Αλέξανδρος Τσιαμπούσης: «Σε καιρό πένθους δεν γιορτάζουμε»

0
2859

Καταψηφίστηκε τελικά στο Δημοτικό Συμβούλιο η πρόταση για την ενίσχυση του νοσοκομείου από τα χρήματα της Ονειρούπολης
Γ. Εφραιμίδης: «Η δημόσια υγεία είναι προτεραιότητα όλων μας και δεν το διαπραγματευόμαστε»

Την αναμόρφωση του ποσού που θα διατεθεί στην Ονειρούπολη ώστε να διατεθούν τα επιπλέον χρήματα για την ενίσχυση του Νοσοκομείου Δράμας πρότειναν στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Δράμας οι τρεις παρατάξεις της αντιπολίτευσης: Project, Αυτοδιοίκηση Πολιτών και Λαϊκή Συσπείρωση. Το θέμα εισηγήθηκε ως έκτακτο στη συνεδρίαση της Τετάρτης που έγινε με τηλεδιάσκεψη, αρχικά ο επικεφαλής της παράταξης «Project» Αλέξανδρος Τσιαμπούσης.
Ο κ. Τσιαμπούσης πρότεινε να δημιουργηθεί ένας κωδικός για συνδρομή στο Νοσοκομείο της Δράμας και εξήγησε ότι η πρόταση είναι κοινή και από τις τρεις παρατάξεις, παρότι κάθε μια έχει τη δική της οπτική για το συγκεκριμένο ζήτημα. Ωστόσο, όπως είπε, ο προβληματισμός είναι κοινός.
«Αυτό που ζητούμε εμείς είναι να τροποποιηθεί ή να ανακληθεί η απόφαση της Ονειρούπολης. Από το κονδύλιο των 173.000 ευρώ έχουν δεσμευτεί χρήματα, άρα το ποσό είναι πλέον μικρότερο και παραμένει κονδύλιο της τάξης των 92.000 ευρώ. Ζητούμε από το Δημοτικό Συμβούλιο να συμφωνήσει με την τροποποίηση της απόφασης που αφορά την Ονειρούπολη. Το ποσό των 173.000 να γίνει 92.000 ευρώ και να μείνουν τα υπόλοιπα χρήματα» εξήγησε.
Απευθυνόμενος προς τη Δημοτική Αρχή ο κ. Τσιαμπούσης είπε: «από τις 172.000 ευρώ αυτά που ήταν να δοθούν σε αναθέσεις έχουν δοθεί». Ζήτησε επίσης να προχωρήσει η αναμόρφωση του προϋπολογισμού με μια ενδεχομένως έκτακτη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής και του Δημοτικού Συμβουλίου προκειμένου να δημιουργηθεί νέος κωδικός στήριξης του Νοσοκομείου Δράμας. Πρόσθεσε, επίσης, ότι η συντριπτική πλειονότητα του κόσμου δεν συμφωνεί με τη Χριστουγεννιάτικη δράση που ετοιμάζει ο Δήμος Δράμας και τόνισε πως πιστεύει ότι σε καιρό πένθους (λόγω των νεκρών συμπολιτών μας από covid) δεν μπορούμε να γιορτάζουμε.
Ακολούθως πήρε τον λόγο ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών Υπηρεσιών του Δήμου Δράμας κ. Γιάννης Εφραιμίδης, ο οποίος ανέφερε ότι η παράταξη του κ. Τσιαμπούση έχει κατανοήσει ότι δεν μιλάμε για την Ονειρούπολη αλλά για έναν εκτεταμένο στολισμό για να δοθεί χαρά στον κόσμο. «Κακώς χρησιμοποιούμε τον όρο Ονειρούπολη και δίνουμε την αίσθηση ότι θα στολιστούν τα πάντα και θα γίνουν εκδηλώσεις και ότι θα προκαλέσουμε συνωστισμό κλπ. Είναι άσχημο να βάζουμε στον ίδιο σάκο τις ανάγκες του Νοσοκομείου Δράμας με τη διοργάνωση μιας χριστουγεννιάτικης γιορτής. Δηλαδή αν δεν στολίσουμε την πόλη, το νοσοκομείο θα εκσυγχρονιστεί ως δια μαγείας. Θα εξοπλιστεί με υλικοτεχνικές υποδομές ή μήπως θα έρθει ανθρώπινο δυναμικό; Η δημόσια υγεία είναι προτεραιότητα όλων μας και δεν το διαπραγματευόμαστε».
Ο δημοτικός σύμβουλος της παράταξης «Πόλη + Ζωή» κ. Μιχάλης Μλεκάνης ανέφερε ότι η θέση της παράταξής του είναι «ότι γίνει στην περίοδο της Ονειρούπολης θα γίνει στο πλαίσιο του επιτρεπτού, των μέτρων και των περιορισμών που αποφασίζονται από τον ΕΟΔΥ και από την Πολιτική Προστασία. Σήμερα διαπιστώνουμε ότι όλοι όσοι μιλούν και λένε τόσα πολλά, γνωρίζουν την αλήθεια αλλά την κρύβουν. Γνωρίζουν ότι όσα θα γίνουν είναι στολισμός της πλατείας, των γειτονιών και των χωριών και τίποτε περισσότερο. Εμείς θεωρούμε ότι τα Χριστούγεννα είναι μία από τις μεγαλύτερες γιορτές της Χριστιανοσύνης. Αν μας βολεύει ότι απέναντι από τη γιορτή είναι το νοσοκομείο που υποφέρει, το λέμε λαϊκίζοντας. Αν πρόκειται με 70.000 ή 170.000 ευρώ να σωθεί το νοσοκομείο, τότε να μην γίνει τίποτε. Δυστυχώς, όμως, δεν είναι έτσι τα πράγματα. Χρειαζόμαστε μια ψυχική ανάταση σε αυτές τις δύσκολες ημέρες που περνάμε».
Ο επικεφαλής της παράταξης «Αυτοδιοίκηση Πολιτών» κ. Στέργιος Ηλιόπουλος είπε ότι πολίτες της Δράμας έχουν αναρτήσει ένα ψήφισμα που έχει συγκεντρώσει 2145 υπογραφές, ζητώντας από τον Δήμο τα χρήματα της Ονειρούπολης να δαπανηθούν για το νοσοκομείο. «Αν μη τι άλλο το Δημοτικό Συμβούλιο θα πρέπει να αφουγκράζεται πολλές φορές τι λένε οι πολίτες. Το θέμα της μεταφοράς των χρημάτων από την Ονειρούπολη στο νοσοκομείο έχει τη δική του ιδιαίτερη σημασία, γιατί ενώ η πόλη βρίσκεται σε πένθος αυτή τη στιγμή εμείς δεν μπορεί να συζητάμε για τη διοργάνωση μιας γιορτής».
Ο επικεφαλής της παράταξης «Λαϊκή Συσπείρωση» κ. Γιώργος Μήτρου ανέφερε μεταξύ άλλων ότι: «Εμείς ως παράταξη προσυπογράψαμε την πρόταση στη λογική της αναστολής της απόφασης, για τη διεξαγωγή της Ονειρούπολης. Σε κάθε περίπτωση, όποτε έχει τεθεί θέμα ενίσχυσης του νοσοκομείου μέσα από τον προϋπολογισμό, το έχουμε στηρίξει. Όμως, από την άλλη πλευρά, εμείς θεωρούμε ότι το κομμάτι της δημόσιας υγείας είναι αποκλειστικά ευθύνη του κράτους».
Τελικώς η πρόταση που εισήχθη από τις τρεις παρατάξεις της αντιπολίτευσης σχετικά με την ενίσχυση του Νοσοκομείου από τα χρήματα που προορίζονταν για την Ονειρούπολη δεν ψηφίστηκε από την πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ