Αλλάζει και το πεζοδρόμιο έξω από το Αρρένων μετά από δεκαετίες

0
1342

Άρχισαν χθες οι εργασίες ανακατασκευής με στόχο να ολοκληρωθούν πριν την έναρξη του νέου σχολικού έτους

Άρχισαν χθες οι εργασίες ανακατασκευής των πεζοδρομίων γύρω από το σχολικό συγκρότημα Αρρένων. Η ανακατασκευή περιλαμβάνει στρώση νέου υλικού και τοποθέτηση πλακιδίων, στις διαστάσεις που υπάρχουν ήδη από τα προηγούμενα χρόνια.
Πρόκειται για εργολαβία που αναπτύσσεται στο πλαίσιο του προγράμματος οδοποιίας και χρηματοδοτείται από κονδύλια του Δήμου Δράμας. Η ολοκλήρωση του έργου αναμένεται μέσα στο επόμενο δεκαήμερο, με στόχο να έχει παραδοθεί πριν από την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.
Την έναρξη των εργασιών είχε προαναγγείλει την προηγούμενη εβδομάδα ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Δράμας, κ. Γιάννης Καψημάλης. Χθες, Δευτέρα, τα τεχνικά συνεργεία του αναδόχου του έργου άρχισαν να ξηλώνουν το παλιό και φθαρμένο τσιμέντο που καλύπτει το πεζοδρόμιο, προκειμένου να προχωρήσει η αντικατάστασή του.
Η παράδοση του έργου, σε συνδυασμό με τις εργασίες που έχουν σχεδόν ολοκληρωθεί εντός του σχολικού συγκροτήματος και περιλαμβάνουν την ενεργειακή τους αναβάθμιση καθώς και παρεμβάσεις στην τοιχοποιία του κτηρίου, όπως και τη βαφή των εξωτερικών χώρων, που χρηματοδότησαν η Raycap και η ΚΥΚΛΩΨ, θα οδηγήσει σε μία ολοκληρωμένη παρέμβαση εντός και εκτός του σχολικού συγκροτήματος, το οποίο, πέρα από την ιστορική του αξία, αποτελεί κόσμημα για την πόλη της Δράμας.
Σε ό,τι αφορά το παλιό πεζοδρόμιο που υφίσταται μέχρι και σήμερα, πρέπει να σημειωθεί ότι βρίσκεται σε άθλια κατάσταση, με το τσιμέντο που το καλύπτει να έχει φθαρεί εδώ και δεκαετίες. Ουσιαστικά δεν προσφέρεται για τη χρήση που κατασκευάστηκε, καθώς ακόμα και η διέλευση των πεζών σε αυτό είναι δύσκολη. Το αποτέλεσμα αυτής της κατάστασης ήταν όλα τα προηγούμενα χρόνια να χρησιμοποιείται κυρίως για τη στάθμευση οχημάτων και πολύ λιγότερο για την κίνηση των πεζών.
Εξάλλου και οι μαθητές του σχολείου, κατά τη διάρκεια των διαλλειμάτων ή κατά την προσέλευση ή την αποχώρησή τους από το σχολείο, κινούνταν μέσα στην άσφαλτο και όχι μέσω του πεζοδρομίου που βρίσκεται σε απαράδεκτη κατάσταση. Η ανακατασκευή του πεζοδρομίου θα εξυπηρετήσει, πέρα από τις ανάγκες διέλευσης των μαθητών του σχολείου, και εκατοντάδες πεζούς που τις πρωινές και τις μεσημβρινές ώρες κινούνται στην περιοχή για λόγους εκγύμνασης, αλλά λόγω της κατάστασης του πεζοδρομίου δεν το χρησιμοποιούν στις περισσότερες των περιπτώσεων.
Εδώ και αρκετά χρόνια, έχουν εκφραστεί πολλά παράπονα για την κατάσταση του υποτυπώδους πεζοδρομίου από δεκάδες πολίτες που κινούνται στην περιοχή αλλά και από περαστικούς, καθώς, πέραν των άλλων, η εικόνα που προσφέρει είναι ασυμβίβαστη με την αισθητική αναβάθμιση που έχει επιτευχθεί στο σχολικό κτήριο, αρχικά με την ανάπλαση του αύλειου χώρου και, στη συνέχεια, με την ενεργειακή αναβάθμιση και την αποκατάσταση των προβλημάτων που παρουσίαζε το ιστορικό κτήριο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ