Συλλαλητήριο των συνταξιούχων σήμερα στην πλατεία Ελευθερίας στις 11 π.μ.

0
161

– Θα πραγματοποιηθεί και πορεία διαμαρτυρίας έως το διοικητήριο
– Μ. Αθανασιάδης στα «Χ»: «Δεν μπορεί να γίνονται περικοπές 8 δισ. ευρώ κατ’ έτος και να δίνονται τώρα ψίχουλα»


Σε νέο συλλαλητήριο, αυτή τη φορά στην πόλη της Δράμας, σήμερα Τρίτη 21 Φλεβάρη 2023 στις 11 π.μ. θα συμμετάσχουν οι συνταξιούχοι από τη Δράμα, τις Σέρρες και την Καβάλα.
Οι συνταξιούχοι μιλούν για περικοπές 13 χρόνων στις συντάξιμες αποδοχές τους, τα σημαντικά προ- βλήματα στην υγεία, την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, ενώ εκφράζουν την αντίθεσή τους και με το ύψος των πρόσφατων αυξήσεων στις συντάξεις και την λεγόμενη προσωπική διαφορά που αφήνει πολλούς συνταξιούχους έξω ακόμη και από αυτές τις αυξήσεις.
Μιλώντας στα ΧΡΟΝΙΚΑ της Δράμας ο πρόεδρος των συνταξιούχων ΙΚΑ Δράμας κ. Μιχάλης Αθανασιάδης, τονίζει ότι η κινητοποίηση οργανώνεται από τους συνταξιούχους ΙΚΑ και ΟΑΕΕ και τον σύνδεσμο πολιτικών συνταξιούχων δημοσίου Δράμας.
Ο πρόεδρος του Σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ Δράμας κ. Αθανασιάδης εξηγεί ότι κυρίαρχα θέματα της κινητοποίησης είναι η περικοπή των δώρων και των επιδομάτων, η προσωπική διαφορά που καίει 1.000.000 συνταξιούχους, τα προβλήματα στο χώρο της υγείας που είναι πολύ σοβαρά, η κατάργηση του ΕΚΑΣ, το πρόβλημα της πρώτης κατοικίας που έμεινε απροστάτευτη. «Είναι ζητήματα που προβάλλουμε και για τα οποία πιέζουμε το πολιτικό σύστημα εν όψει και των εκλογών, προκειμένου οι πολιτικοί να πάρουν θέση σε αυτά τα σοβαρά ζητήματα» σημειώνει.
«Μας καίει το θέμα της κατάργησης του ΕΚΑΣ» λέει ο κ. Αθανασιάδης και προσθέτει: «Το βάλαμε σε όλες τις συναντήσεις με τα κόμματα και το αναδείξαμε. Είναι κατανοητό σε όλους τι μπορεί να σημαίνει μια περικοπή της τάξης των 200 ευρώ που ήταν το ΕΚΑΣ, από μια μικρή σύνταξη. Από την πρώτη ημέρα κατάργησης του ΕΚΑΣ, το χαρακτηρίσαμε ως ένα από τα μεγαλύτερα εγκλήματα που υπήρξαν για τους συνταξιούχους».
Για το θέμα των πρόσφατων αυξήσεων στις συντάξεις και το γεγονός ότι πολλοί συνταξιούχοι δεν τις έλαβαν, ο κ. Αθανασιάδης επεσήμανε ότι αυτό θα καταγγελθεί και θα ζητηθούν εξηγήσεις. «Πάρα πολλοί συνάδερφοι συνταξιούχοι δεν έχουν πάρει καν αυτές τις αυξήσεις. Πέραν αυτού όσοι έχουν αυτή την “προσωπική διαφορά” που έδεσε κυριολεκτικά πάνω από 1.000.000 συνταξιούχους, δεν θα δουν αυξήσεις για τα επόμενα 3, 4 ή 5 χρόνια. Εμείς δεν είμαστε παράλογοι. Λέμε στα μέτρα των δυνατοτήτων της οικονομίας, η κυβέρνηση να σκύψει στα προβλήματα των συνταξιούχων και εκεί που μπορεί να δώσει κονδύλια. Δεν θέλουμε ψευτοεπιδόματα, τα οποία προσβάλλουν τους συνταξιούχους. Δεν μπορεί να γίνονται περικοπές 8 δισ. ευρώ κατ’ έτος και να δίνονται τώρα ψίχουλα».
Στην σημερινή κινητοποίηση συμμετέχουν επί- σης τα σωματεία συνταξιούχων ΙΚΑ, Δημοσίου και ΟΑΕΕ Σερρών και τα αντίστοιχα σωματεία συνταξιούχων της Καβάλας. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει συγκέντρωση στην πλατεία Ελευθερίας της Δράμας στις 11.00 πμ όπου θα γίνουν χαιρετισμοί και εισήγηση από τον γραμματέα της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΙΚΑ – ΕΤΑΜ Ελλάδος και στη συνέχεια θα ακολουθήσει πορεία διαμαρτυρίας από την πλατεία Ελευθερίας, έως το διοικητήριο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ