Αναδιάρθρωση: Είναι αργά για δάκρυα πλέον!

0
1537

Το δάσος κάηκε, αλλά το δέντρο… σώθηκε για την αναδιάρθρωση που βολεύει τους λίγους και όχι το σύνολο του ελληνικού ποδοσφαίρου.
Κύβος ερρίφθη! Αναδιάρθρωση από πάνω προς τα κάτω προωθούμενη όχι από τα μέλη του ποδοσφαίρου, αλλά από την πολιτεία. Κι αν η ανάγκη να βελτιωθεί το προϊόν, που ομολογουμένως έχει… πιάσει πάτο, ήταν πιο μεγάλη από ποτέ ώστε να παρουσιαστεί κάτι ελκυστικό συνάμα ανταγωνιστικό, ο τρόπος που αυτή γίνεται αποτελεί παγκόσμια πρωτοτυπία!
Το ποδόσφαιρο είναι ένας καθρέφτης της κοινωνίας. Υπάρχουν συμφέροντα. Δεν θα κρυφτούμε πίσω από το δάχτυλό μας. Όμως περί της αναδιάρθρωσης που θα ολοκληρωθεί όταν περάσει και η περίφημη τροπολογία, οι ευθύνες ανήκουν ολοκληρωτικά σε αυτούς που ήξεραν αλλά σφύριζαν αδιάφορα.
Γνώριζαν από το καλοκαίρι τι θα συμβεί. Πως το διακύβευμα ήταν η Super League και όχι το σύνολο του ελληνικού ποδοσφαίρου. Η ερασιτεχνική Γ’ Εθνική θα υποβαθμιστεί ακόμη πιο πολύ.
Τα τηλεοπτικά συμβόλαια ήταν δέλεαρ για να υλοποιηθεί μια ανάποδη αναδιάρθρωση παρότι η προκήρυξη της Super League δεν προβλέπει αυτό που ο Γιώργος Βασιλειάδης κατάφερε (;) να πετύχει. Κανείς όμως δεν έχει βρεθεί ακόμα να αναφέρει το παραμικρό. Ούτε καν η ΕΠΟ και το περίφημο αυτοδιοίκητο της το οποίο οι διοικήσεις της κατάφεραν να το βάλουν στη «μέγγενη» των διεθνών ομοσπονδιών.
Έστω και υπό στενή παρακολούθηση πια και με τη δαμόκλειο σπάθη των «θεσμών» να μας απειλεί ακόμα με ποδοσφαιρικό grexit, τα λεφτά παραμένουν πολλά. Άλλωστε αυτό αποδείχθηκε κι όταν επιχειρήθηκε την ύστατη στιγμή «το πρωτάθλημα με 14 ομάδες να πάρει παράταση για τη μεθεπόμενη σεζόν».
Και κάπως έτσι φτάσαμε στο σημείο να συμφωνούν οι παράγοντες του ποδοσφαίρου, ενώ αρχικά διατύπωναν την σιγουριά τους πως «δε θα γίνει καμία αναδιάρθρωση» στην «ταμπακιέρα» του «ποιος θα αναλάβει να τρέξει την Super League 2». Αυτήν που με την βοήθεια του Γιώργου Βασιλειάδη θα έχει εγγυημένα έσοδα μέσω της ΕΡΤ. Σε ποιον έλαχε ο… κλήρος για το «πακέτο»; Στην Football League. Και συγκεκριμένα στον πρόεδρο της, Λ. Λεουτσάκο που την περασμένη σεζόν έψαχνε έσοδα με το…κιάλι. Η τεχνογνωσία όμως είναι τεχνογνωσία.

Δεν έβλεπαν το δάσος
Για τη Γ’ Εθνική, την οποία όλα αυτά τα χρόνια ούτε κουβέντα στο πλάνο αναδιάρθρωσης. Υποβιβάζεται και γίνεται τέταρτη τη τάξει κατηγορία, οι ομάδες που θα προβιβαστούν ουσιαστικά παραμένουν στην ίδια κατηγορία του χρόνου και το μέλλον της είναι πλέον δυσοίωνο.
Και τώρα που ο κόμπος έφτασε στο χτένι, κορυφώνονται οι αντιδράσεις για τον μαθηματικά βέβαιο αφανισμό της. Ξέχασαν κάποιοι μάλλον πως το καλοκαίρι- ενώ γνώριζαν(!)- έβλεπαν το δέντρο και όχι το δάσος. Ασχολήθηκαν με τον καταρτισμό των ομίλων, έκαναν άνω κάτω ένα ολόκληρο πρωτάθλημα… μετακινήσεων με ανάποδα γεωγραφικά κριτήρια, αλλά δεν ασχολήθηκαν με το ζητούμενο: την επόμενη ημέρα!
Ποια επόμενη ημέρα θα αναλογιστείτε. Σωστά. Δεν υπάρχει. Μέχρι και πρόταση 2 από τους 8 πρωταθλητές των ομίλων να ανέβουν με κάποιον τρόπο στην Super League 2, ώστε να χρυσώσει το… χάπι της αδικίας, έπεσε από τον υφυπουργό Αθλητισμού για να ακουστεί το «ό,τι λέει η προκήρυξη».
Είναι αργά για δάκρυα πια. Για όλους. Κράτος, μεγάλους, μικρούς, ομάδες, παράγοντες. Το ελληνικό ποδόσφαιρο οδεύει προς την έξοδο. Κοινή διαπίστωση με παραδοχή που έκαναν όταν δεν άκουσαν στην ΕΕ της ΕΠΟ όταν ο πρόεδρος της Επιτροπής Παρακολούθησης της FIFA στην Ελλάδα Χ. Χουμπελ σημείωσε «you are close to Grexit».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ