Αν. Υπουργός Υγείας, για τη στελέχωση του Νοσοκομείου Δράμας: «Θα έχουμε σύντομα καλά νέα»

0
3704

– «Μας ανησυχεί όλη η Βόρεια Ελλάδα, γιατί το ποσοστό εμβολιασμού είναι χαμηλό» είπε η κα Μίνα Γκάγκα κατά την επίσκεψή της στη Δράμα
– Ανακοίνωσε ότι για τις θέσεις των γιατρών που προκηρύχθηκαν υπάρχει ενδιαφέρον

Επίσκεψη στο νοσοκομείο της Δράμας πραγματοποίησε το μεσημέρι της Δευτέρας η αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας κα Μίνα Γκάγκα, στο πλαίσιο των επισκέψεών της στα νοσοκομεία της περιοχής, καθώς η εμβολιαστική κάλυψη στην Βόρεια Ελλάδα είναι μικρή, γεγονός που δημιουργεί ανησυχία.
Συνομίλησε με τη διοίκηση και στελέχη του Νοσοκομείου για την κατάσταση στο νοσηλευτικό ίδρυμα, παρουσία του Βουλευτή κ. Κώστα Μπλούχου, του Αντιπεριφερειάρχη Δράμας Γιώργου Παπαδόπουλου αλλά και μελών του Ιατρικού Συλλόγου που τις προηγούμενες ημέρες είχαν εκφράσει το αίτημα για συνάντηση με την Υπουργό προκειμένου να εξεταστούν τα προβλήματα που υπάρχουν στη Δράμα.

Κατά την είσοδο της στο νοσοκομείο, η αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας έγινε αποδέκτης διαμαρτυριών του σωματείου εργαζομένων του νοσοκομείου, που με πανό και συνθήματα ζητούσαν να ενισχυθεί η δημόσια υγεία, να μην υπάρξουν απολύσεις στα νοσοκομεία και να γίνει η ένταξη των υγειονομικών στα βαρέα και ανθυγιεινά. Μάλιστα σχολιάζοντας την κινητοποίηση ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων δήλωσε στα «ΧΡΟΝΙΚΑ της Δράμας» ότι ζητήθηκε να υπάρξει συνάντηση με την υπουργό αλλά όπως έγινε γνωστό προς τους εργαζόμενους, δεν υπήρχε αυτή η δυνατότητα λόγω του περιορισμένου χρόνου και τους ζητήθηκε να υποβληθεί υπόμνημα με τα αιτήματά τους.
«Βρεθήκαμε στην πύλη του νοσοκομείου, απαιτώντας συνάντηση με την υπουργό για να μεταφέρουμε τα προβλήματα που δεν αφορούν μόνο τους εργαζόμενους του Νοσοκομείου Δράμας αλλά το σύνολο των πολιτών της Περιφερειακής Ενότητας Δράμας» τόνισε ο κ. Παπαδόπουλος.
Σε δηλώσεις για την επίσκεψή της στη Δράμα η αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας ανέφερε: «Ο λόγος που επισκέφθηκα σήμερα το Νοσοκομείο Δράμας, και θα συνεχίσω σε άλλα νοσοκομεία, είναι ότι ήθελα να δω τα προβλήματα που υπάρχουν για να δούμε πως μπορούμε να τα λύσουμε γρήγορα και σωστά. Μας ανησυχεί όλη η Βόρεια Ελλάδα γιατί το ποσοστό εμβολιασμού, είναι χαμηλό. Γιατί επίσης υπάρχει πιθανότητα να έχουμε πολλά κρούσματα και πολλές νοσηλείες, που πάντα είναι δύσκολο να τις αντιμετωπίσει το σύστημα υγείας. Τα νοσοκομεία μας έχουν υποστεί όλο αυτό τον καιρό μια μεγάλη πίεση. Οι συνάδελφοι είναι κουρασμένοι. Κοντεύουμε δυο χρόνια πανδημίας και νομίζω ότι είναι πολύ σημαντικό να βοηθήσουμε με όποιον τρόπο μπορούμε. Ένας πολύ καλός τρόπος είναι να έχουμε εμβολιαστεί και να έχουμε λιγότερα κρούσματα οπότε και μικρότερη ανάγκη για νοσηλεία. Συζητήσαμε με τους συναδέλφους τα προβλήματα και ότι χρειάζονται για να μπορέσουμε να τα λύσουμε. Η συζήτηση έγινε σε καλό κλίμα. Νομίζω ότι η συνεργασία είναι πάντα άψογη και με τη διεύθυνση του νοσοκομείου και με την Περιφέρεια, τους βουλευτές και τοπικά με τον κ. Μπλούχο. Το ζητούμενο είναι να μπορέσουμε να λειτουργήσουμε όσο το δυνατόν καλύτερα για να μπορέσουμε να βοηθήσουμε το νοσοκομείο όσο περισσότερο μπορούμε».
Η κα Γκάγκα αναφέρθηκε και στο ζήτημα της ανάγκης να χαρακτηριστεί το νοσοκομείο ως άγονο και απαντώντας σε σχετική ερώτηση είπε ότι αυτό είναι κάτι που θα εξεταστεί, καθώς δεν πρόκειται για αποφάσεις που λαμβάνονται μονομερώς για ένα νοσοκομείο. «Πρέπει να δούμε όλο τον χάρτη και να δούμε ποια νοσοκομεία είναι άγονα. Σίγουρα υπάρχουν νοσοκομεία που είναι χαρακτηρισμένα ως άγονα ενώ δεν χρειάζεται όπως και νοσοκομεία που πρέπει να χαρακτηριστούν. Δεν είμαι έτοιμη να απαντήσω, όμως το εξετάζουμε».
Απαντώντας στα «ΧΡΟΝΙΚΑ της Δράμας» σχετικά με την ανάγκη θέσπισης περαιτέρω κινήτρων για τους αναισθησιολόγους και τους γιατρούς, είπε ότι ήδη έχουν δοθεί περισσότερα κίνητρα, στους αναισθησιολόγους. «Έχει δοθεί ένα μηνιαίο επίδομα, δίνουμε επιπλέον χρήματα για τις εφημερίες αλλά δίνουμε τη δυνατότητα και στους αναισθησιολόγους που είναι στον ιδιωτικό τομέα να εφημερεύσουν και να βοηθήσουν. Όπως επίσης και να έρθουν να βοηθήσουν με μπλοκάκι. Αυτά έχουμε κάνει μέχρι στιγμής. Υπάρχουν θέσεις που τρέχουν σε προκήρυξη αυτή τη στιγμή στο νοσοκομείο και υπάρχει ενδιαφέρον, κάτι που είναι πολύ καλό. Οπότε νομίζω ότι θα έχουμε σύντομα καλά νέα».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ