Κανένα κρούσμα και χθες στα τεστ που έγιναν στο Διοικητήριο

0
2563

Συγκρατημένη αισιοδοξία επιτρέπουν τα αποτελέσματα της ιχνηλάτησης μέσω των rapid test

Στοιχεία που αναμφισβήτητα επιτρέπουν συγκρατημένη αισιοδοξία για την πορεία της πανδημίας στον Νομό Δράμας το επόμενο διάστημα προκύπτουν από τα rapid test που έγιναν χθες για τέταρτη φορά στο κτήριο της Περιφερειακής Ενότητας Δράμας, όπως άλλωστε και τα αποτελέσματα των rapid test από τη συνέχεια των δράσεων drive through – δειγματοληψία από το αυτοκίνητο, που έγιναν την Τετάρτη στο σημείο του κοινοτικού καταστήματος Σιταγρών.
Στα χθεσινά rapid test που πραγματοποιήθηκαν στο Διοικητήριο της Δράμας δεν εντοπίστηκε κανένα θετικό κρούσμα για δεύτερη συνεχή μαζική δειγματοληψία. Τα κλιμάκια του ΕΟΔΥ διενήργησαν 63 rapid test για covid-19, τα οποία ήταν όλα αρνητικά, όπως είπε στα «Χ» ο Αντιπεριφερειάρχης Δράμας Γιώργος Παπαδόπουλος, σημειώνοντας ότι αυτή ήταν η τέταρτη κατά σειρά δράση ιχνηλάτησης σε εργαζόμενους του δημοσίου και ευρύτερου δημοσίου τομέα που έγινε στο κτήριο της Περιφερειακής Ενότητας Δράμας. Πρόσθεσε, επίσης, ότι οι δράσεις αυτές θα συνεχιστούν και το επόμενο διάστημα σε συνεργασία με δυο κλιμάκια του ΕΟΔΥ στη Δράμα.
Εν τω μεταξύ, την Τετάρτη στο οδικό δίκτυο που διέρχεται από την Κοινότητα Σιταγρών του Δήμου Προσοτσάνης και πιο συγκεκριμένα στο ύψος του κοινοτικού καταστήματος πραγματοποιήθηκαν 217 rapid test στα οποία βρέθηκαν μόνο 2 θετικά (0,92%), τα οποία αφορούν περιπτώσεις 2 ανδρών με μέση ηλικία τα 36 έτη.
Στις δειγματοληψίες που έγιναν την Τετάρτη από τον ΕΟΔΥ σε όλη τη χώρα στο πλαίσιο της δράσης drive Through βρέθηκαν 35 θετικά σε σύνολο 2.024 rapid test που πραγματοποίησαν τα κλιμάκια του ΕΟΔΥ. Τα θετικά αποτελέσματα των ελέγχων αφορούν 17 άνδρες και 18 γυναίκες. Εκτός από τα αποτελέσματα των rapid test στην περιοχή των Σιταγρών του Δήμου Προσοτσάνης που προαναφέρθηκαν, στις υπόλοιπες περιοχές είχαμε τα εξής αποτελέσματα:
ΠΕ Ανατολικής Αττικής – Δήμος Αχαρνών: Πραγματοποιήθηκαν 386 rapid test και προέκυψαν 8 θετικά (2,07%). Αφορούν 5 άνδρες και 3 γυναίκες με διάμεση ηλικία τα 37 έτη.
ΠΕ Εύβοιας: Πραγματοποιήθηκαν 114 rapid test και προέκυψαν 2 θετικά (1,75%). Αφορούν έναν άνδρα και μια γυναίκα με διάμεση ηλικία τα 53 έτη.
ΠΕ Καρδίτσας: Πραγματοποιήθηκαν 310 rapid test και προέκυψαν 14 θετικά (4,52%). Αφορούν 4 άνδρες και 10 γυναίκες με διάμεση ηλικία τα 53 έτη.
ΠΕ Καστοριάς: Πραγματοποιήθηκαν 37 rapid test και προέκυψαν 3 θετικά (8,11%). Αφορούν 2 άνδρες και μια γυναίκα με διάμεση ηλικία τα 41 έτη.
ΠΕ Λακωνίας: Πραγματοποιήθηκαν 55 rapid test, τα αποτελέσματα των οποίων ήταν όλα αρνητικά.
ΠΕ Πέλλας: Πραγματοποιήθηκαν 157 rapid test και προέκυψαν 2 θετικά (1,27%). Αφορούν 2 άνδρες με διάμεση ηλικία τα 55 έτη.
ΠΕ Σύρου: Πραγματοποιήθηκαν 25 rapid test, τα αποτελέσματα των οποίων ήταν όλα αρνητικά.
ΠΕ Χανίων: Πραγματοποιήθηκαν 600 rapid test και προέκυψαν 2 θετικά (0,33%). Αφορούν 2 γυναίκες με διάμεση ηλικία τα 37 έτη.
ΠΕ Χίου: Πραγματοποιήθηκαν 123 rapid test και προέκυψαν 2 θετικά (1,63%). Αφορούν έναν άνδρα και μια γυναίκα με διάμεση ηλικία τα 47 έτη.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!