Μεγάλη η ανταπόκριση των συμπολιτών μας στις εκδηλώσεις «Καλοκαίρι στην πόλη»

1
1544

Μ. Τάσσου στα «Χ»: «Θέλουμε να γίνει θεσμός και, γιατί όχι, να αναπτυχθεί και στην υπόλοιπη διάρκεια του χρόνου»


Η πρώτη εβδομάδα δράσεων του καλοκαιρινού προγράμματος «Καλοκαίρι στην πόλη» του Δήμου Δράμας ολοκληρώθηκε με χαμόγελα και εναέριες βόλτες Canoe Cayak στην λίμνη της Αγίας Βαρβάρας, τοξοβολία και flying fox που ήταν μερικές από τις δραστηριότητες που είχαν τη δυνατότητα να δοκιμάσουν πάνω από 3.000 Δραμινοί που βρέθηκαν στην Αγία Βαρβάρα στην εβδομάδα των Water Sports. Για την εβδομάδα, 25-29/07 οι δράσεις διεξάγονται στην γειτονιά της Νέας Κρώμνης και στο 14ο Δημοτικό Σχολείο.
Όπως τονίζει στα «ΧΡΟΝΙΚΑ της Δράμας» ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού κ. Μιχάλης Τάσσου, οι εκδηλώσεις που άρχισαν από την Αγία Βαρβάρα πήγαν πάρα πολύ καλά, αφού πάρα πολλοί δημότες του Δήμου Δράμας, αλλά και επισκέπτες της πόλης, μικρής και μεγάλης ηλικίας, αγκάλιασαν αυτή την προσπάθεια.
«Μέσα από αυτές τις δράσεις, σεβόμαστε τη χωροταξία και το περιβάλλον της περιοχής και επιδιώκουμε να αναπτύξουμε στους συμπολίτες μας τον σεβασμό προς το περιβάλλον, αξιοποιώντας τα στοιχεία του φυσικού περιβάλλοντος, όπως έγινε στην περίπτωση των δράσεων στο πάρκο της Αγίας Βαρβάρας» δηλώνει ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού.
Σε ό,τι αφορά τις δράσεις που άρχισαν από τη Δευτέρα 25 Ιουλίου, στην περιοχή της Νέας Κρώμνης και στο 14ο Δημοτικό Σχολείο, οι μικροί κάτοικοι της περιοχής και όχι μόνο, μυήθηκαν την πρώτη ημέρα στα μυστικά τους τένις. Στις εκδηλώσεις υπήρξαν περίπου 40-50 συμμετοχές παιδιών, στα οποία τελικά απονεμήθηκε βεβαίωση για τα σεμινάρια που παρακολούθησαν ενώ μοιράστηκαν και «φρίσμπι» ως δώρα στα παιδιά, καθώς πρόκειται για το κατ’ εξοχήν καλοκαιρινό παιχνίδι στις παραλίες. Οι δράσεις συνεχίζονται στην Νέα Κρώμνη μέχρι και τις 29 Ιουλίου για να ακολουθήσουν και άλλες γειτονιές της πόλης μέχρι τις 12 Αυγούστου.
Μέσα από αυτές τις εκδηλώσεις, ο Δήμος Δράμας και η Αντιδημαρχεία Πολιτισμού, θέλει να αναδείξει τον χαρακτήρα της γειτονιάς των προηγούμενων χρόνων, που ήταν σημείο συνεύρεσης και συνάντησης των κατοίκων και το οποίο μπορεί να αναδειχθεί και ως σημείο πολιτισμού.
«Καλούμε τους πολίτες να αγκαλιάσουν αυτή την προσπάθεια που θέλει να αναπτύξει την έννοια της αποκέντρωσης και μέσα στην ίδια την πόλη. Θέλουμε να γίνει θεσμός και γιατί όχι να αναπτυχθεί και στην υπόλοιπη διάρκεια του χρόνου. Κάθε γειτονιά έχει τα δικά της σημεία αναφοράς και αυτά θέλουμε να αναδείξουμε. Στο ίδιο ύφος κινείται και η πρόταση της Ένωσης Κυριών Δράμας, που θέλει το Σεπτέμβριο να κάνει συναυλίες, αποκεντρωμένα σε διαφορετικές γειτονιές της Δράμας και ζήτησε από τον δήμο να συνδιοργανώσει αυτή την πρωτοβουλία» σημειώνει ο κ. Τάσσου.

Το πρόγραμμα «Καλοκαίρι στην πόλη» περιλαμβάνει στη συνέχεια τις εξής εκδηλώσεις: Στη Νέα Κρώμνη την Τετάρτη 27/7, στις 19.00, αφήγηση μύθων και θρύλων από την παράδοση και ανταλλαγή βιβλίων. Παρουσίαση μύθων και θρύλων από την ελληνική λαϊκή παράδοση από διάφορες περιοχές της χώρας μας με στοιχεία του φανταστικού και του περίεργου με αφηγηματικό τρόπο ατμοσφαιρικό και παραστατικό. Συνοδευτικά θα πραγματοποιηθεί ανταλλακτικό παζάρι λογοτεχνικών βιβλίων Την Πέμπτη 28/7, στις 21.00, προβολή κινηματογραφικής ταινίας. Θα στηθεί σινεμά στον αύλειο χώρο του σχολείου και θα προβληθεί ταινία κατάλληλη για παιδιά και ενήλικες. Η δράση αποσκοπεί στη σύσφιξη των σχέσεων της γειτονιάς και εξοικείωση των συμμετεχόντων με τον θεσμό του θερινού σινεμά. Την Παρασκευή 29/7, στις 20.30, η ιστορική από το 1906 Φιλαρμονική Ορχήστρα Χωριστής υπό την καθοδήγηση του μαέστρου της Νίκου Βουλόδημου θα παίξει ένα καλοκαιρινό δροσερό ρεπερτόριο υπό το φως των αστεριών.
Στο θεατράκι της Αγίας Βαρβάρας: Στη 1/8, στις 21.00, ένα μουσικό οδοιπορικό με θέμα τη Σμύρνη. Ο τόπος – οι άνθρωποι – τα τραγούδια Αποσπάσματα από εικόνες, μαρτυρίες και τραγούδια και συνοδευτική συναυλία με Σμυρναίικη μουσική. Πρόκειται για ένα μουσικό οδοιπορικό στην κοσμοπολίτισσα Σμύρνη, την «Γκιαούρ Ιζμίρ», αλλά και μια αναφορά στους τρόπους με τους οποίους -μετά την καταστροφή- οι άνθρωποί της, οι πρόσφυγες, πλούτισαν την οικονομική, την πνευματική και την καλλιτεχνική ζωή της Ελλάδας. Θα ακουστούν και θα προβληθούν αποσπάσματα από μαρτυρίες, εικόνες και τραγούδια, που κινούνται στο περιθώριο της «επίσημης» Ιστορίας, έχουν όμως τη δυνατότητα να την κάνουν πιο ζωντανή και γι’ αυτό μας βοηθούν να την κατανοήσουμε. Η έρευνα και η παρουσίαση είναι του Δημήτρη Καζάκη.
Στα βυζαντινά τείχη: Στις 2/8 και 3/8, στις 21.00, στα βυζαντινά τείχη θα γίνει η εκδήλωση «Camp 22» με ζωντανή μουσική για εφήβους και ενήλικες στο πλαίσιο του προγράμματος «Όλη η Ελλάδα ένας πολιτισμός” του Υπουργείου Πολιτισμού, που γίνεται σε συνεργασία με το Δήμο Δράμας.
Στο πάρκο Σαμοθράκης και Ορτακίου, στην αλάνα: Στις 8/8, στις 18.30 γνωριμία με το τένις και διαδραστικά παιχνίδια. Στις 9/8 στις 18.30 αγώνες τάβλι και αναβίωση παιχνιδιών εποχής. Στις 10/8, στις 19.00, αφήγηση μύθων και θρύλων από την παράδοση και ανταλλαγή βιβλίων. Στις 11/8 στις 19.00, προβολή κινηματογραφικής ταινίας. Στο Γυμνάσιο Αρρένων: στις 12/8 στις 20.30 θα πραγματοποιηθεί βραδιά Tango στην αυγουστιάτικη πανσέλληνο. Την ίδια ημέρα θα γίνει και η τελετή λήξης των εκδηλώσεων.

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!