Αλλαγές για την είσοδο και στην Ονειρούπολη;

0
1558

– Μόνο εμβολιασμένοι ή νοσήσαντες θα μπαίνουν στα θεματικά πάρκα, ανακοίνωσε χθες ο Υπουργός Υγείας
– Τις επίσημες διευκρινήσεις αναμένει, σύμφωνα με πληροφορίες, ο Δήμος Δράμας

Δεν αποκλείεται να υπάρξουν αλλαγές στο ζήτημα της πρόσβασης των πολιτών στην Ονειρούπολη, αν και αυτό μένει να ξεκαθαριστεί τις επόμενες ώρες, με δεδομένο ότι ο Υπουργός Υγείας, κ. Πλεύρης, χθες το πρωί, αναφερόμενος στα θεματικά χριστουγεννιάτικα πάρκα που θα ανοίξουν αυτές τις ημέρες, είπε ότι θα μπορούν να εισέρχονται μόνο εμβολιασμένοι ή νοσήσαντες, ενώ τα ανήλικα παιδιά θα μπαίνουν με rapid test. Βέβαια, μέχρι και την ώρα που γραφόταν αυτό το ρεπορτάζ, δεν είχε ξεκαθαριστεί αν οι αποφάσεις αυτές αφορούν τα κλειστά θεματικά πάρκα ή και τους ανοικτούς χώρους, όπως της Ονειρούπολης.
Ουσιαστικά, η ανακοίνωση του Υπουργού Υγείας υιοθετεί τις προτάσεις του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, που εισηγήθηκε ανάλογα μέτρα προς την πολιτεία, λόγω της υγειονομικής κατάστασης. Στην κατεύθυνση αυτή, άλλωστε, ήταν και η πρόταση του Ιατρικού Συλλόγου της Δράμας, στη συνάντηση φορέων που έγινε για τη διεξαγωγή της φετινής Ονειρούπολης την περασμένη Τρίτη.
Μάλιστα, η γραμματέας του Ιατρικού Συλλόγου Δράμας, κα Όλγα Βασιλείου, διευκρίνισε στα «ΧΡΟΝΙΚΑ της Δράμας» ότι από την πλευρά του ο Ιατρικός Σύλλογος θεωρούσε ότι η Ονειρούπολη θα είναι μια εκδήλωση covid-free, περιφραγμένη και με έλεγχο στην είσοδο και στον αριθμό των επισκεπτών. «Η ενημέρωση που είχαμε τελικά ήταν ότι η διαπαραταξιακή επιτροπή δεν έκανε δεκτό το αίτημα να είναι περιφραγμένη η Ονειρούπολη και ότι τελικά χωρίζεται σε δύο ζώνες: τη ζώνη των παιχνιδιών και τη ζώνη των δράσεων και της αγοράς. Στη σύσκεψη, που έγινε την Τρίτη στο δημαρχείο για την Ονειρούπολη, ειπώθηκε ότι η Ονειρούπολη υπόκειται σε κανόνες λαϊκής αγοράς. Εκεί υπήρχε μία ένσταση, γιατί είχαμε ενημερωθεί ότι υπάρχει ένα ΦΕΚ από τις 22/11/21 και το οποίο όριζε συγκεκριμένους κανόνες για τη λειτουργία των θεματικών χριστουγεννιάτικων πάρκων. Τελικά την Τετάρτη έγινε και εισήγηση και από τον πρόεδρο του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου, κ. Εξαδάκτυλο, στην επιτροπή των εμπειρογνωμόνων, όσον αφορά τους τρόπους με τους οποίους θα πρέπει να λειτουργούν αυτά τα πάρκα. Η εισήγηση του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου λέει ότι τα πάρκα αυτά πρέπει να είναι περιφραγμένα, αλλά και όλοι ενήλικες, δηλαδή οι επισκέπτες, το προσωπικό και οι εθελοντές, θα πρέπει να έχουν πιστοποιητικά νόσησης ή εμβολιασμού. Ενώ τα παιδάκια που θα επισκέπτονται τα πάρκα αυτά θα πρέπει να προσκομίζουν rapid ή self test».
Τις προτάσεις αυτές έθεσε και ο Ιατρικός Σύλλογος Δράμας στη συνάντηση που έγινε για την Ονειρούπολη την Τρίτη στο δημαρχείο, με αποτέλεσμα να υπάρξει ένταση, όπως είπε η κα Βασιλείου. Φαίνεται, όμως, ότι τελικά η επιτροπή εμπειρογνωμόνων την Τετάρτη υιοθέτησε αυτά ακριβώς τα μέτρα τα οποία εισηγήθηκε ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος.
Με την ολοκλήρωση της συνεδρίασης των φορέων που έγινε την Τρίτη στο δημαρχείο της Δράμας για την Ονειρούπολη, υπήρξε η διαβεβαίωση ότι θα εφαρμοστεί η νομοθεσία, με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι, αν τα μέτρα που ανακοίνωσε χθες ο Υπουργός Υγείας, κ. Πλεύρης, περιλαμβάνουν και τα ανοικτά θεματικά πάρκα, όπως η Ονειρούπολη, τότε ανατρέπονται όσα είχαν σχεδιαστεί μέχρι πρόσφατα για την είσοδο των επισκεπτών και όχι μόνο.
Αυτό, ωστόσο, απομένει να διευκρινιστεί από τις έγγραφες αποφάσεις της πολιτείας, τις οποίες αναμένει και ο Δήμος Δράμας, πέρα από τις χθεσινές προφορικές ανακοινώσεις του Υπουργού Υγείας, κου Θάνου Πλέυρη.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ