Επίσκεψη του Αντιπεριφερειάρχη Γιώργου Παπαδόπουλου στο Κ. Νευροκόπι

0
2279

O Αντιπεριφερειάρχης Δράμας κ. Γεώργιος Παπαδόπουλος, μετά από πρόσκληση του Προέδρου της Κοινότητας Κ. Νευροκοπίου κ. Ησαΐα Χατζηκωνσταντίνου, πραγματοποίησε τη Μεγάλη Τετάρτη αυτοψία στα σημεία της Κοινότητας που χρήζουν παρέμβασης και είναι ευθύνη της Περιφερειακής Ενότητας.
Ένα από τα σημεία αυτά είναι και ο χείμαρρος που διασχίζει την Κοινότητα, συγκεντρώνει όλα τα ρέματα του Λεκανοπεδίου και οδηγεί τα νερά στις τρύπες του Οχυρού.
Ο κ. Χατζηκωνσταντίνου είπε ότι: «από την Κοινότητα Νευροκοπίου έως την Κοινότητα Οχυρού έχει περιοριστεί η χωρητικότητα του χειμάρρου λόγω της πυκνής βλάστησης, με συνέπεια να δυσκολεύει τη ροή του νερού και να ανεβαίνει η στάθμη του γρήγορα. Ο Δήμος από πλευράς του ανέλαβε τον καθαρισμό εντός οικισμού, κάτι που θα βελτιώσει την κατάσταση αισθητικά, αλλά δεν θα λύσει το πρόβλημα που παρουσιάζεται κατά τις έντονες βροχοπτώσεις».
Στις φωτογραφίες φαίνεται χαρακτηριστικά το πρόβλημα που προκύπτει από την πυκνή βλάστηση η οποία δημιουργεί φυσικό φράγμα, με αποτέλεσμα να ανεβαίνει η στάθμη από 4 έως 5 μέτρα.
Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Παπαδόπουλος δήλωσε σχετικά: «Η Περιφερειακή Ενότητα έχει προγραμματίσει έργα ύψους 1.400.00 ευρώ περίπου, για τη βελτίωση της υφιστάμενης κατάστασης και θα προσπαθήσει για την άμεση υλοποίηση τους. Οι επεμβάσεις που απαιτείται να πραγματοποιηθούν αφορούν εργασίες βελτίωσης της χωρητικότητας και καθαρισμού από φερτές ύλες. Η Περιφερειακή Ενότητα προσπαθεί να εντοπίσει και να επιλύσει τα προβλήματα αυτά εντάσσοντας έργα αντιπλημμυρικής προστασίας για να προστατευτούν ανθρώπινες ζωές και περιουσίες».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ