Αλέξανδρος Τσιαμπούσης στα «Χ»: «Αποφεύγουν τις απαντήσεις για την 19ης Μαΐου»

0
2182

– Αναπάντητο το ερώτημα για το χρονοδιάγραμμα του έργου της ανάπλασης
– Δόθηκε παράταση μέχρι την άνοιξη για την αλλαγή του ταρτάν στο στάδιο «Αλέκος Φρούσιος»

Επανήλθε προς συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο Δράμας το θέμα της εξέλιξης των έργων της ανάπλασης στην 19ης Μαΐου, με αρκετούς από τους δημοτικούς συμβούλους της αντιπολίτευσης να ζητούν ενημέρωση για το θέμα και κυρίως για το χρονοδιάγραμμα του έργου, αλλά χωρίς να λαμβάνουν κάποια απάντηση. Απαντήσεις ζήτησαν από την Δημοτική Αρχή οι δημοτικοί σύμβουλοι Στέργιος Ηλιόπουλος, Αλέξανδρος Τσιαμπούσης, Φώτης Νικολαΐδης και Κοσμάς Καλαϊδόπουλος, ωστόσο, τουλάχιστον ως προς τον ορίζοντα περαίωσης του έργου, δεν έλαβαν σαφείς απαντήσεις.
Μιλώντας στα «ΧΡΟΝΙΚΑ της Δράμας» ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Project για τη Δράμα», Αλέξανδρος Τσιαμπούσης, δήλωσε ότι παρότι ζήτησε από τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών, κ. Καψημάλη, ενημέρωση για το χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης του έργου, μεταφέροντας και την αγωνία των κατοίκων και των επαγγελματιών της περιοχής, η απάντηση που πήρε ήταν ότι θα έπρεπε όλοι οι κάτοικοι να γνωρίζουν σχετικά με το θέμα, καθώς έχουν προηγηθεί δύο διαδικτυακές ενημερώσεις.
«Όταν επέμεινα να μας ενημερώσει για να έχει γνώση και το Δημοτικό Συμβούλιο, η απάντησή του ήταν ότι “εάν θέλετε ελάτε στο γραφείο μου να σας τα πω”. Αποφεύγουν τις απαντήσεις για την 19ης Μαΐου. Προφανώς ο κ. Αντιδήμαρχος λαμβάνει υπ’ όψιν του πως έχουν πει ότι στις 23 Αυγούστου θα ανοίξει το πρώτο τμήμα, που τελικά δεν άνοιξε. Σήμερα, τρεις μήνες μετά, εξακολουθεί να μην έχει ανοίξει. Στο προηγούμενο Δημοτικό Συμβούλιο μας είχαν πει ότι έχει τελειώσει και θα ανοίξει την περίοδο πριν την γιορτή της Αγίας Βαρβάρας. Επίσης, μας είπαν ότι δεν θα γίνουν εργασίες κατά τη διάρκεια των εορτών και της Ονειρούπολης και ότι θα συνεχιστεί από το νέο έτος. Με βάση αυτά που βλέπουμε στο εργοτάξιο, θεωρώ απίθανο να ανοίξει το κομμάτι του δρόμου που μας είπαν, ούτε μέχρι την ημέρα της Αγίας Βαρβάρας. Με δεδομένο μάλιστα ότι και ο καιρός δεν θα βοηθήσει σε αυτό. Όσο για την όχληση, που όπως είπε ο Αντιδήμαρχος είναι αναπόφευκτη σε αυτά τα έργα, θα πρέπει να πούμε ότι η Δημοτική Αρχή θα έπρεπε να εξηγήσει από την αρχή στους κατοίκους ποια θα είναι η όχληση και όχι κατά τη διάρκεια του έργου. Η όχληση γίνεται κατανοητή όταν έχεις ένα χρονοδιάγραμμα για το πότε θα ολοκληρωθεί η όχληση. ¨Όταν το χρονοδιάγραμμα δεν υπάρχει τότε είναι επόμενο να δημιουργείται εκνευρισμός και να υπάρχει αυτή η κατάσταση στο κέντρο της πόλης» τόνισε ο κ. Τσιαμπούσης.
Ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης “Project για τη Δράμα” πρόσθεσε σχετικά με τα παράπονα επαγγελματιών σχετικά με την αργοπορία στην υλοποίηση των έργων: «Θα γνωρίζαμε αν η πορεία των έργων είναι αργή, εφόσον είχαμε πληροφορηθεί για το χρονοδιάγραμμα. Μήπως τελικά δεν γνωρίζουμε το χρονοδιάγραμμα, για να μην ξέρουμε αν τα έργα προχωρούν αργά ή όχι; Βέβαια και για τη στάθμευση των ΙΧ στην περιοχή του ΒΑΑ, ο Αντιδήμαρχος μας είπε ότι η Τεχνική Υπηρεσία δεν είναι ελεγκτικός μηχανισμός. Όμως η στάθμευση των οχημάτων των κατοίκων στο εργοτάξιο το βράδυ γίνεται γιατί οι κάτοικοι δεν έχουν να παρκάρουν πουθενά αλλού. Για το θέμα αυτό είναι απολύτως υπεύθυνη η Τεχνική Υπηρεσία. Είναι αδιανόητο να παρκάρει κόσμος μέσα στο εργοτάξιο. Αν γίνει κάποια ζημιά είτε στο εργοτάξιο είτε στα αυτοκίνητα που παρκάρουν, ποιος θα ευθύνεται; Πρέπει να βρεθεί τρόπος να λυθούν τα προβλήματα που αφορούν τις ανάγκες στάθμευσης. Αλλά το σημαντικότερο θεωρώ ότι είναι το πρόβλημα που δημιουργείται στη λειτουργία των καταστημάτων της περιοχής. Αυτό είναι το κυριότερο. Με μία λέξη θα έλεγα ότι αυτό το έργο της ανάπλασης στην 19ης Μαΐου έχει καταντήσει “μπάχαλο”».

Παράταση για την ολοκλήρωση του έργου αλλαγής του ταρτάν στο στάδιο «Αλέκος Φρούσιος»
Αξίζει να σημειωθεί ότι θέμα στο δημοτικό συμβούλιο της Τετάρτης τέθηκε και για την ανεξήγητη αργοπορία του έργου αντικατάστασης του ταρτάν στο Δημοτικό Στάδιο Αλέκος Φρούσιος. Το έργο επρόκειτο να παραδοθεί στο πρώτο δεκαήμερο του Δεκεμβρίου, αλλά αυτό δεν είναι εφικτό πλέον. Μάλιστα, όπως έγινε γνωστό, ο εργολάβος ζήτησε παράταση η οποία μεταθέτει την ημερομηνία παράδοσης του έργου έως τον Απρίλιο, λόγω των καιρικών συνθηκών. Το αίτημα αυτό έγινε δεκτό από την Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Δράμας, αφού δεν υπήρχε άλλη επιλογή, όπως εξήγησε στα «Χ» ο κ. Αλέξανδρος Τσιαμπούσης.
Ο ίδιος τόνισε ότι η Τεχνική Υπηρεσία δεν καταφέρνει να τηρήσει τα χρονοδιαγράμματα σε σχέση με τα έργα που πρέπει να παραλάβει. «Δεν ξέρω γιατί έχουμε ως δήμος αυτή την φοβική στάση απέναντι στους εργολάβους. Όταν ένας εργολάβος υπογράφει ένα συμφωνητικό είναι υποχρεωμένος να παραλάβει και το χρονοδιάγραμμα και να το τηρήσει. Υπάρχουν έργα που ακόμη και αν καθυστερήσουν δεν δημιουργούν τόσο μεγάλο πρόβλημα. Αλλά η αλλαγή του ταρτάν είναι ένα έργο που θα έπρεπε ως δήμος να φροντίσουμε να παραδοθεί πιο νωρίς από την αρχική προθεσμία. Γιατί κρατά δέσμιους ένα σωρό ανθρώπους, που αθλούνται, προπονούνται ή προετοιμάζονται για εξετάσεις. Στην ουσία, με πλήρη και αποκλειστική ευθύνη της Δημοτικής Αρχής η Δράμα σήμερα δεν έχει ούτε δημοτικό στάδιο ούτε δημοτικό κολυμβητήριο» τόνισε ο κ. Τσιαμπούσης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!