
Συνέντευξη τύπου για τον Φιλανθρωπικό αγώνα ΚΑΟΔ – Σταυρούπολη που θα γίνει την Κυριακή στο γήπεδο Κραχτίδη
Συνέντευξη τύπου παραχωρήθηκε το πρωί της Τετάρτης από την πρόεδρο της Ένωσης Κυριών Δράμας κα Αλίκη Τσιαμούρα και τον πρόεδρο του ΚΑΟΔ κ. Άκη Γρηγοριάδη για την πρωτοβουλία της Διοίκησης του ΚΑΟΔ να διεξάγει φιλανθρωπικό αγώνα την Κυριακή 19 Δεκέμβρη στις 5 το απόγευμα στο γήπεδο Κραχτίδη, προκειμένου τα έσοδα να διατεθούν για την ενίσχυση του φιλανθρωπικού έργου της Ένωσης Κυριών Δράμας – ΣΑΦ.
Πρόκειται για αγώνα μπάσκετ μεταξύ των ομάδων ΚΑΟΔ και Σταυρούπολης που πραγματοποιείται με πρωτοβουλία της διοίκησης του ΚΑΟΔ.
Από την πλευρά του ο κ. Άκης Γρηγοριάδης είπε ότι είναι συνεπής με τα θέματα που αφορούν το κοινωνικό του πρόσωπο. «Επιλέξαμε φέτος να συνεργαστούμε με την Ένωση Κυριών Δράμας. Ενδεχομένως να είναι η πιο μεγάλη προσπάθεια που έχουμε κάνει. Θέλουμε να ευχαριστήσουμε την Ένωση Κυριών Δράμας, για την ευκαιρία που μας δίνει να μπορέσουμε να δώσουμε χαρά σε κάποιους ανθρώπους. Αν μάλιστα, όπως ελπίζουμε είναι μεγάλη η συμμετοχή θα μπορέσουμε να δώσουμε χαρά σε πιο πολλούς».
Η πρόεδρος της Ένωσης Κυριών Δράμας κ. Αλίκη Τσιαμούρα σημείωσε για την πρωτοβουλία του φιλανθρωπικού αγώνα μπάσκετ: «Μας ενδιαφέρει να προχωρούμε αφενός οι συλλογικές δουλειές και αφετέρου να εμπλέκονται σε αυτές νέοι άνθρωποι που είναι το μέλλον της Δράμας και της Έλλάδας. Είχαμε λοιπόν τη χαρά και την τιμή να μας προσεγγίσει ο πρόεδρος του ΚΑΟΔ, ο κ. Άκης Γρηγοριάδης και να μας προτείνει να γίνει ένας αγώνας, τα έσοδα του οποίου θα προσφερθούν στην Ένωση Κυριών Δράμας, οι ανάγκες της οποίας είναι πάρα πολλές, καθώς εξυπηρετούνται από αυτήν πάνω από 2.000 άνθρωποι, σε μηνιαία βάση με προϊόντα διατροφής. Για εμένα έχει πολύ μεγάλη σημασία που έχουν ευαισθητοποιηθεί νέα παιδιά, για το έργο αυτό. Ο αγώνας θα γίνει την Κυριακή στο γήπεδο Κραχτίδης και θα παρακαλούσα όλους και όλες να διαθέσουν αυτή την ημέρα για να παρακολουθήσουν τον αγώνα. Σκοπός είναι να έχουμε κάποια έσοδα για να προσφέρουμε στους συνανθρώπους μας αλλά κυρίως για να πούμε ένα ευχαριστώ στα νέα παιδιά που αποφάσισαν να διαθέσουν το χρόνο τους, προκειμένου να βοηθήσουν τους αναξιοπαθούντες του Νομού μας. Είναι μεγάλη ευλογία, η προσφορά στον συνάνθρωπο. Αυτός που προσφέρει νοιώθει πολύ περισσότερα από αυτόν που λαμβάνει τη βοήθεια. Φιλοσοφία της Ένωσης Κυριών είναι ότι πρέπει να μάθουμε να κάνουμε συλλογικές δουλειές. Να σταματήσει να κυριαρχεί το “Εγώ” και να συνεργαστούμε όλοι μαζί. Είναι μικρή η Δράμα. Αν όλοι μαζί ενώσουμε τις δυνάμεις μας, νομίζω ότι μπορούμε να κάνουμε θαύματα».
«Οι Κουμπαράδες της Αγάπης»
Αξίζει να σημειωθεί ότι η Ένωση Κυριών Δράμας, προκειμένου να ενισχύσει το φιλανθρωπικό της έργο και να εισάγει νέους ανθρώπους στο πνεύμα της προσφοράς και της αλληλεγγύης, έχει προχωρήσει σε μία πιλοτική δράση υπό τον τίτλο «Οι Κουμπαράδες της Αγάπης» που γίνεται σε συνεργασία με κεντρικά καφέ της Δράμας. Στο πλαίσιο αυτό, κουμπαράδες με το λογότυπο της Ένωσης, βρίσκονται στα ταμεία των καφέ προκειμένου να συγκεντρωθούν χρήματα για την αγορά τροφίμων με αποδέκτες τις ωφελούμενες οικογένειες της Ένωσης Κυριών Δράμας – Σ.Α.Φ. Στόχος της Ένωσης είναι πέραν των άλλων να καλλιεργήσει και την διάθεση προσφοράς και αλληλεγγύης στους νέους ανθρώπους της πόλης. Όλοι αυτοί είναι στόχοι που τελικά καταφέρνει, αν κρίνει κανείς από την ευαισθητοποίηση και την ανταπόκριση των νέων.