Το «Drama Wine Trail» ξεδιπλώνεται στους δραμινούς αμπελώνες

Μια ανοιξιάτικη διαδρομή μέσα από τα οινοποιεία

0
2374

Την επιτυχημένη διοργάνωση με τίτλο «Drama Wine Trail» που θα πραγματοποιηθεί φέτος για 3η χρονιά ανακοίνωσαν η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης μέσω της Περιφερειακής Ενότητας Δράμας, ο Δήμος Παρανεστίου και ο Δήμος Δράμας, ο γνωστός πλέον Αγώνας Ανώμαλου Δρόμου θα διεξαχθεί την Κυριακή 12 Μαΐου 2019 στις 10.30 το πρωί με εκκίνηση το κτίριο της Κοινότητας Αδριανής.

Ο αγώνας που έχει μήκος 12 χιλιόμετρα εντάσσεται στο πρόγραμμα εκδηλώσεων της «Δραμοινογνωσίας» για τρίτη συνεχή χρονιά και είναι δράση με φιλανθρωπικό χαρακτήρα τα έσοδα του οποίου θα κατευθυνθούν στον Σύλλογο Καρκινοπαθών Ν. Δράμας.
Ο αγώνας πραγματοποιείται για την ανάδειξη των αμπελώνων και των οινοποιείων της Δράμας. Οι δρομείς θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν την ανοιξιάτικη φύση της “αμπελοπαραγωγού γης” και να περάσουν μέσα από τα οινοπαραγωγά κτήματα και οινοποιεία σε έναν αγώνα ήπιων χαρακτηριστικών που απευθύνεται σε όλους τους δρομείς ανεξαρτήτου επιπέδου.

Τι αναφέρουν οι διοργανωτές για την διαδρομή
“H διαδρομή θα ακολουθήσει κυκλική πορεία με κλίσεις ήπιες και συνολική υψομετρική ανάβαση που ανέρχεται σε περίπου 156 μέτρα.
Η εκκίνηση δίνεται μπροστά στο κοινοτικό κατάστημα Αδριανής, με κατεύθυνση ανατολικά και διασχίζοντας το γραφικό χωριό κατευθυνόμαστε προς το πρώτο οινοποιείο που θα διέλθουμε, το οινοποιείο Μανωλεσάκη «Γέννημα Ψυχής. Περνούμε μέσα από αυτό και κατευθείαν κατηφορίζουμε προς τη γέφυρα του χειμάρρου, για να ανηφορίσουμε στη συνέχεια μέσα από αμπελώνες προς το οινοποιείο «Νίκου Λαζαρίδη». Περνούμε μέσα από το κτήμα και συνεχίζουμε με κατεύθυνση πλέον δυτικά διαμέσου αμπελώνων για να κατηφορίσουμε από χωματόδρομο και να διασχίσουμε κάθετα τον χείμαρρο. Συνεχίζουμε σε αγροτικούς δρόμους ήπιας κλίσης και στη συνέχεια σε μονοπάτι για να φτάσουμε στο επόμενο οινοποιείο, το «Οινογέννεσις». Περνούμε μέσα από αυτό και παίρνουμε πλέον την πορεία επιστροφής προς την Αδριανή και περνώντας από χωματόδρομους και αμπελώνες κατευθυνόμαστε στο οινοποιείο «Κώστα Λαζαρίδη». Διερχόμαστε μέσα από τον χώρο παραγωγής και τα εντυπωσιακά κελάρια του και μπαίνουμε για το τελευταίο μας χιλιόμετρο στον οικισμό για να τερματίσουμε στο σημείο απ’ όπου είχαμε εκκινήσει.
Καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα θα υπάρχει ρύθμιση της κυκλοφορίας, όπως και υγειονομική κάλυψη.
Ο αγώνας είναι ανοιχτός λαϊκός αγώνας και επιτρέπεται η συμμετοχή αθλητών και αθλητριών που έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος ηλικίας. Δικαίωμα συμμετοχής έχουν και νεαρότεροι δρομείς με τη συγκατάθεση των κηδεμόνων τους αφού συμπληρωθεί υπεύθυνη δήλωση από τους ίδιους”.
Σε όλους τους αθλητές που θα τερματίσουν, θα δοθεί αναμνηστικό δίπλωμα συμμετοχής (ηλεκτρονικά) και ένα μοναδικό αναμνηστικό μετάλλιο του αγώνα.
Οι εγγραφές θα πραγματοποιηθούν την μέρα του αγώνα στη γραμματεία που θα λειτουργήσει σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο στο κατάστημα της Τοπικής Κοινότητας Αδριανής δίπλα στο χώρο εκκίνησης, όπου θα γίνεται η υποβολή υπεύθυνης δήλωσης και η παραλαβή του αριθμού συμμετοχής σε φάκελο. Η γραμματεία θα εξυπηρετεί τους δρομείς την Κυριακή 12-05-2019 από τις 08:00 έως 10:00
Η Συμμετοχή των δρομέων ορίστηκε στο ποσό των 5 ευρώ το οποίο θα διατίθεται εκείνη την ημέρα στους εκπροσώπους του Συλλόγου Καρκινιπαθών Ν.Δράμας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ