Αναγκαιότητα η ονομασία οδών στο Πανόραμα

0
4102

Ομόφωνα αποφάσισε το Δημοτικό Συμβούλιο Δράμας

Την ανάγκη ονομασίας των οδών του συνοικισμού Πανοράματος, στην πόλη της Δράμας, διαπίστωσε το Δημοτικό Συμβούλιο Δράμας στην πρόσφατη συνεδρίασή του. Το γνωστό πρόβλημα με την έλλειψη ονοματοδοσίας στις οδούς του Πανοράματος για το οποίο απαιτείται να δοθεί λύση, έφερε στο Δημοτικό Συμβούλιο ο επικεφαλής της παράταξης «Πόλη+Ζωή» κ. Κυριάκος Χαρακίδης.
Παράλληλα κατατέθηκε προς το Δημοτικό Συμβούλιο σχετικό αίτημα εγγράφως από δημοτικούς συμβούλους της παράταξης «Project» και συγκεκριμένα τους κυρίους Δημήτρη Ιωαννίδη και Κυριάκο Αποστολίδη, οι οποίοι ζήτησαν να εξεταστεί η δυνατότητα δήλωσης κοινόχρηστων, κοινωφελών και ειδικών χρήσεων χώρων του συνοικισμού και να προχωρήσει η διαδικασία ονοματοδοσίας των κοινόχρηστων χώρων και των οδών του συνοικισμού.
Κατά την ίδια συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Δράμας ο κ. Χαρακίδης, που έθεσε το θέμα, είπε ότι είναι κατεπείγον, επειδή οι κάτοικοι του συγκεκριμένου συνοικισμού αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα στην παραλαβή προμηθειών, μεταξύ των οποίων και φαρμάκων, με τη διαδικασία της παράδοσης στο σπίτι, κάτι που είναι αναγκαίο στο πλαίσιο των αποφάσεων της Πολιτείας για τον περιορισμό της μετάδοσης του covid 19 και κάθε αδικαιολόγητη παράταση της δυσκολίας να εφοδιάζονται με τρόφιμα και φάρμακα, λόγω της αδυναμίας να δώσουν συγκεκριμένη διεύθυνση κατοικίας, θα θέσει σε κίνδυνο την υγεία τους.

Μιχάλης Μλεκάνης: «το τελευταίο απαντητικό έγγραφο του Υπουργείου Εσωτερικών ξεκαθαρίζει σαφέστατα ότι μπορεί να λυθεί το ζήτημα»
Για το ίδιο ζήτημα, στην εισήγησή του ο δημοτικός σύμβουλος της παράταξης Πόλη+Ζωή κ. Μιχάλης Μλεκάνης ανέφερε τα εξής: «Εδώ και πολύ καιρό οι κάτοικοι του συνοικισμού «Το Πανόραμα» Δράμας, ταλαιπωρούνται με τη διαχείριση του αιτήματός τους για ονομασία των οδών του συνοικισμού τους. Μέχρι στιγμής υπήρξε αρκετά αναλυτική αλληλογραφία και με το Υπουργείο Εσωτερικών ενώ το τελευταίο απαντητικό έγγραφο του Υπουργείου Εσωτερικών, ξεκαθαρίζει σαφέστατα ότι «σε περιοχές εκτός σχεδίου πόλης όπου οι οδοί τελούν σε κοινή χρήση, ήτοι οι ‘ελεύθεροι χώροι που καθορίζονται από το εγκεκριμένο ρυμοτομικό σχέδιο ή έχουν τεθεί σε κοινή χρήση με οποιονδήποτε νόμιμο τρόπο’ η αρμοδιότητα που απονέμεται στους δήμους της χώρας, ‘δύναται’, δηλαδή ‘μπορεί’ να ασκηθεί ευχερώς».

Τι ορίζει σχετικά το Υπουργείο Εσωτερικών
Επισημαίνεται ότι η απάντηση του Υπουργείου Εσωτερικών δόθηκε έχοντας υπόψη και την άποψη της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Δράμας και τη σχετική Γνωμοδότηση της Νομικής Υπηρεσίας του Δήμου μας. Στον συνοικισμό «Το Πανόραμα» έχουν αναπτυχθεί στους κοινόχρηστους χώρους και στις οδούς δίκτυα ύδρευσης, αποχέτευσης, τηλεφωνίας, ηλεκτρισμού και λειτουργεί η αποκομιδή των απορριμμάτων με ευθύνη του Δήμου και αφού τοποθετήθηκαν κάδοι απορριμμάτων σε διάφορα σημεία. Επομένως, η κοινή χρήση των δρόμων είναι δεδομένη και ουδέποτε αμφισβητήθηκε η νομιμότητα της ανάπτυξης των εν λόγω δικτύων. Εξάλλου, κάθε αμφισβήτηση της νομιμότητας θα καθιστούσε αδύνατη τη λειτουργία του συνοικισμού.
Η διαδικασία ονομασίας οδών περιγράφεται στην εγκύκλιο 6 με ΑΠ 8257/3-2-2020 της αρμόδιας Διεύθυνσης του Υπουργείου Εσωτερικών. Η πρώτη απαιτούμενη ενέργεια είναι η λήψη απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου Δράμας για την ανάγκη ονομασίας των οδών. Αυτή την απόφαση καλείται να λάβει σήμερα το Δημοτικό Συμβούλιο, για να ακολουθήσουν όλες οι προβλεπόμενες διαδικασίες και να ικανοποιηθεί το δίκαιο αίτημα των δημοτών – κατοίκων του συνοικισμού».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ