Στην δημιουργία περισσότερων θέσεων στάθμευσης για δίκυκλα και μάλιστα εντός του μήνα προσανατολίζεται σύμφωνα με πληροφορίες η Δημοτική Αρχή του Δήμου Δράμας με στόχο να μειώσει τα προβλήματα από το παράνομο παρκάρισμα στα πεζοδρόμια αλλά και να διευκολύνει την προσπάθεια των οδηγών δικύκλων να σταθμεύουν στο κέντρο της πόλης χωρίς να δημιουργούν προβλήματα ή να κινδυνεύουν από την επιβολή προστίμων λόγω παράνομης στάθμευσης κυρίως στα πεζοδρόμια.
Απο την άλλη με την κίνηση αυτή ο στόχος είναι να διευκολυνθεί η κίνηση των πεζών η οποία θα πρέπει να γίνεται χωρίς εμπόδια πολύ περισσότερο στους οδηγούς όδευσης ατόμων με προβλήματα όρασης. Είναι γνωστό άλλωστε ότι η στάθμευση σε αυτά τα σημεία μπορεί πέρα από τα προβλήματα διέλευσης να προκαλέσει και ατυχήματα.
Η προσπάθεια μάλιστα για την δημιουργία περισσότερων θέσεων στάθμευσης δικύκλων θα είχε προχωρήσει πολύ ταχύτερα εάν δεν υπήρχαν οι γνωστές γραφειοκρατικές διαδικασίες που εμπλέκονται ακόμη και σε αυτές τις περιπτώσεις όπως αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες.
Εάν τελικώς αυτή η απόφαση της Δημοτικής Αρχής προχωρήσει θα δώσει ανάσα σε ένα πολύ μεγάλο πρόβλημα που αφορά τις μετακινήσεις ειδικά στο κέντρο της πόλης καθώς η χρήση των δικύκλων τα τελευταία χρόνια έχει αυξηθεί με ραγδαίους ρυθμούς. Είναι εξάλλου γνωστό ότι πέρα από τους δικυκλιστές που αδιαφορούν για τον τρόπο στάθμευσης και παρκάρουν όπου βρουν δημιουργώντας εμπόδια και στην διέλευση των πεζών, υπάρχει και ένας μεγάλος αριθμός οδηγών δικύκλων που ταλαιπωρείται καθημερινά προκειμένου να βρει θέση στάθμευσης αφού οι περισσότερες είναι κατειλημμένες σε ώρες κυκλοφοριακής αιχμής. Το αποτέλεσμα αυτής της προσπάθειας μπορεί να είναι άκαρπο πολλές φορές αναγκάζοντας τους δικυκλιστής να σταθμεύσουν σε σημεία που απαγορεύεται δημιουργώντας προβλήματα παρότι δεν είναι αυτή η πρόθεσή τους.
Η κατάσταση αυτή εμφανώς οδήγησε σε σκέψεις την Δημοτική Αρχή που κινείται στην κατεύθυνση δημιουργίας νέων χώρων στάθμευσης για τα δίκυκλα κάτι που πιθανόν θα συζητηθεί εκτός ημερησίας διατάξεως και στο Δημοτικό Συμβούλιο της ερχόμενης Τετάρτης
Αξίζει να υπενθυμιστεί ότι στο πρώτο δεκαήμερο του Σεπτεμβρίου ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών Υπηρεσιών και πολιτικός προϊστάμενος της Δημοτικής Αστυνομίας κ. Γιάννης Εφραιμίδης είχε προχωρήσει σε ανακοινώσεις από κοινού με τον Αστυνομικό Διευθυντή Δράμας κ. Αθανάσιο Σέρτη κάνοντας γνωστό ότι ο Δήμος Δράμας σε συνεργασία με την Αστυνομική Διεύθυνση ότι επρόκειτο να εντείνουν τους ελέγχους ώστε να περιορίσουν το πρόβλημα της παράνομης στάθμευσης στα πεζοδρόμια από τους οδηγούς των δικύκλων ταυτόχρονα μάλιστα είχαν κληθεί και οι ο δηγοί των υπολοίπων οχημάτων να συμμορφωθούν με τον ΚΟΚ και να μην καταλαμβάνουν χώρους όπου κινούνται οι πεζοί όπως και να μην σταθμεύουν εμπρός από αναπηρικές ράμπες και επάνω σε οδηγούς όδευσης ατόμων με προβλήματα όρασης. Οι έλεγχοι επρόκειτο να εντατικοποιηθούν όπως είχε ανακοινωθεί από 22 Σεπτεμβρίου.
Ωστόσο η παράλογη κατάσταση στους δρόμους της πόλης με την έλλειψη χώρων στάθμευσης δικύκλων σε αντιδιαστολή με τις αυξημένες ανάγκες που υπάρχουν οδήγησε σε προβληματισμό και στο εύλογο σκεπτικό ότι για να απαιτηθεί από τους δικυκλιστές να σταθμεύουν στους προβλεπόμενους χώρους θα πρέπει αυτοί να είναι καταρχάς διαθέσιμοι. Κάτι που σήμερα δεν ισχύει καθώς όλοι οι χώροι στάθμευσης δικύκλων είναι κατειλημμένοι σε καθημερινή βάση κατα τις ώρες κυκλοφοριακής αιχμής. Έτσι όπως αναφέρουν οι πληροφορίες οι έλεγχοι άρχισαν μεν αλλά σε ηπιότερους ρυθμούς προκειμένου να εξασφαλιστεί καταρχάς ο απαιτούμενος αριθμός χώρων στάθμευσης δικύκλων στο κέντρο της πόλης.
Η σκέψη αυτή των ανθρώπων της Δημοτικής Αρχής για την δημιουργία περισσότερων χώρων στάθμευσης δικύκλων κινείται στην σωστή κατεύθυνση και γενικότερη εκτίμηση είναι ότι εάν εφαρμοστεί θα δώσει ανάσα σε ένα πολύ μεγάλο πρόβλημα που αφορά τις μετακινήσεις κυρίως στο κέντρο της πόλης.