Κολυμβητήριο: «Άμεση η ανάγκη επεμβάσεων»

Να καταστεί 100% ασφαλές το κλειστό κολυμβητήριο της Δράμας

0
2613

Να καταστεί 100% ασφαλές το κλειστό κολυμβητήριο της Δράμας

Eν αναμονή εκτενούς συζήτησης για την κατάσταση στατικής επάρκειας του κολυμβητηρίου της Δράμας παραμένει το Δημοτικό Συμβούλιο της Δράμας καθώς κατά την συνεδρίαση του οργάνου που πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου, ετέθησαν ακροθιγώς τα πιθανά προβλήματα που μπορεί να σχετίζονται με την κατασκευή του.

  Η οριστική παραλαβή της εκπόνησης εργαστηριακών ελέγχων της στατικής επάρκειας συζητήθηκε στα τακτικά θέματα. Στο πλαίσιο της προ ημερησίας διατάξεως συζήτησης τοποθετήθηκε αρχικά ο επικεφαλής της παράταξης Πόλη+Ζωή Μιχάλης Μλεκάνης, ο οποίος είπε ότι “Στην αποτίμηση της στατικής επάρκειας οι εργασιακοί έλεγχοι δεν φθάνουν στο δια ταύτα στο τι πρέπει να γίνει και στο κατά πόσο είναι στατικά επαρκές το κολυμβητήριο. Ακούσαμε τον Δήμαρχο να λέει ότι θα παραλάβουμε την έκθεση και το θέμα θα συζητηθεί σε επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Δεν συμφωνούμε με αυτή την καθυστέρηση η οποία γίνεται για δεύτερη φορά διότι μια πρώτη καταγραφή της κατάστασης είχε γίνει από την επιτροπή ετοιμόρροπων και κατά παραγγελία του Δήμου Δράμας. Αυτή η έκθεση είχε καταχωνιαστεί στα συρτάρια του Δήμου και όταν τυχαία την βρήκαμε και την αναδείξαμε, ξεκίνησε πάλι η συζήτηση για το κολυμβητήριο. Από την σημερινή έκθεση θα διαβάσουμε μόνο την τελευταία παράγραφο που λέει: συμπερασματικά καθίσταται άμεση η ανάγκη επεμβάσεων για ενίσχυση του φέροντος οργανισμού του κτιρίου, της κερκίδας και της στέγης. Εκτός από τις ενισχύσεις κρίνεται απαραίτητη η αναστολή των φαινομένων διάβρωσης και η αποκατάσταση των δομικών στοιχείων που παρουσιάζουν βλάβες όπως και η αντικατάσταση μερών της στέγης με έντονες διαβρώσεις. Χρειάζεται άμεσα παρεμβάσεις.
Συναντηθήκαμε με τους δυο συλλόγους που χρησιμοποιούν το κολυμβητήριο. Διαπιστώσαμε από την πλευρά τους υπάρχει διάθεση συνεργασίας ώστε να προχωρήσει η διαδικασία άμεσων παρεμβάσεων το γρηγορότερο δυνατόν. Πρέπει όλες οι γραφειοκρατικές διαδικασίες να ολοκληρωθούν ταχύτατα. Οι απαιτούμενες εργασίες πρέπει να ολοκληρωθούν σε ένα τρίμηνο… Πρέπει οπωσδήποτε σε επόμενη συνεδρίαση να συζητηθεί η έκθεση στατικής επάρκειας και να δούμε τι μπορούμε να κάνουμε και πως.”
Ο Δημοτικός Σύμβουλος και εντεταλμένος σύμβουλος, Τουρισμού-Προγραμματισμού, κ. Δημήτρης Καραμπατζάκης αφού συνεχάρη τον ΚΟΔ για τις πρόσφατες επιτυχίες του, τοποθετήθηκε για το ίδιο θέμα λέγοντας ότι οι άνθρωποι των συλλόγων που εξυπηρετούνται στο κολυμβητήριο γνωρίζουν ότι η Δημοτική Αρχή έχει συνεργασία μαζί τους για να λυθεί το θέμα που ταλανίζει επί χρόνια τον Δήμο Δράμας και είναι αρκετά σημαντικό.
Από την πλευρά του ο Αντιδήμαρχος Αθλητισμού κ. Καψημάλης είπε ότι για το θέμα αυτό ουσιαστικά δεν έγινε τίποτε από την προηγούμενη Δημοτική Αρχή. Είπε επίσης ότι “μετά από μια πολύ δύσκολη κατάσταση που δημιουργήθηκε στο κολυμβητήριο τον προηγούμενο Οκτώβριο, η σημερινή Δημοτική Αρχή και ο Δήμαρχος πήραν την γενναία απόφαση να προκηρύξουν την μελέτη που θα δείξει τα προβλήματα που παρουσιάζονται στο κτίριο. Αυτή η Δημοτική Αρχή ξεκίνησε αυτή την προσπάθεια και αυτή θα την τελειώσει”.
Επίσης για το θέμα του κολυμβητηρίου ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Γ. Παπαδόπουλος που ήταν και ο εισηγητής του σχετικού τακτικού θέματος κατα την διάρκεια της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου είπε ότι: “Η μελέτη η οποία έχει πολλές πτυχές και έχει αναδείξει πολλά ερευνητικά στοιχεία όσον αφορά την ασφάλεια του κολυμβητηρίου είναι αυτή που έδωσε το έναυσμα στην τεχνική υπηρεσία να εργάζεται αυτό το διάστημα ώστε να παρευρίσκεται στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο που θα γίνει την Τετάρτη 6 Μαρτίου, για να αναδείξει πως μπορούν να εξυγιανθούν οι αστοχίες του έργου και επίσης πως το αμέσως προσεχώς χρονικό διάστημα, όταν κλείσει το κολυμβητήριο για το καλοκαίρι, θα μπορέσουμε να προχωρήσουμε σε παρεμβάσεις ώστε να καταστεί ένας χώρος απόλυτα ασφαλής”.
Στην τοποθέτησή του ο Δήμαρχος Δράμας κ. Χρ. Μαμσάκος, για το θέμα του κολυμβητηρίου: “ο Δήμος εξετάζει πρώτα από όλα την ασφάλεια των παιδιών, και η όποια απόφαση του Δήμου θα εξασφαλίζει πρώτα από όλα τις προϋποθέσεις ασφάλειας των παιδιών που προπονούνται εκεί. Η οποιαδήποτε απόφαση θα πρέπει να ληφθεί σε συναινετικό κλίμα διότι έχουμε να κάνουμε με 1000 παιδιά. Το συγκεκριμένο θέμα δεν σηκώνει αντιπολιτευτικές κορώνες και διαξιφισμούς μεταξύ μας…”, όπως είπε ο Δήμαρχος Δράμας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!