Ο Δήμος Δράμας δέχθηκε φέτος 80 περίπου καταγγελίες για οικόπεδα ιδιωτών που μπορούν να αποτελέσουν εστίες πυρκαγιάς

0
1362

Τραγικά υποστελεχωμένη η Υπηρεσία Πρασίνου βασίζεται πλέον στα οκτάμηνα


Σε εκτεταμένες εργασίες που περιλαμβάνουν από περιποίηση των χώρων πρασίνου του Δήμου Δράμας μέχρι και καθαρισμούς δημοτικών αλλά ακόμη και ιδιωτικών οικοπέδων λόγω της επικινδυνότητας που υπάρχει για πρόκληση πυρκαγιάς τώρα το καλοκαίρι, προχωρά η Υπηρεσία Πρασίνου του Δήμου Δράμας.
Παρά το ολιγομελές μόνιμο προσωπικό της η υπηρεσία αξιοποιεί την ένταξη αρκετών εργαζομένων από την κοινωφελή εργασία, προκειμένου να ανταπεξέλθει στις αυξημένες ανάγκες, όπως τονίζει στα «ΧΡΟΝΙΚΑ της Δράμας» ο Αντιδήμαρχος Πρασίνου κ. Μιχάλης Μουρβετίδης.
Με την αξιοποίηση αυτού του προσωπικού, αλλά και αναθέσεις σε τρίτους, ειδικά για την αποκατάσταση του Δημοτικού Κήπου της Δράμας, οι προσπάθεια της υπηρεσίας είναι να κρατήσει σε αξιοπρεπή κατάσταση τους χώρους πρασίνου στις γειτονιές, στο πάρκο της Αγίας Βαρβάρας και να παρεμβαίνει όπου υπάρχει ανάγκη, ακόμη και στις κοινότητες του δήμου.
Βέβαια επειδή ακριβώς οι ανάγκες είναι πολλές η προσπάθεια που καταβάλλεται είναι στο πλαίσιο του εφικτού. Ειδικά αν ληφθεί υπόψη ότι μόνο φέτος έχουν γίνει μέχρι στιγμής 80 περίπου καταγγελίες για οικόπεδα ιδιωτών που θα μπορούσαν να αποτελέσουν εστίες πυρκαγιάς και έπρεπε να καθαριστούν. Βέβαια ευτυχώς στις 46 από αυτές τις περιπτώσεις επενέβησαν να καθαρίσουν αυτούς τους χώρους οι ίδιοι οι ιδιοκτήτες τους, ενώ υπάρχουν και 38 εκτάσεις του Δήμου Δράμας που καθαρίζονται αυτή την περίοδο για δεύτερη φορά, όπως εξηγεί ο Αντιδήμαρχος Πρασίνου.
Το κυρίαρχο πρόβλημα βέβαια που αντιμετωπίζει η υπηρεσία Πρασίνου είναι αυτό της υποστελέχωσης, αφού αν εξαιρέσει κανείς αυτή την περίοδο που εργάζονται σε αυτήν άτομα του προγράμματος της κοινωφελούς εργασίας, στην υπόλοιπη περίοδο του χρόνου, υπάρχουν διαθέσιμο προσωπικό μόνο τριών ατόμων! Η υπηρεσία έχει ζητήσει μόνιμες προσλήψεις εργατών πρασίνου και κηπουρών στο πλαίσιο του ετήσιου προγραμματισμού προσλήψεων του Δήμου Δράμας, ωστόσο κανείς δεν μπορεί να πει με βεβαιότητα πόσες από τις 13 θέσεις που ζητήθηκαν θα προκηρυχθούν, εάν βεβαίως, προκηρυχθούν τελικά.
Οι ανάγκες ωστόσο είναι υπαρκτές και η στελέχωση της υπηρεσίας πρασίνου είναι μεγάλες όπως άλλωστε και οι ανάγκες άλλων υπηρεσιών του Δήμου Δράμας που είναι υποστελεχωμένες εδώ και αρκετό καιρό και θα μπορούσαν να προσφέρουν καλύτερες υπηρεσίες προς τους δημότες εάν ενισχυθούν με τον απαιτούμενο αριθμό προσωπικού.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ