Τη Δράμα επισκέφθηκε την Τετάρτη ο πρώην Υπουργός του ΠΑΣΟΚ κ. Παύλος Γερουλάνος
Επίσκεψη στη Δράμα και συναντήσεις με εκπροσώπους φορέων στο Εργατικό Κέντρο Δράμας και στο ξενοδοχείο Hydrama είχε την Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου ο πρώην Υπουργός του ΠΑΣΟΚ κ. Παύλος Γερουλάνος, που το απόγευμα της ίδιας ημέρας πραγματοποίησε ομιλία σε πολιτική εκδήλωση που διοργάνωσε η Νομαρχιακή Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ, στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Δήμου Δράμας, παρουσία πολλών φίλων και στελεχών του κινήματος.
Toν πρώην Υπουργό καλωσόρισαν από το βήμα της εκδήλωσης η κα Βασιλική Κασάπη, γραμματέας της ΤΟ Δράμας του ΠΑΣΟΚ, η γραμματέας της ΝΕ ΠΑΣΟΚ κα Πάττυ Κωνσταντινίδου και ακολούθως η Βουλευτής κα Χαρά Κεφαλίδου.
Ο κ. Γερουλάνος είπε ότι βρέθηκε στη Δράμα με μεγάλη χαρά για να μιλήσει για τις εκλογικές αναμετρήσεις που επίκεινται και το κατά πόσο αυτές είναι σημαντικές για τη χώρα. Πρόσθεσε ότι αυτές είναι εξαιρετικά σημαντικές και κρίσιμες και αναφέρθηκε στο ρόλο του ΠΑΣΟΚ σε αυτές τις εκλογές, τι πρέπει να διεκδικήσει και πως μπορεί να προβάλλει μια εθνική ατζέντα την οποία να επικοινωνήσει σε κάθε γωνιά της Ελλάδας ώστε να ξέρει η κάθε Ελληνίδα και ο κάθε Έλληνας γιατί αξίζει να ψηφίσει ΠΑΣΟΚ στις εκλογές. Είπε ότι το ΠΑΣΟΚ διεκδικεί αυτή τη στιγμή έναν αυτόνομο και δυναμικό ρόλο, ώστε να μπορέσει να οδηγήσει μια προοδευτική διακυβέρνηση του τόπου. Σε σχέση με τις συναντήσεις που είχε με εκπροσώπους φορέων στη Δράμας τόνισε: «H πραγματικότητα είναι ότι ενώ η Δράμα έχει μια συγκυρία συντηρητικών κυβερνώντων, οι οποίοι θα μπορούσαν εύκολα να συνεργαστούν για να δώσουν λύσεις στα προβλήματα της, η πραγματικότητα είναι ότι δεν το κάνουνε. Διότι ο καθένας έχει το μικρό του φέουδο και δεν συνεργάζονται επαρκώς για να βρει η Δράμα την αξία την οποία πραγματικά έχει. Εδώ μιλάμε για μια περιοχή, η οποία έχει τρομερό πλούτο. Ο πλούτος αυτός μένει σε πολύ μεγάλο βαθμό αναξιοποίητος και για να μπορέσει να αξιοποιηθεί πρέπει να σπάσουμε το απόστημα της κεντρικής εξουσίας, να έρθει ο πυρήνας των αποφάσεων μέσα στην τοπική κοινωνία, έτσι ώστε να δρομολογηθεί η ανάπτυξη της περιοχής. Αλλιώς μονίμως θα χάνεται κάπου μεταξύ Καβάλας, Σερρών ή ακόμη και Θεσσαλονίκης. Λοιπόν αν θέλουμε η Δράμα, να αξιοποιήσει αυτόν τον απίστευτο πλούτο που έχει τοπικά, θα πρέπει να μπορεί να παίρνει τις αποφάσεις για τον εαυτό της. Και για να γίνει αυτό χρειάζεται μια προοδευτική διακυβέρνηση που θα αποσυγκεντρώσει την εξουσία για να κάνει μια δίκαιη ανακατανομή του πλούτου».
Σε σχέση με τους χειρισμούς της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης είπε ότι: «Η Κυβέρνηση προσπαθεί να πείσει τον ελληνικό λαό ότι η ακρίβεια ξεκίνησε με τον πόλεμο. Δεν είναι έτσι. Την ακρίβεια την οδήγησαν κατά κύριο λόγο οι εφοδιαστικές αλυσίδες, οι οποίες ήταν μπλοκαρισμένες πριν από 14 μήνες. Συνέχισαν οι τράπεζες της Ευρώπης και της Αμερικής να τυπώνουν χρήμα κι αυτό πίεσε τις τιμές ακόμη περισσότερο προς τα πάνω. Όταν αυτά τα δείχναμε στην Κυβέρνηση, μας έλεγε ότι «μην ανησυχείτε, σε δυο τρεις μήνες θα έχει τελειώσει το πρόβλημα». Έχασε απίστευτο χρόνο η Κυβέρνηση την εποχή που θα μπορούσε να λάβει μέτρα που ήταν σημαντικά για τις τοπικές κοινωνίες, με αποτέλεσμα τώρα να προσπαθεί να κλείσει στόματα, δίνοντας επιδόματα. Πολύ λίγα, πολύ αργά. Εδώ μιλάμε για μια πολιτική, η οποία έπρεπε να έχει ξεκινήσει πολύ καιρό πριν. Να έχει δημιουργήσει δομικές αλλαγές, να έχει μειώσει τον ΦΠΑ σε βασικά είδη από πριν. Να έχει κάνει από την αρχή ανακατανομή των κερδών, τα οποία συγκεντρώθηκαν αυτή την περίοδο. Για να μπορεί σήμερα η Ελληνίδα και ο Έλληνας να νιώθει ότι στέκει γερά στα πόδια του. Όσο συνεχίζει αυτή η πολιτική, θα είναι προβληματική διότι όχι μόνο δεν είναι αρκετή για να κρατήσει τα νοικοκυριά δυνατά στα πόδια τους αλλά θα υποθάλπει και την ίδια την ελληνική οικονομία».
Tέλος σε σχέση με το θέμα των παρακολουθήσεων, είπε ότι είναι σοβαρό και πρόσθεσε ότι: «Αυτό που προσπαθούν να κάνουν οι Βουλευτές της Ν.Δ., οι οποίοι λένε ότι δεν νοιάζεται ο κόσμος, γιατί κοιτάει να επιβιώσει, είναι απαράδεκτο. Το δίλημμα δεν πρέπει να είναι ποτέ μεταξύ δημοκρατίας και επιβίωσης. Η πραγματικότητα είναι ότι οι υποκλοπές είναι ένα πλήγμα για τη δημοκρατία. Κι αν θέλουμε να βεβαιωθούμε ότι δεν θα ξανασυμβεί στον τόπο μας, τότε πρέπει να λάμψει πραγματικά η αλήθεια κι όχι να επικαλείται η Κυβέρνηση το απόρρητο για να κρύψει τι πραγματικά έγινε».
[…] source […]