Ανακοίνωση από το Σωματείο Φορτοεκφορτωτών Σιδηροδρομικού Σταθμού Δράμας για το περιστατικό εργοδότη που ζήτησε από τους εργαζόμενους να επιστρέψουν το Δώρο Χριστουγέννων

0
2267

Το Σωματείο Φορτοεκφορτωτών Σιδηροδρομικού Σταθμού Δράμας με σχετικό έγγραφό του καταγγέλλει το περιστατικό καταστρατήγησης της εργατικής νομοθεσίας από πλευράς εργοδότη που ζήτησε από τους εργαζομένους του να του επιστρέψουν το Δώρο Χριστουγέννων.

Συγκεκριμένα το Σωματείο αναφέρει: «Η τακτική αυτή ορισμένων εργοδοτών είναι απαράδεκτη και κατάπτυστη. Δυστυχώς όμως, απ’ ό,τι φαίνεται, τον τελευταίο καιρό ολοένα και πληθαίνουν. Οι εργοδότες πρέπει να καταλάβουν ότι τα δικαιώματα των εργαζομένων είναι αδιαπραγμάτευτα και ότι τέτοιες ενέργειες όταν πέφτουν στην αντίληψη των συνδικαλιστών θα τιμωρούνται με τις κυρώσεις που προβλέπονται από το νόμο.Επίσης, οι συνάδελφοι οι οποίοι αντιμετωπίζουν από τους εργοδότες τους τέτοιες συμπεριφορές θα πρέπει να απευθύνονται στα σωματεία και στο εργατικό κέντρο και να καταγγέλλουν τα περιστατικά, ώστε να μπορούν να παρεμβαίνουν τα συνδικάτα».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ