Ακυρώθηκαν τα πρόστιμα στους παραγωγούς

0
208

– Βασίλης Μαυροβασίλης στα «Χ»: «Τελικώς οι παραγωγοί δεν θα πληρώσουν το πρόστιμο των 1000 ευρώ»
– «Έχουμε συμπληρώσει πλέον πέντε εβδομάδες χωρίς να γίνεται η αγορά των παραγωγών του Σαββάτου»


 

Ανάσα από ένα σημαντικό πρόσθετο οικονομικό βάρος, έχουν πάρει περίπου 50 παραγωγοί που εξέθεταν τα προϊόντα τους στην σαββατιάτικη αγορά και όπως έχουν γράψει τα “ΧΡΟΝΙΚΑ της Δράμας” και σε προηγούμενα ρεπορτάζ στα τέλη του 2022, εισέπραξαν πρόστιμα 1000 ευρώ μετά από καταγγελία σε βάρος τους που αφορούσε τη νομιμότητα της λειτουργίας της αγοράς των παραγωγών. Αυτός εξάλλου ήταν και ο λόγος που οι ίδιοι αποφάσισαν να μην εκθέσουν εκ νέου τα προϊόντα τους μέχρι να βρεθεί μια νομοθετική λύση στο πρόβλημα που προέκυψε.
Για τα πρόστιμα που είχαν επιβληθεί από στελέχη της Ελληνικής Αστυνομίας και της Δημοτικής Αστυνομίας, αναπόφευκτα, μετά την καταγγελία που έγινε, οι περισσότεροι παραγωγοί προσέφυγαν στις αρμόδιες υπηρεσίες, προκειμένου να απαλλαγούν, ενώ δεν έλειψαν και όσοι προτίμησαν να πληρώσουν το πρόστιμο άμεσα προκειμένου να καταβάλλουν το μισό ποσό.
Όσοι προσέφυγαν στις υπηρεσίες τελικά δικαιώθηκαν αφού όπως επεσήμανε χθες, μιλώντας στα ΧΡΟΝΙΚΑ της Δράμας ο πρόεδρος των παραγωγών κ. Βασίλης Μαυροβασίλης, τελικώς οι παραγωγοί δεν θα πληρώσουν τα πρόστιμα των 1000 ευρώ τα οποία τελικώς ακυρώθηκαν.
«Διαγράφηκαν τα πρόστιμα αυτών που είχαν κάνει προσφυγή. Περίπου 50 παραγωγοί είχαν προχωρήσει σε αυτή τη διαδικασία. Υπάρχουν όμως και οι υπόλοιποι που προτίμησαν να πληρώσουν το πρόστιμο των 1000 ευρώ, καταβάλλοντας το μισό της αξίας του. Τα πρόστιμα που είχαν βεβαιωθεί ήταν 96 συνολικά» διευκρίνισε στα «Χ» ο κ. Μαυροβασίλης.
Ο ίδιος ανέφερε ότι: «Οι υπηρεσιακοί παράγοντες που ασχολήθηκαν μαζί μας, είδαν το δίκαιο αίτημά μας και ενήργησαν καταλλήλως. Βρήκαν τη λύση και έτσι το χρέος μας διαγράφηκε. Η απόφαση αυτή μας απαλλάσσει από το βάρος του προστίμου των 1000 ευρώ. Βέβαια ακόμη αναμένουμε την νομοθετική λύση για τη νόμιμη λειτουργία της αγοράς των παραγωγών. Για το θέμα αυτό δεν έχουμε κάτι νεότερο. Έχουμε συμπληρώσει πλέον πέντε εβδομάδες χωρίς να γίνεται η αγορά των παραγωγών του Σαββάτου. Οι συνάδερφοι που συμμετείχαν μόνο σε αυτή την αγορά, έχουν μείνει όλο αυτό το διάστημα χωρίς δουλειά και χωρίς έσοδα, ενώ έχουν μόνο έξοδα. Ο μεγαλύτερος προβληματισμός μας όλο αυτό το διάστημα ήταν τι θα γίνει με αυτούς τους συναδέρφους. Για το λόγο αυτό στη συζήτηση που είχε γίνει στο Δημοτικό Συμβούλιο Δράμας, είχαμε ζητήσει να ανοίξουμε και πάλι μέχρι να βρεθεί μια λύση. Αυτή η σκέψη υπήρξε κυρίως για τους συναδέρφους που δεν εργάζονται αλλού. Διότι οι υπόλοιποι είχαμε και μια δεύτερη λαϊκή αγορά να εκθέσουμε τα προϊόντα μας».
«Τα μηνύματα που έχουμε για την προοπτική να βρεθεί μια νομοθετική λύση είναι θετικά. Αυτή την πληροφόρηση έχουμε. Όμως ακόμη αυτή η λύση δεν έχει προχωρήσει. Την ίδια ώρα όπως είναι γνωστό έρχονται και οι εθνικές εκλογές. Αν η βουλή κλείσει κανείς δεν ξέρει πότε θα μπορέσει να βρεθεί μια τέτοια λύση» κατέληξε ο κ. Μαυροβασίλης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ