«Αναγκαίες οι προσλήψεις στους πέντε δήμους»

0
2099

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Δημοτικών Υπαλλήλων Ν. Δράμας μιλάει στα “Χ”
Στάση εργασίας της ΠΟΕ-ΟΤΑ αύριο 24 Ιουνίου.

Σύννεφα στον εργασιακό τους ορίζοντα διαβλέπουν οι εργαζόμενοι στους πέντε δήμους της ΠΕ Δράμας αλλά και οι συνάδελφοί τους στην υπόλοιπη χώρα. Αυτό τουλάχιστον βγαίνει ως συμπέρασμα από τις ανησυχίες που εκφράζει μιλώντας στα “Χ” ο κ. Κίμων Τσαπρασίδης, πρόεδρος του Συλλόγου Δημοτικών Υπαλλήλων της Νομού Δράμας που εκπροσωπεί 500 περίπου δημοτικούς υπαλλήλους στους πέντε δήμους του Νομού.
Αύριο 24 Ιουνίου, η ΠΟΕ-ΟΤΑ έχει προκηρύξει πανελλαδική στάση εργασίας από τις 7 το πρωί μέχρι και τις 12 το μεσημέρι διεκδικώντας κυρίως τέσσερα αιτήματα που απασχολούν τους εργαζομένους στους ΟΤΑ. “Στη Δράμα δεν έχουμε προγραμματίσει κάποια κινητοποίηση αλλά στηρίζουμε τα αιτήματα της ΠΟΕ-ΟΤΑ που αφορούν όλους μας” σημείωσε ο κ. Τσαπρασίδης, προσθέτοντας “Στα τέσσερα αιτήματα που προβάλλει η ομοσπονδία μας περιλαμβάνεται η κατάργηση του θεσμικού πλαισίου που επιτρέπει την ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών των δήμων. Θέλουμε την κατάργηση του άρθρου 178 που δίνει την δυνατότητα στον εκάστοτε δήμαρχο να παραχωρεί τμήματα του δημόσιου τομέα σε εργολάβους, πχ τομείς της καθαριότητας, του ηλεκτροφωτισμού κλπ. Σήμερα στο Δήμο Δράμας αυτό συμβαίνει εν μέρη, υπό την έννοια ότι σε εργολάβο έχει δοθεί μόνο η υπηρεσία του πλυντηρίου των κάδων μέχρι να επισκευαστεί το δικό μας. Σε εμάς δηλαδή το πρόβλημα είναι τεχνικό. Παράλληλα υπάρχουν μεγάλες ελλείψεις σε προσωπικό. Απαιτούνται άμεσες προσλήψεις ειδικά στην υπηρεσία καθαριότητας, στον ηλεκτροφωτισμό αλλά και στην υπηρεσία νεκροταφείων και στους πέντε δήμους του Νομού Δράμας. Ειδικά στον τομέα της καθαριότητας και όχι μόνο θα πρέπει επίσης να διατηρηθεί το επίδομα των βαρέων και ανθυγιεινών” εξηγεί ο κ. Τσαπρασίδης.
Όπως επισημαίνει ο πρόεδρος του Συλλόγου Δημοτικών Υπαλλήλων Νομού Δράμας δεν μπορεί να μην είναι ενταγμένοι στα βαρέα και ανθυγιεινά οι εργαζόμενοι της καθαριότητας, οι εργαζόμενοι των νεκροταφείων ή οι ηλεκτρολόγοι που σκαρφαλώνουν στις κολώνες ηλεκτροφωτισμού. “Καλώς να ενταχθούν στα βαρέα και ανθυγιεινά οι νοσηλευτές και οι υγειονομικοί αλλά υπάρχουν και τομείς των δήμων όπως αυτοί που προαναφέραμε και όπου θα πρέπει να παραμείνουν ενταγμένοι στα βαρέα και ανθυγιεινά. Το ενδεχόμενο να βγουν τομείς εργαζομένων από τα βαρέα και ανθυγιεινά είναι υπαρκτό. Η διαβούλευση που υπάρχει για το θέμα αυτό και για το οποίο δεν έχει ζητηθεί η άποψη της ομοσπονδίας μας, θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος Ιουνίου” σημειώνει ο κ. Τσαπρασίδης.
Το τέταρτο μεγάλο θέμα που απασχολεί τους εργαζόμενους στους δήμους είναι η σκανδαλώδης όπως την χαρακτηρίζουν διάταξη που επιτρέπει σε έναν δήμαρχο να ενοικιάζει τον μηχανολογικό του εξοπλισμό σε έναν εργολάβο. Η διάταξη αυτή τέθηκε σε ισχύ πρόσφατα, θα πρέπει να αποσυρθεί όπως υποστηρίζουν οι εργαζόμενοι στους δήμους.
Στο πλαίσιο της κινητοποίησης που αποφάσισε για αύριο 24 Ιουνίου η ΠΟΕ ΟΤΑ, θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 9 το πρωί με αίτημα, τη συνάντηση της Εκτελεστικής Επιτροπής της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. με τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Τάκη Θεοδωρικάκο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ