤΕ
«Πέρασαν αρκετοί προπονητές τότε από την ΔΟΞΑ. Ο Ν. Πάγκαλος ο οποίος ήταν πολύ κοντά μας, ο Π. Μάρκοβιτς είχε πολλές και προοδευτικές γνώσεις πάνω στο ποδόσφαιρο. Ο Μάριο Τουάνι ήταν πανέξυπνος. Ήταν ο μόνος προπονητής που κέρδισε τον Ολυμπιακό, ενώ υπήρχε και ο Μιχαήλοβιτς. Μάλιστα ένα διάστημα δεν είχαμε προπονητή, και μας προπονούσε ο γυμναστής Σταμάτης Σμυρνιώτης»

ΕΙΧΑΤΕ ΟΜΩΣ ΕΝΑ ΑΞΙΟΛΟΓΟ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΝ ΑΝΤ. ΚΑΣΤΡΙΝΟ
«Πράγματι ο Αντ. Καστρινός είχε μεγάλη συμβολή στις επιτυχίες της ΔΟΞΑΣ. Ήταν πολύ οργανωτικός και είχε μεγάλα οράματα για την ΔΟΞΑ, ενώ βοηθούσε όποιον παίκτη είχε ανάγκη. Έδινε μεγάλες μάχες στην Αθήνα, για να πετύχει την ίση μεταχείριση της ΔΟΞΑΣ με τις μεγάλες ομάδες του κέντρου. Δεν ξεχώριζε τους παίκτες στο οικονομικό. Αν δεν ήταν ο Αντ. Καστρινός και ο Βασίλης Κουρμπέτης δεν θα μπορούσε η ΔΟΞΑ να είχε οικονομική ευχέρεια»

 

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΤΙΓΜΕΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΧΑΡΙΣΕΣ ΜΕ ΤΗΝ ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΗ ΦΑΝΕΛΑ
ΚΑΛΟ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟ, ΝΙΚΟ

 


Θόδωρος Μπουδακίδης

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ