Άμεση ανάγκη μαζικών τεστ στους αστυνομικούς της Διεύθυνσης Δράμας

0
1881

17 αστυνομικοί απέχουν από την εργασία τους για 14 ημέρες ως ύποπτα κρούσματα, δηλώνει η Ένωση Αστυνομικών Δράμας

Την άμεση ανάγκη διενέργειας μαζικών τεστ στους Αστυνομικούς της Αστυνομικής Διεύθυνσης Δράμας επισημαίνει η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Δράμας καθώς το προσωπικό της εδώ και οκτώ μήνες εργάζεται αδιάκοπα ενώ η Δράμα εμφανίζει τον μεγαλύτερο αριθμό θετικών κρουσμάτων covid αναλογικά με τον πληθυσμό της.
Η διοίκηση της Ένωσης αναφέρει ότι υπάρχει αυξητική τάση των κρουσμάτων μεταξύ των αστυνομικών της Διεύθυνσης κάτι για το οποίο έχει ενημερώσει τον Αρχηγό του Σώματος. Επισημαίνει δε, την ανάγκη να προστατευθούν οι αστυνομικοί και οι οικογένειές τους και προσθέτει ότι 17 αστυνομικοί, προερχόμενοι από όλες τις υπηρεσίες της Αστυνομικής Διεύθυνσης, απέχουν από την εργασία τους για 14 ημέρες ως ύποπτα κρούσματα.
Πιο συγκεκριμένα, όπως αναφέρει σε ανακοίνωση που υπογράφουν ο πρόεδρος του ΔΣ κ. Απόστολος Πιτσίκογλου και η Γραμματέας του ΔΣ κ. Μαρία Ζαχοπούλου αναφέρουν: «Εδώ και μέρες, με έγγραφο μας, έχουμε ενημερώσει τον Αρχηγό του Σώματος και όλους τους υπηρεσιακούς φορείς για την αυξητική τάση των κρουσμάτων covid μεταξύ συναδέλφων μας ,σε όλες τις Υπηρεσίες της Αστυνομικής Διεύθυνσης Δράμας.
Συγκεκριμένα, αναφερθήκαμε στην άμεση ανάγκη πραγματοποίησης μαζικών τεστ σε όλους τους αστυνομικούς της Διεύθυνσης μας που εδώ και οκτώ μήνες εργάζονται αδιάκοπα, σε μια πόλη που τις τελευταίες εβδομάδες απαριθμεί πανελλαδικά τα περισσότερα θετικά κρούσματα του ιού αναλογικά με τον πληθυσμό της .
Δυστυχώς ως μάντης κακών ερχόμαστε να επιβεβαιώσουμε για άλλη μια φορά την αδυναμία του Σώματος να θωρακίσει και να προστατεύσει την υγεία των συναδέλφων μας και κατ’ επέκταση των μελών των οικογενειών τους.
Ο επιχειρησιακός σχεδιασμός για τον εορτασμό της 47ης επετείου του Πολυτεχνείου, προέβλεπε και την μετακίνηση της Διμοιρίας Υποστήριξης Δράμας στη Θεσσαλονίκη προς ενίσχυση των δυνάμεων της συμπρωτεύουσας το βράδυ της 16η προς 17η Νοεμβρίου.
Δεκαεπτά αστυνομικοί του νομού μας διατάχθηκαν να συνταξιδέψουν σε ένα λεωφορείο για τουλάχιστον τέσσερις ώρες και εν συνεχεία να εργαστούν για οκτώ ώρες χωρίς προηγουμένως η Υπηρεσία να μεριμνήσει να πραγματοποιηθούν τεστ σε όλους τους συναδέλφους μας που ορίστηκαν να λάβουν μέρος στα μέτρα.
Με την επιστροφή τους βρέθηκε ένα επιβεβαιωμένο κρούσμα ανάμεσα τους, όλη η διμοιρία υποστήριξη της Α.Δ Δράμας τίθεται εκτός υπηρεσίας και 17 αστυνομικοί προερχόμενοι από όλες τις Υπηρεσίες της Αστυνομικής Διεύθυνσης απέχουν από την εργασία τους για 14 ημέρες ως ύποπτα κρούσματα.
Σε αυτή τη δύσκολη περίοδο που διανύουμε, το Αστυνομικό προσωπικό στάθηκε επάξια στον νέο του ρόλο έχοντας επωμιστεί αποκλειστικά το βάρος των ελέγχων για την τήρηση των μέτρων προστασίας.
Εκεί που όλες οι υπηρεσίες του ευρύτερου Δημόσιου τομέα, λειτουργούσαν ανάλογα με την επιδημιολογική κρίση, οι Αστυνομικοί από τον περασμένο Μάρτιο, εργάζονται αντιμέτωποι κυρίως με την ανεπάρκεια της Πολιτείας να τους προστατέψει.
Εφιστούμε για άλλη μια φορά την προσοχή σας και προειδοποιούμε πως αν δεν ληφθούν άμεσα όλες οι απαιτούμενες πρωτοβουλίες, η διασπορά του κορωνοϊού στις τάξεις μας θα είναι ακόμη μεγαλύτερη με όσους κινδύνους αυτό συνεπάγεται.
Για να συνεχίσουμε να εργαζόμαστε δίπλα στους πολίτες, πρέπει οι ίδιοι να αισθανόμαστε ασφαλείς και να ήμαστε υγιείς».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ