Αναγκαία η παραχώρηση χώρων της πρώην ΔΕΚΠΟΤΑ στον Πολιτιστικό Οργανισμό του Δήμου Δράμας

1
1178

Οι αυξανόμενες ανάγκες απαιτούν απομάκρυνση των διοικητικών και οικονομικών υπηρεσιών του από το Δημοτικό Ωδείο


Την έγκριση του Δημοτικού Συμβουλίου για τη μεταστέγαση τμήματος των υπηρεσιών του στις κτιριακές εγκαταστάσεις της πρώην ΔΕΚΠΟΤΑ» ζητά ο Πολιτιστικός Οργανισμός του Δήμου Δράμας. Ο λόγος είναι ότι οι αίθουσες της ΔΕΚΠΟΤΑ θα μπορέσουν να αξιοποιηθούν προκειμένου να εξυπηρετήσουν τις ανάγκες των διοικητικών και οικονομικών υπηρεσιών του οργανισμού για όσο διάστημα υφίσταται το Ν.Π.Δ.Δ. «Πολιτιστικός Οργανισμός – Φεστιβάλ ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας».
Ο Πολιτιστικός Οργανισμός ζητά να του δοθεί η ευχέρεια να προβαίνει στη διαμόρφωση ή επισκευή των παραχωρούμενων χώρων και την τοποθέτηση εξοπλισμού σ’ αυτούς, με δικά του έξοδα, υπό την εποπτεία των αρμόδιων οργάνων του Δήμου Δράμας. Να μπορεί να συντηρεί τις κτιριακές εγκαταστάσεις και να αναλάβει την αποπληρωμή όλων των λειτουργικών εξόδων (Δ.Ε.Η., Ο.Τ.Ε., Δ.Ε.Υ.Α.Δ., ασφάλιση κτιρίου κ.λπ.) που θα προκύπτουν. Επίσης ζητά να μπορεί στο μέλλον σε συνεργασία πάντα με τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου Δράμας να προχωρά στον προγραμματισμό έργων διαμόρφωσης επισκευής αλλά και επέκτασης των κτηρίων της ΔΕΚΠΟΤΑ.
Μιλώντας στα «ΧΡΟΝΙΚΑ της Δράμας» ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού κ. Γιώργος Δεμερτζής σημείωσε ότι οι ανάγκες του Πολιτιστικού Οργανισμού έχουν αυξηθεί και θα αυξηθούν περισσότερο τα επόμενα χρόνια. Πλέον, όπως είπε, το Δημοτικό Ωδείο δεν καλύπτει τις ανάγκες των Υπηρεσιών του οργανισμού, ενώ την ίδια ώρα δεν θα πρέπει να λησμονούμε ότι είναι και πρέπει να παραμείνει ένα σχολείο, που σήμερα έχει πάνω από 500 σπουδαστές. Σήμερα δυστυχώς οι οικονομικές και διοικητικές υπηρεσίες του οργανισμού απαιτούν την χρήση κάποιων αιθουσών του ωδείου που λόγω αυξημένων αναγκών θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει και αυτούς τους χώρους.
«Το πλέον ενδεδειγμένο και ασφαλές, είναι να μετακινηθούν αυτές οι υπηρεσίες στα κτήρια της πρώην ΔΕΚΠΟΤΑ. Αυτά τα κτήρια είναι ελεύθερα και από την άλλη πλευρά χρειάζονται συντήρηση. Η μετακίνηση αυτή θα εξυπηρετούσε τον οργανισμό σε ένα χώρο που βρίσκεται σε μικρή απόσταση και από τον χώρο των γραφείων του Φεστιβάλ ταινιών Μικρού Μήκους» σημειώνει ο κ. Γιώργος Δεμερτζής.
Τα κτήρια της πρώην ΔΕΚΠΟΤΑ είναι σήμερα κενά και αναξιοποίητα και παράλληλα αντιμετωπίζουν ανάγκες συντήρησης, κάτι που μπορεί να αναλάβει ο Πολιτιστικός Οργανισμός με κάποια ενίσχυση του προϋπολογισμού του.
Αξίζει να σημειωθεί ότι επειδή ακριβώς οι ανάγκες του Πολιτιστικού Οργανισμού αυξάνονται με το χρόνο, οι επιπλέον χώροι, αποτελούν αναγκαίο στοιχείο για την εξυπηρέτηση του. Η εξασφάλιση επιπλέον αιθουσών μπορεί να προκύψει από την μετακίνηση υπηρεσιών του στους χώρους της πρώην ΔΕΚΠΟΤΑ, αλλά και σε βάθος χρόνου η αξιοποίηση του οικοπέδου που βρίσκεται ακριβώς απέναντι από την είσοδο του Δημοτικού Ωδείου. Ένα τμήμα του οικοπέδου ανήκει το δήμο, αλλά υπάρχουν και άλλα δυο τμήματα τα οποία αφορούν άλλες ιδιοκτησίες, οπότε απαιτεί χρόνο και αρκετές διαδικασίες. Ήδη πάντως ο Πολιτιστικός Οργανισμός του Δήμου Δράμας έχει αξιοποιήσει τις εγκαταστάσεις της Φιλαρμονικής, εξασφαλίζοντας και την σχετική άδεια λειτουργίας.

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ