Ανακάμπτουν στη Δράμα οι δείκτες απασχόλησης

0
5314

Στη Δράμα ο μεγαλύτερος αριθμός προσλήψεων στην Περιφέρειά μας το τελευταίο τετράμηνο.

Αυξημένος εμφανίζεται ο αριθμός των προσλήψεων που έγιναν στον ιδιωτικό τομέα στη Δράμα τον Απρίλιο σε σχέση με τον Μάρτιο του 2020. Στοιχείο ίσως αναμενόμενο εξαιτίας και της απαγόρευσης των απολύσεων που επιβλήθηκε από την πλευρά της πολιτείας. Στο τετράμηνο Ιανουαρίου – Απριλίου του 2020, πάντως, που περιλαμβάνει και το διάστημα πριν από την εμφάνιση της πανδημίας, η ΠΕ Δράμας αύξησε τον αριθμό των θέσεων εργασίας στον ιδιωτικό τομέα κατά 357.
Ο αριθμός αυτός, μάλιστα, για το ίδιο διάστημα είναι και ο μεγαλύτερος που εμφανίζεται σε σχέση με τις υπόλοιπες περιοχές της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Συγκριτικά, στο τετράμηνο Ιανουαρίου – Απριλίου 2020 η ΠΕ Καβάλας αύξησε τον αριθμό των θέσεων εργασίας κατά 115 η ΠΕ Έβρου κατά 98, η ΠΕ Ροδόπης κατά 57, η ΠΕ Ξάνθης κατά 33, ενώ στη Θάσο στο ίδιο διάστημα ο αριθμός των θέσεων εργασίας μειώθηκε κατά 7.
Ειδικότερα, σε ό,τι αφορά τον Απρίλιο του 2020, η ΠΕ Δράμας αύξησε τον αριθμό των θέσεων εργασίας κατά 104 (όσες δηλαδή είχε απωλέσει τον Μάρτιο του 2020). Συγκριτικά, τον Απρίλιο του 2020 η ΠΕ Έβρου κέρδισε 258 θέσεις εργασίας, η ΠΕ Ροδόπης 90 θέσεις, η Θάσος 17 θέσεις, η ΠΕ Ξάνθης 5 θέσεις και η ΠΕ Καβάλας έχασε 41 θέσεις εργασίας στον ιδιωτικό τομέα.

Ποια ήταν η εικόνα κατά τον Μάρτιο
Τον Μάρτιο καταγράφηκαν 105 απώλειες θέσεων μισθωτής απασχόλησης στον ιδιωτικό τομέα στην ΠΕ Δράμας. Σύμφωνα με το πληροφοριακό σύστημα «Εργάνη» του Υπουργείου Εργασίας στις υπόλοιπες περιοχές της περιφέρειάς μας, κατά τον Μάρτιο καταγραφήκαν τα εξής στοιχεία: στον Έβρο χάθηκαν 10 θέσεις εργασίας, στη Θάσο χάθηκαν 23 θέσεις εργασίας, στην Καβάλα χάθηκαν 442 θέσεις εργασίας, στην Ξάνθη χάθηκαν 332 θέσεις εργασίας και στη Ροδόπη χάθηκαν 177 θέσεις εργασίας. Σε αυτούς τους αριθμούς, βέβαια, δεν συμπεριλαμβάνονται οι αναστολές συμβάσεων εργασίας που δηλώθηκαν την ίδια περίοδο. Επίσης, τον Μάρτιο έγιναν στη Δράμα 614 προσλήψεις και παράλληλα σημειώθηκαν 324 αναγγελίες οικειοθελούς αποχώρησης, 146 καταγγελίες συμβάσεων αορίστου χρόνου, 249 λήξεις συμβάσεων ορισμένου χρόνου και συνολικά το ίδιο διάστημα σημειώθηκαν 719 αποχωρήσεις από την εργασία.
Αντίστοιχα τον Φεβρουάριο του 2020 στη Δράμα είχε σημειωθεί αύξηση των θέσεων εργασίας στον ιδιωτικό τομέα κατά 218, ενώ τον Ιανουάριο του 2020 οι θέσεις εργασίας στον ιδιωτικό τομέα εμφάνιζαν επίσης αύξηση κατά 140. Το δίμηνο Ιανουαρίου – Φεβρουαρίου του 2020 στη Δράμα οι θέσεις εργασίας στον ιδιωτικό τομέα αυξήθηκαν σε 358.
Υπενθυμίζεται ότι ο Δεκέμβριος του 2019 ήταν ο χειρότερος μήνας από πλευράς μισθωτής απασχόλησης στον ιδιωτικό τομέα στη Δράμα, καθώς τον ίδιο μήνα είχαν χαθεί οι μισές περίπου από τις 982 θέσεις απασχόλησης που είχε κερδίσει η Δράμα στο ενδεκάμηνο μεταξύ Ιανουαρίου – Νοεμβρίου του 2019 στον ιδιωτικό τομέα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ