Αναγκαίες oι παρεμβάσεις στη βιτρίνα της πόλης

0
2898

– Χωρίς πεζοδρόμια και με προβλήματα στην άσφαλτο ως τον κυκλικό κόμβο Ξηροποτάμου
– Μιλά στα «Χ» ο δημοτικός σύμβουλος της παράταξης «Project» Γιώργος Μουχτάρης

Ευήκοα ώτα βρήκε η πρόταση που έγινε από την πλευρά του δημοτικού συμβούλου της παράταξης «Project» κ. Γιώργου Μουχτάρη προς την Περιφερειακή Ενότητα Δράμας, προκειμένου να δρομολογηθεί η κατασκευή πεζοδρομίου στην οδό Ευξείνου Πόντου, από το ύψος της γέφυρας στην Τσοπάνκα μέχρι και το ύψος το νέου κυκλικού κόμβου Ξηροποτάμου. Η θετική ανταπόκριση τόσο του Αντιπεριφερειάρχη Δράμας κ. Γιώργου Παπαδόπουλου όσο και του προέδρου του Περιφερειακού Συμβουλίου κ. Χρήστου Παπαθεοδώρου αλλά και του Εντεταλμένου Σύμβουλου Πολιτισμού της Περιφέρειας ΑΜΘ κ. Γρηγόρη Παπαεμμανουήλ επιτρέπει αισιοδοξία ως προς την επίλυση του γνωστού προβλήματος.


Μιλώντας στα «ΧΡΟΝΙΚΑ της Δράμας» ο κ. Μουχτάρης επεσήμανε ότι, λόγω των έργων εκσκαφής που έχουν πραγματοποιηθεί για την τοποθέτηση των σωλήνων απορροής των ομβρίων υδάτων από τον κυκλικό κόμβο μέχρι το ρέμα της Τσοπάνκα, ο χώρος του πεζοδρομίου έχει μείνει χαλικοστρωμένος, με αποτέλεσμα τα χαλίκια να καταλήγουν στα φρεάτια και τα τελευταία να έχουν φράξει. Παράλληλα, μετά την υλοποίηση των έργων που έγιναν παράλληλα με τον κυκλικό κόμβο, έχουν μείνει εκδορές στο ασφαλτικό οδόστρωμα, που δημιουργούν κινδύνους κυρίως για τους διερχόμενους δικυκλιστές.
«Οι σχάρες που τοποθετήθηκαν για την απομάκρυνση των ομβρίων υδάτων εγκαταστάθηκαν με την προοπτική ότι θα ακολουθήσει η κατασκευή πεζοδρομίου. Ο Δήμος Δράμας έχει υλοποιήσει σχετικά πρόσφατα μία μελέτη προϋπολογισμού 605.500 ευρώ προκειμένου να κατασκευαστούν πεζοδρόμια, να τοποθετηθούν παγκάκια και να αναπλαστεί η περιοχή κατά μήκος του δρόμου, σε μία διαδρομή περίπου 600 μέτρων από το ρέμα μέχρι και τον κυκλικό κόμβο. Ωστόσο, η περιοχή από τη γέφυρα μέχρι και τον κόμβο ανήκει στο αγρόκτημα Ξηροποτάμου. Αυτό σημαίνει ότι οποιοδήποτε έργο σε αυτό το σημείο πρέπει να καλυφθεί από χρήματα της ΣΑΤΑ της Κοινότητας Ξηροποτάμου. Η ΣΑΤΑ της Κοινότητας Ξηροποτάμου είναι 114.000 ευρώ τον χρόνο. Αυτό σημαίνει ότι, για να καλυφθεί ο προϋπολογισμός των 605.500 ευρώ του έργου, θα πρέπει για 7 χρόνια να μην γίνει τίποτε στην κοινότητα» διευκρίνισε ο κ. Μουχτάρης.
Παράλληλα, πρόσθεσε ότι η Κοινότητα Δράμας δεν δέχεται να χρηματοδοτηθεί το έργο από την δική της ΣΑΤΑ. «Και καλά κάνει, γιατί πρόκειται για ένα έργο που δεν ανήκει στο αγρόκτημά της και έχει πολύ σοβαρότερα προβλήματα να αντιμετωπίσει. Επιπλέον, έχει και λίγα χρήματα στη διάθεσή της για μία ολόκληρη πόλη».
Ο κ. Μουχτάρης είχε θέσει το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο Δράμας τουλάχιστον τρεις φορές, αλλά, όπως αναφέρει, ο Δήμος Δράμας δεν ενδιαφέρεται. Ωστόσο, όπως προσθέτει, ο δήμος προχώρησε σε προγραμματική σύμβαση με την Περιφέρεια για την υλοποίηση του δρόμου Καλού Αγρού Νικοτσάρα και για την κατασκευή πεζοδρομίων στην Κοινότητα Κουδουνίων. «Εμείς, ως Ξηροπόταμος, ως περιοχή των Κομνηνών, ως βορειοδυτική είσοδος της πόλης από την οποία περνούν καθημερινά χιλιάδες αυτοκίνητα, προτείναμε να γίνουν οι απαραίτητες εργασίες στον δρόμο. Πέραν των άλλων, πρόκειται και για τη βιτρίνα της πόλης. Πρέπει να γίνει πεζοδρόμιο και ασφαλτόστρωση από τη γέφυρα του ρέματος μέχρι και τον κυκλικό κόμβο».
Ο ίδιος είπε ότι είχε επαφές και μίλησε με τους εκπροσώπους της Περιφερειακής Ενότητας Δράμας και τους μεταβίβασε τη μελέτη του Δήμου Δράμας σε ηλεκτρονική και φυσική μορφή. Τόσο ο κ. Γ. Παπαδόπουλος όσο και οι κύριοι Χ. Παπαθεοδώρου και Γρ. Παπαεμμανουήλ εξέφρασαν τη βούληση να καταστεί σαφής η ανάγκη υλοποίησης του έργου στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και να βρεθεί εργαλείο χρηματοδότησης για την υλοποίηση του έργου, το οποίο παρόλα αυτά ανήκει στη δικαιοδοσία του Δήμου Δράμας, ο οποίος όμως αποποιείται τις ευθύνες του και ρίχνει το μπαλάκι στις κοινότητες, λέγοντας ότι δεν θέλουν να διαθέσουν τα απαιτούμενα χρήματα.
Όπως είπε επίσης στα «Χ» ο κ. Μουχτάρης, για το ζήτημα της υλοποίησης του έργου γίνονται κινήσεις και από τον Βουλευτή της Ν.Δ. κ. Κώστα Μπλούχο προκειμένου να βρεθεί κάποια λύση.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ