Ανάγκη να πεζοδρομηθεί κάποιες ώρες η οδός Χελμού

0
3789

Υπάρχει κίνδυνος από την παράλληλη κίνηση πεζών και οχημάτων στον δρόμο, τονίζει ο Λευτέρης Χρυσοχοΐδης στα «Χ»

Η οδός Χελμού, ο περιφερειακός του Κορυλόβου καθώς και άλλα σημεία της πόλης συγκεντρώνουν μεγάλο αριθμό περιπατητών, κάτι που καταγράφηκε εντονότερα στη διάρκεια της πανδημίας, κατά την οποία οι χώροι αυτοί αποτέλεσαν διέξοδο των πολιτών για προσωπική άσκηση και περίπατο. Ωστόσο, η παράλληλη κίνηση πεζών και οχημάτων στον ίδιο δρόμο κρύβει κινδύνους, ιδιαίτερα για τα παιδιά που πολλές φορές κινούνται ανεξέλεγκτα.
Η οδός Χελμού είναι ένας δρόμος εύκολα προσεγγίσιμος, καθώς βρίσκεται εντός της πόλης. Ωστόσο, παρατηρείται αυξημένη κίνηση από πολίτες που κινούνται εκεί και κάνουν τον περίπατό τους, επεσήμανε στα «ΧΡΟΝΙΚΑ της Δράμας» ο δημοτικός σύμβουλος της δημοτικής παράταξης «Project» κ. Λευτέρης Χρυσοχοΐδης. Ο ίδιος υπογράμμισε την ανάγκη ο δρόμος να δοθεί σε χρήση των πεζών, καθώς η παράλληλη κίνηση πεζών και τροχοφόρων εγκυμονεί κινδύνους για τη σωματική ακεραιότητα των πολιτών που χρησιμοποιούν το δρόμο για πεζοπορία. Η διάθεση της Χελμού για χρήση των πεζών είχε απόλυτη επιτυχία πέρσι και θα πρέπει να επαναληφθεί, εξήγησε ο κ. Χρυσοχοΐδης που έθεσε το θέμα αυτό στον Δήμο Δράμας, αλλά μέχρι στιγμής δεν έλαβε κάποια απάντηση.
Πέρσι ο Δήμος Δράμας είχε προχωρήσει στην πεζοδρόμηση της οδού Χελμού που βρίσκεται στην περιοχή της Ανάπλασης και των κάθετων δρόμων της. Η χρήση του δρόμου στους πεζούς είχε δοθεί από τις 6 το απόγευμα έως τις 10 το βράδυ και είχε ισχύ έως το τέλος Νοεμβρίου.
Όπως είχε πει στα «Χ» ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Δράμας κ. Γιάννης Καψιμάλης, ήταν μία απόφαση που λήφθηκε στο πλαίσιο των μέτρων αντιμετώπισης της covid-19 και με βάση τις αποφάσεις της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής του Δήμου Δράμας που αφορούν τις πεζοδρομήσεις μέσα στην πόλη. Στο πλαίσιο της πεζοδρόμησης που είχε γίνει στην περιοχή της Ανάπλασης, είχαν τοποθετηθεί κώνοι αποτροπής της διέλευσης οχημάτων τόσο στην οδό Χελμού όσο και στις κάθετες οδούς.
Αναλυτικά, η πεζοδρόμηση αφορούσε τις διασταυρώσεις Χελμού με Νικομηδείας (μπροστά από το ΚΗΦΗ) και Νικομηδείας με Διοικητηρίου. Επίσης αφορούσε την οδό Παρμενίωνος, τη διασταύρωση 1ης Ιουλίου με Αρκαδιουπόλεως (κοντά στη ΔΕΗ), την 1ης Ιουλίου παραπλεύρως της ποδηλατούπολης, τη διασταύρωση της 1ης Ιουλίου με Κεφαλληνίας και τις διασταυρώσεις της 1ης Ιουλίου με τις οδούς Βρύσεως και Σκοπέλου, επίσης τη διασταύρωση της Φιλίππου με τη Χελμού και τη διασταύρωση των οδών Κεφαλληνίας με Αθηνάς.
Ο κ. Χρυσοχοΐδης, πάντως, σημείωσε ότι, στην περίπτωση που αποφασιστεί να δοθεί η οδός Χελμού προς χρήση των πεζών, δεν θα πρέπει να αποκλειστούν και οι επιχειρήσεις που λειτουργούν εκεί και να εξασφαλιστεί η πρόσβαση σε αυτές με αυτοκίνητο. Με λίγα λόγια, να παραχωρηθεί η οδός Χελμού για τον περίπατο των πεζών αλλά να μην θιγούν και τα συμφέροντα των μικρών επιχειρήσεων που λειτουργούν στον συγκεκριμένο χώρο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ