«Ανάγκη η στήριξη της επιχειρηματικότητας στις απομακρυσμένες περιοχές»

0
2378

Πραγματοποιήθηκε η κοπή πίτας των ΟΕΒΕ της ΑΜΘ και των Σερρών στην Δράμα

Με την παρουσία εκπροσώπων των Ομοσπονδιών Επαγγελματιών, Βιοτεχνών & Εμπόρων Ανατολικής Μακεδονίας- Θράκης και Σερρών, πλην των εκπροσώπων της Αλεξανδρούπολης και της Ξάνθης, που δεν προσήλθαν για έκτακτους λόγους, πραγματοποιήθηκε την Κυριακή η προγραμματισμένη εκδήλωση για την κοπή της βασιλόπιτας των ΟΕΒΕ της περιοχής μας στο Συνεδριακό Κέντρο του Επιμελητηρίου Δράμας.

Στην διάρκεια της εκδήλωσης έγινε λόγος για την δρομολόγηση της ρύθμισης των 120 δόσεων για οφειλές προς τα ασφαλιστικά ταμεία που αφορά τους επαγγελματίες και είναι πολύ κοντά στην πρόταση που είχε κάνει η ΟΕΒΕ Δράμας με τον Εμπορικό Σύλλογο Δράμας. Παράλληλα έγινε αναφορά και σε γενικότερα θέματα που έχουν να κάνουν με την κατασκευή και την λειτουργία έργων υποδομής στον Νομό Δράμας μεταξύ αυτών και η λειτουργία των φυλακών για την οποία υπήρξε διαβεβαίωση προς τους τοπικούς φορείς ότι αυτό που εκκρεμεί είναι η υλοποίηση του εντευκτηρίου όπως είπε μιλώντας στα ΧΡΟΝΙΚΑ ο πρόεδρος της ΟΕΒΕ Δράμας Όθων Μουρμούρης. Ο ίδιος είπε ότι από την ενημέρωση που δέχθηκαν οι εκπρόσωποι των Ομοσπονδιών και των Πρωτοβάθμιων Σωματείων την Κυριακή, από τον κυβερνητικό βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, βρίσκεται σε καλό δρόμο και το θέμα του άξονα που θα συνδέει την Δράμα με την Εγνατία oδό μέσω Αμφίπολης αν και υπήρξε παραδοχή ότι υπήρξαν καθυστερήσεις.
Στην διάρκεια της εκδήλωσης έγινε ενημέρωση και για την πολυπόθητη λύση που αφορά τα κόκκινα δάνεια με τα οποία εμπλέκεται μεγάλος αριθμός επαγγελματοβιοτεχνών. Ο πρόεδρος της ΟΕΒΕ Δράμας μάλιστα είπε για το ίδιο θέμα ότι με τον περίφημο Νόμο Κατσέλη κανένας από τους επαγγελματίες δεν ωφελήθηκε διότι η προστασία του Νόμου δεν τους άγγιζε και αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να μείνουν χωρίς ρύθμιση τα δάνειά τους. “Με αυτό σαν δεδομένο περιμένουμε να δούμε τι πρόκειται να γίνει με την ρύθμιση των κόκκινων δανείων που επίκειται” είπε ο κ. Μουρμούρης.
Σημαντικό στοιχείο από την εκδήλωση που έγινε την Κυριακή στο Επιμελητήριο της Δράμας είναι το θέμα που έθεσε ο πρόεδρος της ΟΕΒΕ της Καβάλας ο οποίος είπε ότι θα πρέπει να εξετασθούν μέτρα που να διευκολύνουν την λειτουργία των επιχειρήσεων της περιοχής μας όπως γίνεται και με την περίπτωση άλλων απομακρυσμένων περιοχών της χώρας μεταξύ αυτών και τα νησιά. Ήταν κοινή πάντως η διαπίστωση ότι θα πρέπει να ενισχύονται περαιτέρω οι επιχειρήσεις των απομακρυσμένων περιοχών της χώρας όπως και η δική μας προκειμένου να διευκολυνθεί η προσπάθεια επιβίωσης των επιχειρήσεων που γίνεται υπό δυσμενέστερους όρους.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ