Νέες δειγματοληψίες του ΕΟΔΥ σήμερα στη Δράμα

0
2999

Από τις 9 έως τη 1:30 θα γίνονται τα τεστ στο 8ο χμ. Δράμας – Νευροκοπίου
23 θετικά κρούσματα βρέθηκαν την Παρασκευή στις δειγματοληψίες του ΕΟΔΥ στη Νέα Αμισό

Στο πρόγραμμα που θέλει συχνές δειγματοληψίες στις επιβαρυμένες περιοχές ήταν και τα rapid test πραγματοποίησαν την Παρασκευή κλιμάκια του ΕΟΔΥ σε πολλά σημεία της χώρας μέσω της δράσης drive through.
Στη Δράμα οι δειγματοληψίες έγιναν στην περιοχή της Νέας Αμισού όπου πραγματοποιήθηκαν 212 τεστ ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου και βρέθηκαν 23 κρούσματα θετικά στον κορωνοϊό. Οι αριθμοί αυτοί αναλογούν σε ποσοστό 10,8%. Από τα θετικά κρούσματα που βρέθηκαν 10 ήταν άνδρες και 13 γυναίκες με μέσο όρο ηλικίας τα 51 έτη.
Η κ. Ελένη Γαμβρέλη, γιατρός και επόπτης του ΕΟΔΥ στη Δράμα, έκανε γνωστό ότι η δράση στην περιοχή της Νέας Αμισού στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία. Οι δειγματοληψίες πραγματοποιήθηκαν στον προαύλιο χώρο του γηπέδου της Ν. Αμισού με δείγμα οδηγούς που κινούνταν και στα δυο ρεύματα κυκλοφορίας του οδικού άξονα. Η ίδια ανέφερε ότι η προσέλευση ήταν μεγάλη, με περισσότερα από 250 αυτοκίνητα των οποίων οι επιβάτες και οι οδηγοί έσπευσαν για την διενέργεια των rapid test. Όπως επεσήμανε η κ. Γαμβρέλη, η δράση πραγματοποιήθηκε με τη συμβολή του Αντιπεριφερειάρχη Δράμας, κ. Γιώργου Παπαδόπουλου, του Δημάρχου Δράμας, κ. Χριστόδουλου Μαμσάκου, του Αστυνομικού Διευθυντή Δράμας, κ. Σέρτη και του Διοικητή της Τροχαίας Δράμας, κ. Μηνά Σκάρλιου και φυσικά με την εποπτεία του αστυνομικού προσωπικού που συνέδραμε στην υλοποίηση της δράσης. Η επόπτης του ΕΟΔΥ στη Δράμα επεσήμανε επίσης την ανάγκη απόλυτης τήρησης των υγειονομικών μέτρων για το φρενάρισμα της εξάπλωσης της πανδημίας Σήμερα, Δευτέρα 23 Νοεμβρίου από τις 9 το πρωί μέχρι τη 1:30 θα γίνει και νέα δράση δειγματοληψίας στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας drive through του ΕΟΔΥ στο 8 χλμ. του οδικού άξονα Δράμας – Κ. Νευροκοπίου, λίγο μετά τη βιομηχανική περιοχή Δράμας.
Συγκριτικά αξίζει να σημειωθεί ότι την Παρασκευή 20 Νοεμβρίου, έγιναν δειγματοληψίες από τον ΕΟΔΥ και σε άλλες περιοχές της χώρας. Συγκεκριμένα στην Ξάνθη, πραγματοποιήθηκαν 130 έλεγχοι και βρέθηκαν 14 θετικά κρούσματα (10,7%) με αναλογία 9 άνδρες και 5 γυναίκες και μέσο όρο ηλικίας τα 40 έτη.
Στη Σύρο, κατά την drive through δειγματοληψία που πραγματοποιήθηκε στην Ερμούπολη διενεργήθηκαν 280 rapid test, και βρέθηκε 1 θετικό σε άνδρα 43 ετών (ποσοστό θετικότητας 0,35%). Επίσης στη Ζάκυνθο πραγματοποιήθηκαν 43 rapid test, τα αποτελέσματα των οποίων ήταν όλα αρνητικά.Στη Λάρισα πραγματοποιήθηκε από τον ΕΟΔΥ δειγματοληπτικός έλεγχος στο Δήμο Αγιάς διενεργώντας 114 rapid test με αποτέλεσμα να βρεθούν 2 κρούσματα, δυο άνδρες με μέσο όρος ηλικίας τα 57 έτη (ποσοστό θετικότητας 1,75%). .Στη Λαμία πραγματοποιήθηκαν 262 rapid test από τα οποία προέκυψαν έξι θετικά κρούσματα, σε τρεις άνδρες και δυο γυναίκες με μέσο όρο ηλικίας τα 58 έτη. (ποσοστό θετικότητας 2,29%).

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ