Μέχρι τις 4 Σεπτεμβρίου συνεχίζεται η δράση «Από παιδί σε παιδί ΙΙΙ»

0
1066

– Οι τρόποι με τους οποίους μπορούμε να βοηθήσουμε στη συγκέντρωση σχολικών ειδών
– Συγκινητική η συμμετοχή των πολιτών στην πρωτοβουλία του «Τοίχου της Καλοσύνης»

Συνεχίζεται η συγκέντρωση σχολικών ειδών από τον Τοίχο της Καλοσύνης στη Δράμα, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας του με τίτλο: «Από παιδί σε παιδί». Όπως δήλωσαν χθες στα «ΧΡΟΝΙΚΑ της Δράμας» εθελοντές του Τοίχου της Καλοσύνης, η προσπάθεια αυτή, που γίνεται για τρίτη χρονιά (δεν πραγματοποιήθηκε μόνο το 2020 λόγω της πανδημίας) άρχισε την 1η Ιουνίου και επρόκειτο να ολοκληρωθεί στις 31 Αυγούστου, αλλά, λόγω των έκτακτων καταστάσεων που δημιουργήθηκαν με τις δασικές πυρκαγιές, θα ολοκληρωθεί στις 4 Σεπτεμβρίου.
Τα είδη που συγκεντρώνονται και θα διανεμηθούν σε παιδιά, προκειμένου να τα χρησιμοποιήσουν στη νέα σχολική περίοδο, είναι σχολικές τσάντες, τετράδια, στυλό κλπ. Όσοι ενδιαφέρονται μπορούν να συμμετέχουν στην προσπάθεια αυτή, διαθέτοντας σχολικά είδη που είναι σε καλή κατάσταση ή ακόμα και καινούργια.
Όπως διευκρίνισαν οι εθελοντές του Τοίχου της Καλοσύνης στα «Χ», τα σημεία συγκέντρωσης είναι το κατάστημα «Public», όπου ακριβώς μπροστά από το κατάστημα βρίσκεται ένας εθελοντής του Τοίχου της Καλοσύνης και όποιος ενδιαφέρεται μπορεί να αφήσει τα είδη που θέλει να δωρίσει σε ένα μεγάλο καλάθι που έχει τοποθετηθεί εκεί για τον σκοπό αυτό. Τα υπόλοιπα σημεία συλλογής ειδών είναι τα καταστήματα: «5, παιχνίδι και αλλά», «Μανιφέστο», «Βιβλιογνώση» και «Πυξίδα» στη Δράμα, «Μια φορά κι έναν καιρό» στο Καλαμπάκι και «Μελάνι» στην Προσοτσάνη.
Όπως εξηγούν οι εθελοντές του Τοίχου της Καλοσύνης, η ανταπόκριση του κόσμου για συμμετοχή στην πρωτοβουλία αυτή είναι μεγάλη, ενώ δεν λείπουν και εκείνοι που επικοινωνούν με τον Τοίχο της Καλοσύνης από άλλα σημεία της χώρας, μέχρι και από την Κρήτη, θέλοντας να συμμετάσχουν στην προσπάθεια ενίσχυσης των μαθητών που βρίσκονται σε οικονομική αδυναμία.
«Ο λόγος που γίνεται αυτή η προσπάθεια για τρίτη χρονιά είναι διότι διαπιστώσαμε ότι ο κόσμος ανταποκρίνεται και θέλει να βοηθήσει. Ταυτόχρονα, υπάρχουν και οι ανάγκες των μαθητών οι οποίες συνεχίζονται. Τα παιδιά που είναι αποδέκτες αυτής της πρωτοβουλίας εντοπίζονται με τη βοήθεια και των κοινωνικών υπηρεσιών των πέντε δήμων της Δράμας, με τους οποίους πλέον ο Τοίχος της Καλοσύνης έχει συνάψει σύμφωνο συνεργασίας. Μιλάμε με τις κοινωνικές υπηρεσίες και ουσιαστικά επιλέγουμε τα παιδιά με βάση τα στοιχεία που μας δίνουν» αναφέρουν στα «Χ» οι εθελοντές.
Οι αντιδράσεις των παιδιών που είναι παραλήπτες των σχολικών ειδών είναι συγκινητικές. Τα παιδιά δείχνουν τη χαρά και την ικανοποίησή τους για τα σχολικά είδη που συνοδεύονται από κάρτα με μηνύματα αγάπης από τους δωρητές.
Όπως αναφέρει ο Τοίχος της Καλοσύνης, πρόκειται για μία αλυσίδα αγάπης που με ιδιαίτερη ζεστασιά στηρίζεται ήδη από στις αρχές του καλοκαιριού και για 3η χρονιά από τους συνανθρώπους μας. Τα είδη που συγκεντρώνονται δεν αφορούν μόνο τους μαθητές του νομού Δράμας, αλλά και μαθητές των πυρόπληκτων περιοχών με στόχο να χαρίσουν αγάπη και χαμόγελα στο ξεκίνημα της νέας τους σχολικής χρονιάς.
Όποιος, λοιπόν, επιθυμεί να συμμετέχει σε αυτήν την τόσο ξεχωριστή αλυσίδα αγάπης χαρίζοντας σχολικά είδη και τσάντες, μπορεί να επικοινωνήσει με τα τηλέφωνα 6945233637 και 698132200, στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: thewallofkindnessdrama@gmail.com ή στις επίσημες σελίδες του Τοίχου της Καλοσύνης, στο Facebook: «Ο Τοίχος της Καλοσύνης Δράμα» και Instagram: «toixoskalosynhs_drama», προκειμένου να συνεννοηθεί για την παράδοση της δωρεάς του ή να αφήσει τη δωρεά του αφήνοντας και ένα μήνυμα αγάπης για το παιδί που θα την παραλάβει.
«Τις ημέρες αυτές που η κρίση της πανδημίας και των πυρκαγιών μας γεμίζει ανασφάλεια, η αγάπη, η συμπαράσταση, η εμπιστοσύνη, η προσφορά, η αλληλεγγύη και η συμμετοχή σας στις αλυσίδες αγάπης του σωματείου μας αποκτούν το μεγαλύτερο νόημα… για όλους αυτούς τους λόγους αισθανόμαστε βαθιά ευγνωμοσύνη» λένε χαρακτηριστικά οι εθελοντές του Τοίχου της Καλοσύνης στη Δράμα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ